Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa sony model kd 55x9005c

petrica27

Postări Recomandate

va salut. o problema pe sursa. nu sunt lamurit cu o problema. stiu ca dioda zener are o singura continuitate ,de ce cand este pe placa montat da in ambele sensuri continuitate si cand o dau jos de pe placa doar o  singura continuitate. multumesc.  

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• petrica27

6

• iuliantv

3

• validae

1

• Costica Tv

1

Top autori în acest subiect

Doar dacă pe placă fiind valoarea căderii de tensiune măsurate e sub 500-600mV trebuie să îți faci griji, altfel e vorba de faptul că în sens invers apare o altă joncțiune din schemă.

Link spre comentariu
18 hours ago, petrica27 said:

va salut. o problema pe sursa. nu sunt lamurit cu o problema. stiu ca dioda zener are o singura continuitate ,de ce cand este pe placa montat da in ambele sensuri continuitate si cand o dau jos de pe placa doar o  singura continuitate. multumesc.  

Lasa dioda si mai bine posteaza ce defect are tv-ul...tv sony are cod de eroare pe led (flash) in functie de modelul respectiv, in manualul de service exista un tabel cu codul de eroare specific defectului....

Macar spune ce cod de eroare (cate clipiri de led) da tv-ul si incercam sa te ajutam noi.....

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu

va salut.  problema e ca nu se aprinde nici ledul. de aia nu stiu trebuie plecat din sursa. nu stiu daca placa de baza ar putea detine controlul la sursa so o deschida. deci d. costel este mort. nu am nici o tensiune pe placa. 

Link spre comentariu

un alt sony.kd 49x8505b.  palpaia ledul rosu de 3 ori. mia zis cineva ca placa de baza ar fi. am schimbat placa de baza si cum se manifesta dupa schimbare.  din placa de baza pleaca la t- con 2 benzi. daca scot banda din stanga (cum te uiti la t- con) se aprin ledurile la display dar nu se vede nimic pe display. am sonor si telecomanda functioneaza pe tv. daca pun banda la t-con da sa aprinda ledurile la display doar o fractiune si se sting dupa care palpaie ledul de 5 ori

am scos si benzile cof de la t-con la display si tot aceias problema este. se se fi dus si t- conul?

Link spre comentariu
La 30.10.2020 la 21:34, petrica27 a spus:

lasate de meserie

Link spre comentariu

iuliane . zici sa ma las de meserie.ce te face sa crezi ca sunt meserias?  . am zis eu asa ceva?. daca eram nu puneam intrebari .  mai rau e ca sunt meseriasi care si dau cu stangul in dreptul.  t conul-- T-CON BOARD 6870C-0515A - sony KD-49X8505B

Link spre comentariu

cand am zis lasate de meserie,m-am referit la 

daca o dioda scoasa din placa da corect pe multimetru ,in 99% din cazuri e ok

a-ti desfacut rama displayului si vazut daca nu e afectat vre-un driver superior?

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
La 10.11.2020 la 13:24, iuliantv a spus:

cand am zis lasate de meserie,m-am referit la 

daca o dioda scoasa din placa da corect pe multimetru ,in 99% din cazuri e ok

a-ti desfacut rama displayului si vazut daca nu e afectat vre-un driver superior?

iuliantv. nu iti mai racii gura degeaba.

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
  • 3 ani mai târziu...

Buna ziua, am un sony KD-55x9005c care e intr-un boot loop. ar trebui scris eMMc probabil. mentionez ca televizorul a avut cateva leduri arse si a functionat in ultimii 5 ani cu o pacaleala la BLL error, adica legat pe tensiune ca sa nu vada eroarea. a inceput sa dispara imaginea, sa nuse mai aprinda decat la doua trei restartari si dintr-o data nu a mai trecut de logo-ul android. problema e ca nu merge sa resoftez de pe stick si stick-ul il citeste numai daca redenumesc fisierul upgrade_loader.pkg . nu a umblat nimeni in el si am vrut sa si intreb daca e normal sa nu citeasca softul decat redenumind fisierul. poate cineva sa rescrie dump-ul ? cam cat ar costa? multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări