me_one Postat Octombrie 27, 2020 Partajează Postat Octombrie 27, 2020 as dori sa stiu ,cu aproximatie, costurile trecerii de la curent monofazat ,pe curent trifazat. mentionez ca locuiesc la bloc! multumesc! Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 27, 2020 Partajează Postat Octombrie 27, 2020 Distribuitorul local ce pret ti-a dat? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 27, 2020 Partajează Postat Octombrie 27, 2020 (editat) Dacă vă tentează o centrală electrică, aş recomanda mare prudenţă.Cheltuielile iniţiale mari cu modificarea branşamentului, vor fi urmate de facturi scumpe la curent.Asta în condiţiile în care gazul este aproape la jumătate, comparabil per kilowat.Dacă doriţi încălzire electrică, mai bine cumpăraţi câte un calorifer electric pentru fiecare cameră de încălzit şi ieşiţi la fel, dar costurile iniţiale sunt mai mici. Dacă sunteţi la etaj, aveţi poziţie centrală (nu pe colţ) şi sunteţi înconjurat de vecini care locuiesc permanent, e posibil să nu cheltuiţi foarte mult chiar şi cu încălzire electrică, dat fiind că aveţi trei pereţi încălziţi şi doar unul cu exteriorul.Dacă sunteţi la parter şi pe colţ, e cel mai dezavantajos fiindcă sunt multe pierderi, necesită obligatoriu izolarea pereţilor exteriori şi cel puţin doi centimetri de spumă densă sub podea, altfel e dezastru cu încălzirea electrică. Editat Octombrie 27, 2020 de validae Link spre comentariu
me_one Postat Octombrie 27, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2020 pe site la enel nu gasesti nimic concret,telefonic ,ni s a transmis ca,are sa vina un inginer la fata locului,abia atunci ,se hotaraste pretul! intentionam sa trecem la plita pe inductie,electricianul ne a spus ca nu vom putea folosi in aceladi timp,decat cate un "ochi" ,...nu masina de spalat,nu cuptor... Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 28, 2020 Partajează Postat Octombrie 28, 2020 Aveţi plita cumpărată deja, sau intnţionaţi ? Cred că nu se justifică deranjul pentru o plită cu patru ochiuri la care cel mai probabil nu vor funcţiona decât cel mult două simultan.Aş opta pentru una cu două ochiuri fără modificări la instalaţie, cel mult făcut un traseu doar pentru ea, ca să nu suprasolicitaţi o priză deja utilizată în bucătărie. Link spre comentariu
me_one Postat Octombrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2020 2 minutes ago, validae said: Aveţi plita cumpărată deja, sau intnţionaţi ? Cred că nu se justifică deranjul pentru o plită cu patru ochiuri la care cel mai probabil nu vor funcţiona decât cel mult două simultan.Aş opta pentru una cu două ochiuri fără modificări la instalaţie, cel mult făcut un traseu doar pentru ea, ca să nu suprasolicitaţi o priză deja utilizată în bucătărie. da,ne am grabit si am cumparat o,negandindu ne ca poate fi atat de piperata trecerea de la mono pe tri....am auzit ceva de genul,de la 3000 in sus Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 28, 2020 Partajează Postat Octombrie 28, 2020 (editat) Dacă nu aţi folosit-o, puteţi s-o returnaţi în ambalajul original.Bineînţeles dacă nu e luată de mai mult de o lună. Editat Octombrie 28, 2020 de validae Link spre comentariu
me_one Postat Octombrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2020 7 minutes ago, validae said: Dacă nu aţi folosit-o, puteţi s-o returnaţi în ambalajul original.Bineînţeles dacă nu e luată de mai mult de o lună. multumesc pt raspunsuri! zi buna! Link spre comentariu
dorian 70 Postat Octombrie 28, 2020 Partajează Postat Octombrie 28, 2020 Acum 14 minute, me_one a spus: da,ne am grabit si am cumparat o,negandindu ne ca poate fi atat de piperata trecerea de la mono pe tri....am auzit ceva de genul,de la 3000 in sus La mine la sat, acu câţiva ani m-am interesat la unul care lucrează la e-on şi m-a îmbiat cu o sumă cuprinsă între 3000 şi 5000 lei în funcţie de proiect. Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 28, 2020 Partajează Postat Octombrie 28, 2020 (editat) In mod normal, plitele cu inductie "trifazice" se pot folosi si la monofazic. Am avut aceeasi problema: de la tablou pâna la "priza" plitei am cablu trifazic (5x2,5) dar la tablou avem numai monofazat. Plita însa a fost prevazuta a fi folosita si cu monofazat; a trebuit doar sa pun niste punti (strapuri) în cutia de conexiuni a plitei. Atentie însa (daca aveti un caz asemanator), sa nu faceti greseala de a folos trei conductori pentru faza si unul singur pentru nul, pentru ca firul de nul se va supraîncalzi în conectoare si va face arc electric. Eu am folosit câte doua din cele cinci conductoare pentru faza si nul si unul pentru PE (inclusiv la cablul din perete). Nu-i cea mai fericita solutie dar, pâna ne trage trifazat, nu prea am încotro. Aveti poze cu plita (cutia de conexiuni)? Si cu priza la care va functiona? Editat Octombrie 28, 2020 de franzm Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum