pauly Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Păi, aș avea de pus un modul SIM800L și 4 relee de 5v. Pentru modulul SIM pun o sursă de 4,2v, poate leg și releele de sursă. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Regulator de pe Nano V3 daca nu gresesc este un AMS1117 (poti verifica lucrul acesta, insa marea majoritate a clonelor chinezesti folosesc AMS1117). Daca acela este regulatorul atunci el poate tine pana 1A insa cu racirea aferenta si pe placutele de Nano nu stiu cat de bine se pot racii. Un releu consuma cam 70-80mA, daca le activezi pe toate cele 4 deja ai 300mA la care o sa se cam incalzeasca puternic regulatorul neavand racirea adecvata. In rest placuta poate fi alimentat linistit de la 2x18650 pe pinul "Vin" atat timp cat nu fortezi prea tare ramura de 5V sa se incalzeasca excesiv. Poti incerca sa alementezi una alta de pe ramura de 5V si verifici cu mana cat de tare se incalzeste regulatorul, daca nu poti tine degetul pe el cateva secunde bune atunci deja se incalzeste mai mult decat ar trebuii Link spre comentariu
pauly Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 Ok. Mulțumesc mult. Dar totuși, eu aș vrea să alimenteze releele direct din sursa pe care o voi folosi pentru modulul SIM care are tensiunea de 4,2v. Din Arduino să iau decât semnalul. Poate greșesc și nu este bine, de aceea întreb. Link spre comentariu
mihaicozac Postat Martie 25, 2021 Partajează Postat Martie 25, 2021 E mai sigur să montezi un 7805 TO220 în exterior, de fapt soluţia ideală ar fi un modul din gama mini-360, dacă alimentezi din baterie, va creşte puţin durata de folosire. Link spre comentariu
pauly Postat Martie 26, 2021 Partajează Postat Martie 26, 2021 Ok. Vă mulțumesc tuturor ce mi-ați dat o mână de ajutor. Vă doresc ,,Numai bine"! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum