Marian Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Daca si cu parca se plimbau intr-o barca... Si daca am trai sub liniile de inalta tensiune poate n-am mai avea nevoie de enel. Si daca... Povesti. PS: Recomandarea diodelor pe germaniu nu are legatura cu functionarea in sine, ci cu vf-ul mic al lor, adica pierdere de tensiune mai mica pe ele. Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 (editat) 54 minutes ago, sesebe said: Daca-i la citeva sute de metri de un emitator radio de citeva sute de W nu mai sint povesti cu free energy ci incep sa devina palpabile. Destul de des sunt tot felul de surse RF ,in oras avem cateva statii radio comerciale FM , dar la margine Romania Actualitati pe medii , are ceva kilowati emisie , cam 150...., antene de GSM pe blocuri cam la tot 500metrii ,WIFI prind cam 15 buc, convorbire proprie la mobil....etc . Bucurestiul de ex e plin ,cele comerciale lucreaza cu 250W.... alta Stația de emisie Vlădiceasca (Tâncăbești) Coordinate geografice: 44°40'13" N, 26°04'45" E http://radiomap.eu/2015/images/outer.png; Înălțimea: 187 m Stația de emisie Tâncăbești este un emițător pentru unde medii din Vlădiceasca, Ilfov, România inaugaurat în 1949. Stația de emisie Tâncăbești funcționează pe frecvența de 855 kHz. Cu cei 1500 kilowatt transmisie putere este unul dintre cei mai puternici transmițători din Europa de Sud-Est. Actualmente emite cu o putere de doar 250 kW. http://radiomap.eu/ro/bucuresti Editat Noiembrie 2, 2020 de Усилитель Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Усилитель, Stai calm. Nivel mai mare de semnal radio decat cel de la TV prin cablu nu-ti ajunge in casa. Ia pune un LED pe mufa TV. Se aprinde ? Dupa acest experiment poate-ti mai dai cu parerea. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Cantitatea de energie RF care ajunge la utilizator este cel mult de ordinul mW-ilor ( probabil chiar mult mai putin ). Nu-i permis altfel, pentru ca este o chestie de standard de sanatate ( si sa nu uitam ca puterea transmisiilor RF scade cu patratul distantei, deci... ). Cu alte cuvinte in cateva luni probabil reusesti sa incarci un acumulator din asta... Sa revenim totusi cu picioarele pe pamant, nu suntem la sectiunea de energie gratis. Link spre comentariu
eps Postat Noiembrie 2, 2020 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Spuneam ca am cumparat acest ceas dintr-un targ din Ungaria in 1990,este functional dar acum are ca sursa o baterie R20,in afara locului dedicat si atunci am zis sa-l alimentez dintr-o sursa stabilizata de 1,5v. Ma bucur ca am primit ajutor si ca se poate dezbate acest subiect:alimentare ceas de perete din acumulator li-ion de 3,7v. O seara placuta Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 eps. Suntem totusi in pandemie. O experienta unica. Ca n-o fi 1,5V sau 3,7V... e problema? Sau poate 'free energy'. Hai sa mai si divagam putin. S-ar putea sa ne lipseasa mult aceste momente. Nu peste multa vreme :( Scuze de offtopic :) Link spre comentariu
dorian 70 Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Acum 33 minute, eps a spus: ........................... Ma bucur ca am primit ajutor si ca se poate dezbate acest subiect:alimentare ceas de perete din acumulator li-ion de 3,7v. O seara placuta Raliez şi eu aci ! Cum am zis mai sus sunt posesorul unui chinez de fel... la fel ! Mă bucur că mai sunt subiecte cu miros tehnic, câţi se pare că am mai rămas aici... Si eu am încercat la draconu' meu cu un acumulator Li-Ion, reducere din diode..., până la 1,5V aprox, n-a fost calumea, cel puţin se auzea cum bătea acul ( secundarul) aiurea , adică prea tare... aşa că am renunţat. Link spre comentariu
sesebe Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 La utilizarea unei surse liniare pt adaptarea tensiunii, aproape 3 sferturi din energie se va consuma aiurea pe elementul serie. Dacă nu se pune o sursa în comutație de randament foarte bun atunci mai mult se pierde decit se cistiga fata de soluția cu bateria, mai ales dacă e una R20. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Asta se intampla atunci cand constati ca ideea ta nu este agreata de majoritatea, cauti nod in papura celorlalte solutii. Este un fenomen larg raspandit pe forum. Chiar si cu un regulator liniar, o celula de buna calitate tine mult timp incarcata la o astfel de aplicatie. Dar asa cum am aratat sunt usor de gasit regulatoare dedicate in comutatie, unele extrem de simplu de folosit, randamentul ar trebui sa fie peste 90% deci nu intra in discutie. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 (editat) Totuşi, faţă de capacitatea unei baterii R6 (pilă Leclanche în fapt), un acumulator de 1-1,5Ah poate alimenta cel puţin câteva luni, un ceas care consumă sub 1mA curent mediu.Asta chiar în condiţiile unui randament scăzut al sursei liniare.Rămâne de văzut ce recenzii vor da cei ce vor folosi metoda, din păcate la mine a ţinut mult mai puţin ceasul....decât mă aşteptam să reziste acumulatorul folosit la alimentarea lui. Dacă cineva va face şi o variantă în comutaţie, nu ar strica o comparaţie între cele două...deşi mă gândesc că energia consumată de oscilatorul sursei poate fi comparată cu cea consumată de ceasul în sine...deci nu ştiu dacă şi cât ar mai conta randamentul ei superior în acest caz.Acesta fiind un caz aparte printre consumatorii uzuali, e vorba de un consumator cu tensiune mică şi curent foarte redus. Editat Noiembrie 2, 2020 de validae Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 Da, si unde pui ca sunt celule Panasonic sau Samsung pe la TME si de 3000mA la preturu totusi ok. Imagineaza-ti in cat timp o descarci pe aia... Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 (editat) Cred c-o să iau sursa aia la serviciu, s-o testez pe ceasul de acolo....nu ştiu de ce nu m-am gândit până acum. Editat Noiembrie 2, 2020 de validae Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 (editat) Multe stabilizatoare liniare se pot transforma în SMPS prin adaugarea unei reactii pozitive si a elementelor de circuit specifice unei surse în comutatie (bobina si dioda). Într-o brosura despre stabilizatoare de tensiune, aparuta pe la începutul anilor '80 (coperti verzi cu negru), se dau câteva exemple. Daca nu ma-nsel, am vazut pe net o realizare cu componente discrete pt. 1,5V. S-a plecat de la schema propusa de @validae. Daca în ceasul cu pricina e loc de mai multe baterii AA, se poate imagina un sistem de conectare în paralel care sa nu permita descarcarea unei celule în alta. Edit: În schema amintita, reactia pozitiva se obtine cu un condensator între colectorul tranzistorului pnp si baza primului npn iar bobina se înseriaza între colectorul pnp-ului si electrolitic. Editat Noiembrie 3, 2020 de franzm Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 2, 2020 Partajează Postat Noiembrie 2, 2020 (editat) Salut Vali, Uite atasat si o simulare la sursa ta. Eu cred ca ai alte valori la rezistentele din circuit. Altfel nu-mi explic valorile diferite la Vo. Din simulari ptr a avea 1,5V la iesire, rezistenta R3 din schema mea trebuie sa fie de 42K. Editat Noiembrie 2, 2020 de Craciun Link spre comentariu
Craciun Postat Noiembrie 3, 2020 Partajează Postat Noiembrie 3, 2020 Salut Vali, Mea culpa, la sfatul lui @cirip am pus modele dedicate de tranzistor si acum iese bine cu valorile din schema ta. Atasat noua simulare: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum