Mircea Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 (editat) Sau cum stau profesionistii cu matematica de scoala primara. Majoritatea Manageri, sefi, nu terchea-berchea pierde vara. Nu am ales special raspunsurile gresite... am ales majoritatea raspunsurilor. Cel mai tare e ala de (zice ca) e CEO. La el dictonul "daca nu-i convingi, zapaceste-i" este adus la nivel de arta. Va las sa va bucurati ochii. Bai, aveti grija sa invete copiii carte, sa nu ajunga manageri/sefi si sa se faca de ras pe internet! NB: BEDMAS inseamna Paranteze-Exponent-Impartire-Multiplicare-Adunare-Scadere (tradus din engleza). Editat Octombrie 30, 2020 de Mircea Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 2 - 2 x 3 + 3 = =2 - 6 + 3 = = -1 Ce e aşa greu? Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Dupa cum se vede, pentru unii, este! Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 (editat) Ati crezut ca numai in Romania sunt analfabeti functional? Editat Octombrie 30, 2020 de d2134 Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 (editat) Amu, nu-s ei de vina ca la examen au primit alt exercitiu decât cel facut la seminar. Ca doara cursul nu l-a cetit nimeni. Editat Octombrie 30, 2020 de franzm Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 De la capitolul "capu' ma doare"!! Asta se intampla cand pentru orice calcul,in copilarie,se foloseste computerul si nu capul! Am vazut,real,la americani ca fara calculator in mana nu reuseau sa faca un calcul simplu de arifmetica... Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Tabla adunarii si scaderii, tabla inmultirii si impartirii, cine le mai cere? Doar avem calculator, nu???! Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Se exagerează totuși. Dacă matematica nu a fost punctul forte, te poți deruta puțin la ordinea operațiilor. Dacă ai o scăpare nu înseamnă că ești analfabet funcțional, cum zicea cineva mai sus. O poți da in bară cu o chestiune banală dar asta nu te reduce la a fi prost. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Acum 2 ore, icar a spus: Tabla adunarii si scaderii, tabla inmultirii si impartirii, cine le mai cere? Doar avem calculator, nu???! Nu toate calculatoarele efectuează calculul corect. Unele execută în ordinea introducerii, altele ţin cont de ordinea operaţiilor. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Si...la ce foloseste rezolvarea unui astfel de calcul?! De cate ori ati avut nevoie in viata de zi cu zi sa faceti un astfel de calcul?! Niciodata, desigur-cu exceptia orelor de aritmetica de la scoala! Putin pragmatism nu strica! Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Am sesizat ca in scoala generala se insista in continuare pe extragerea radacinii patrate dintr-un numar. De obicei, numere cu multe cifre, eventual cu virgule. In inginerie, un calcul de mana de extragere a radicalului poate duce la greseli uriase. As vrea sa vad un profesor de matematica care sa calculeze un logaritm natural dintr-un numar cu 5 cifre fara virgula. Fara calculator. Am mai sesizat un lucru: suma Gauss. Se face acum in gimnaziu. Eu nu-mi aduc aminte sa se fi studiat asa ceva in anii '70-'80. Daca gresesc, sa-mi atraga cineva atentia. Cat despre suma Gauss in sine, personal nu am folosit asa ceva niciodata. Si nu cunosc pe nimeni care sa fi folosit. In schimb, in practica, am folosit integrale pentru calculul lunginii unui arc de parabola (mi-am facut un cort iglu pe vremea cand nu se gaseau, sau erau exagerat de scumpe pentru mine, atunci - aveam nevoie sa stiu cat material impermeabil sa cumpar), pentru volumul unui corp de rotatie etc. Link spre comentariu
d2134 Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Acum 7 minute, norad a spus: Am mai sesizat un lucru: suma Gauss. Se face acum in gimnaziu. Eu nu-mi aduc aminte sa se fi studiat asa ceva in anii '70-'80. Daca gresesc, sa-mi atraga cineva atentia. S-a facut si atunci. Pentru exemplificarea proprietatilor de comutativitate si asociativitate a adunarii. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Acum 19 minute, Spitfire a spus: Niciodata, desigur-cu exceptia orelor de aritmetica... Te inseli. Eu am avut nevoie, nu de putine ori, ultima data chiar zilele trecute. Pragmatismul nu-i tot una cu suficienta. Sau invers. Sunt chestii elementare, care se invata in clasele primare, la un loc cu gramatica. Norad, sunt, cum spuneam, chestii de cultura generala. Extragerea radacinii patrate, a facut-o de multe ori. Stiu cum se face. In cazul radacini cubice, nu am avut nevoie, asa ca am binevoit sa o uit. Dar altul, care s-a izbit de ea, stie. Logaritmii sunt in tabele, nimeni nu-i stie pe de rost. Foloseam, pina sa apara calculatorul, rigla de calcul. Suma Gauss, nu tin minte sa o fi invatat in scoala, dar sa nu o comparam cu calculele aritmetice elementare. De folosit se foloseste, ca altfel nu s-ar fi amintit de ea. Liceul este o scoala de cultura generala, adica vei folosi si aprofunda, sau nu, cele invatate aici. Link spre comentariu
norad Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Acum 21 minute, d2134 a spus: S-a facut si atunci. Pentru exemplificarea proprietatilor de comutativitate si asociativitate a adunarii. Mi-am pregatit cenusa pentru a mi-o pune in cap. O sa ma uit, cand imi gasesc ceva vreme, pe manualele de matematica de gimnaziu de la pagina http://manualul.info/ Daca gaseste cineva inaintea mea "Suma lui Gauss" in manulele de gimnaziu de la pagina de mai sus, il rog sa posteze. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 30, 2020 Partajează Postat Octombrie 30, 2020 Acum 37 minute, Spitfire a spus: Si...la ce foloseste rezolvarea unui astfel de calcul?! De exemplu ca sa stii daca la brutarie ti-a dat restul corect. Dar bineanteles (nu buneînteles, ca asta ar presupune un efort intelectual minim) ca poti sa cauti pe net un "bakery calculator" care sa-ti dea raspunsul corect. Asta daca cei care l-au programat nu au si ei aceeasi lacuna. Asa ca, daca nu cunoastem algoritmii, cum programam aceste utilitare si mai ales, cum le verificam? Ne bazam pe faptul ca frântura de cod pe care am luat-o "de undeva, de pe net" trebuie sa fie buna? Si daca nu mai punem dobitocul la treaba, de ce ne miram ca se atrofiaza? Link spre comentariu
Postări Recomandate