XAN77 Postat Noiembrie 1, 2020 Partajează Postat Noiembrie 1, 2020 Aș dori să-mi schimb mașina de splat și cu ocazia asta mă gândeam dacă ar fi o idee bună să iau una cu uscător de rufe inclus, sau, de ce nu, un uscător de rufe separat. Am citit ceva review-uri pe magazine online și văd tot felu de păreri precum că ar scoate rufele șifonate de nu mai reușești să la îndrepți sau că le-ar umple de scame. Pe de altă parte ar prinde bine uscarea rufelor mai ales acum pe timp de iarnă. Cu un uscător de rufe separat câștigi timp, față de un uscător inclus în mașina de spălat dar pierzi la capitolul spațiu ocupat. Mai sunt și alte diferențe? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 1, 2020 Partajează Postat Noiembrie 1, 2020 E absolut normal să rămână rufele şifonate în condiţiile uscării rapide în poziţie comprimată ,,la grămadă,, comparativ cu uscarea lentă în poziţie întinsă.Cred că cea mai bună decizie o iei doar citind părerile cumpărătorilor de pe site-urile magazinelor.Eu am citit vreo două-trei zile înainte să-mi aleg un aspirator cu ciclon (fără sac) şi deşi plecasem pe ideea cumpărării unui Philips, am ajuns la concluzia că cel mai eficient e un Hoover Reactiv, superior cu mult ca performanţă de filtrare oricărui tip cunoscut.Lucru ce mi-a fost confirmat ulterior, mi-au venit la reparat nişte Philipsuri şi am fost îngrozit de ce mizerie am găsit în compartimentul motorului, dovadă că praful trecea nestingherit prin ciclon şi filtrele secundare.La Hoover după un an, filtrul HEPA de hârtie aflat după motor deabia s-a închis la culoare, iar asta din cauza prafului de cărbune, nu de la praful din aspirare... Concluzia ar fi că nu trebuie să mai ai aşteptări impresionante de la firme cu nume răsunătoare, poţi avea surprize plăcute şi de la firme relativ necunoscute, trebuie doar să existe suficiente recenzii la aceste produse şi să aloci suficient timp documentării, înainte de a cumpăra produsul.... Link spre comentariu
flomar60 Postat Noiembrie 1, 2020 Partajează Postat Noiembrie 1, 2020 (editat) Asa am si eu ,masina de spalat noua....la prima spalare ,sotia a pus la spalat si un cearsaf plic cu celelalte rufe la un loc....la stoarcere setata la maxim....a trebuit sa taiem cearsaful caci altfel nu mai puteam scoate rufele!....se facuse un bloc compact ,tare ca piatra!....la urmatoarele spalari a facut setarile cum trebuie si nu au mai fost probleme....am si uscator separat,tot nou....extrem de util,mai ales ca avem si o nepotica mica!....la mine sunt puse in incaperi diferite , este spatiu dar se pot monta si vertical,uscatorul peste masina de spalat.... Editat Noiembrie 1, 2020 de flomar60 Link spre comentariu
merck Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 (editat) On 11/1/2020 at 8:10 AM, x_dadu said: Aș dori să-mi schimb mașina de splat și cu ocazia asta mă gândeam dacă ar fi o idee bună să iau una cu uscător de rufe inclus, sau, de ce nu, un uscător de rufe separat. Am citit ceva review-uri pe magazine online și văd tot felu de păreri precum că ar scoate rufele șifonate de nu mai reușești să la îndrepți sau că le-ar umple de scame. Pe de altă parte ar prinde bine uscarea rufelor mai ales acum pe timp de iarnă. Cu un uscător de rufe separat câștigi timp, față de un uscător inclus în mașina de spălat dar pierzi la capitolul spațiu ocupat. Mai sunt și alte diferențe? Masinile de spalat cu uscator inclus nu au posibilitatea sa evacueze aerul viciat (aer cald si umed cu un miros specific destul de deranjant) pe o tubulatura afara din casa (o sa te f'ta nevasta la cap ca nu-i place cum miroase dupa ce usuci rufe). Daca iti iei uscator separat cauta unul care suporta tubulatura ca sa elimini aerul viciat in exteriorul apartamentului (ca la hota de la aragaz, analogia chiar este foarte buna). La uscatorul separat ai avantajul ca daca nu ai chef sa il cureti de scame imediat poti sa il lasi asa pe cand masina cu uscator inclus trebuie musai curatata si niciodata nu o curati perfect si daca speli niste lucruri delicate (bluze de dama sau chestii din astea) te trezesti cu scame pe ele. Legat de uscare, chiar masina cu uscator inclus isi face treaba si lucrurile nu ies sifonate daca incarci maxim jumatate din masina cu lucuri uscate si rasfirate (nu le presezi) insa partea proasta este ca ai sa consumi mult curent asa. Eu personal dupa ce spal scot jumatate din rufe si usuc de doua ori pe Low Heat, pe High Heat se cam distrug hainele de la caldura prea mare. Nevasta-mea vara tot timpul ma f'ute la cap ca macar prosoapele sa le usuc in masina ca ies foarte pufoase (sunt mai infoiate, de zici ca sunt noi) si nu sunt sifonate deloc, dar la portofel ma arde chestia asta si nu cedez. Pot sa iti fac si o poza cu un prosop spalat, centrifugat la 1500 RPM si apoi uscat pe sarma si unul care este uscat in masina(cum am zis diferenta este enorma in favoarea celui uscat in uscator). Trebuie sa mai tii cont ca daca folosesti uscatorul, tot ce ai din bumbac se micsoreaza! Daca porti L iti cumperi musai XL si il usuci ca altfel dupa 2-3 uscari nu-ti mai vin. Cred ca mai toate uscatoarele stiu sa se opreasca inainte de timpul setata daca rufele sunt uscate (la mine asta este si semnul ca nu am incarcat masina mai mult). Editat Noiembrie 30, 2020 de merck Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 Dadu.Personal nu recomand uscarea la masina.Daca ai putin spatiu disponibil le scuturi bine la scoaterea din cea de spalat si le insiri pe sfoara.In modul asta nu se sifoneaza asa tare.Uscandu-le se sifoneaza si trebuie bine umezite sa-si revina la calcat!Nu mai vorbesc de consumul energetic al uscatorului. Link spre comentariu
modoran Postat Noiembrie 30, 2020 Partajează Postat Noiembrie 30, 2020 Uscatoarele si astea-s de doua feluri: cu condensare sau cu pompa de caldura. Principiul de functionare nu-i la fel, precum si pretul. Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 1, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2020 Până la urmă am luat o mașină LG fără uscător, în ideea că dacă se va impune unul, voi lua unul dedicat. Acum cu centrifugare la 1200-1400 s-a modificat și timpul de uscare a rufelor, față de 500 rpm la vechea mașină. Numai datorită acestei diferențe ar fi trebuit să iau o mașină nouă mai demult, nu știu ce am stat atâta cu cea veche doar din motiv că nu se strica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum