Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Solve if you are genius (sau: Salve if you are genious 2-2x3+3 - 95% fail). LinkedIn beats Facebook

Postări Recomandate

Din câte stiu, la facultatile de medicina nu se face matematica. Iar rolul învatamântului preuniversitar este sa formeze o baza de plecare pentru toate profesiile posibile. Pentru ca nu se stie pe ce cale o va apuca fiecare si nici daca nu si-o va schimba pe parcurs.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 106
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Era vorba de matematica care ar fi trebuit sa se faca la scoala si in liceu, in facultate ar cam trebui sa aiba gandirea logica formata, doar sa o puna la treaba. Deja la facultate, la medicina, drept sau alte domenii din acestea ... o materie de genul matematicii chiar ar fi ca nuca in perete :-) .

Link spre comentariu

Repet, sa se faca oricat de simpla sau complicata. Dar sa se faca intr-un context de utilitate.

Ieri discutam cu copilul caci imi spusese ca luase 100% la un test. I-am zis, OK, data viitoare imi zici ca ai luat radacina patrata din cat, cat sa dea 100? Apoi, am mers catre radacina cubica. Cat sa vad cum calculeaza. Mi-a pus copilul, candid, intrebarea: la ce o sa-mi folosesca acest calcul in viata reala? Sincer, nu-s multe variante de raspuns.

Link spre comentariu
Acum 1 minut, Mircea a spus:

i-a pus copilul, candid, intrebarea: la ce o sa-mi folosesca acest calcul in viata reala? Sincer, nu-s multe variante de raspuns.

Depinde cit de banala vrea să-i fie viata viitoare. Dacă vrea sa ducă o viata plictisitor de banal doar birou - acasă - birou - acasă iar concediile pe un sezlond cu burta la soare de dimineață pina seara atunci clar ca nu-i va folosi la nimic. Dacă va vrea sa facă vacante interesante cu drumeții pe munte și sporturi extreme atunci ii vor folosi și celelalte obiecte studiate. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, franzm a spus:

Din câte stiu, la facultatile de medicina nu se face matematica. Iar rolul învatamântului preuniversitar este sa formeze o baza de plecare pentru toate profesiile posibile. Pentru ca nu se stie pe ce cale o va apuca fiecare si nici daca nu si-o va schimba pe parcurs.

atunci sa fie ''baza''! nu faci in liceu matematica pe care o fac cei din restul lumii in anul trei de facultate! cu totii cunoasteti persoane care sint de ani buni plecati din tara si au copii care au invatat/invata acolo! intrebati-i pe ei cum arata programele de acolo! iar faptul ca ei procedeaza corect nu cred ca e discutabil din moment ce noi mergem sa muncim la ei, mai rar invers.

sau numarul de universitati (una singura) aflata intre primele 500 (500, nu 5 sau 50) din lume nu spune nimic? nu mai vorbim de laureartii premiilor Nobel!

Din pacate, se pare ca in 2-3 luni, nu vor mai fi in viata decit lucuitorii din cine stie ce insule izolate, deci nu va mai conta calitatea invatamintului!

1 oră în urmă, sesebe a spus:

Depinde cit de banala vrea să-i fie viata viitoare. Dacă vrea sa ducă o viata plictisitor de banal doar birou - acasă - birou - acasă iar concediile pe un sezlond cu burta la soare de dimineață pina seara atunci clar ca nu-i va folosi la nimic. Dacă va vrea sa facă vacante interesante cu drumeții pe munte și sporturi extreme atunci ii vor folosi și celelalte obiecte studiate. 

Corect! eu am anii buni de batut muntii patriei si la fiecare popas dupa masa rezolvam ecuatii sau probleme de geometrie neeuclidiana ori de analiza matematica!

Acum 32 minute, puriu a spus:

Latura unui cub de volum cunoscut.

Matematica in scoala are caracter formativ. Te obliga sa gandesti rational si riguros.

de ce te-ar interesa asta?

Link spre comentariu
11 minutes ago, Marele Savant said:

de ce te-ar interesa asta?

Sa fac o cutie de subwoofer.

41 minutes ago, puriu said:

Latura unui cub de volum cunoscut.

Matematica in scoala are caracter formativ. Te obliga sa gandesti rational si riguros.

E clar ca matematica dezvolta o gandire anume. Dar nu asta era intrebarea mea. 

In principiu, n-am facut cei 20 de ani de scoala doar ca sa fiu student.

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

De aia sint asa de bune universitatile din exterior de au ajuns managerii si directorii tehnici sa nu mai stie nici macar ordinea operatiilor.

Acest comentariu pt @Marele Savant care mi-a demonstrat de mult timp ca nici macar micul savant nu-i si pt toti cei care lauda superficialitatea invatamintului din exterior (tarile vestice).

M-ai prins! rezultatele obtinute de managerii scoliti in romania uimesc in continuare mapamondyul. Se stie ca primii 50 de miliardari ai lumii sint romani si ca toate firmele mari de pe glob sint conduse de romani! Toata lumea stie asta, numai eu nu!

este binecunoscut si faptul ca managerii si directorii tehnici din strainatate nu dau randament pentru ca nu cunosc  ordinea operatiilor, asta fiind de fapt principala lor activitate! sint sigur ca aveti la dispozitie studii recunoscute care dovedesc asta si ca le veti impartasi cu noi!

unii ar zice ca prezenta unei singure universitati romaninesti in Top 500 si procentul de 42% analfabeti functionali spun suficient de mult despre calitatea actuala a invatamintului de la noi!

pe de alta parte este foarte posibil ca atunci cind veti calatori mai mult in afara tarii eventual veti lucra si locui citiva ani in strainatate sa va schimbati parerile complet!

Link spre comentariu
Acum 16 minute, Marele Savant a spus:

unii ar zice ca prezenta unei singure universitati romaninesti in Top 500 si procentul de 42% analfabeti functionali spun suficient de mult despre calitatea actuala a invatamintului de la noi!

Cred ca si despre calitatea materiei prime cu care lucreaza invatamantul se pot spune multe. Poti sa fii profesorul lui peste prajit, daca beizadeaua are bani de buzunar cat castiga proful intr-un an, convinge-l pe asta ca a invata este primordial.      I se rupe fix in paispe de ce si cat isi raceste gura proful cu el. La restul intervine fenomenul de turma.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări