dorinromeo Postat Octombrie 27, 2020 Partajează Postat Octombrie 27, 2020 Buna ziua. Am realizat acum cativa ani un circuit cu un releu RE17RMMU care avea rolul de a tine cateva minute aprinsa iluminarea unui drum de servitute. Alimentarea releului se facea prin internediul unui senzor de crepuscul care ii permitea functionarea doar pe timp de noapte. Suplimentar, alimentarea releului era conditionata de un contactor mecanic care inchidea circuitul doar la deschiderea portii de acces. Am schimbat cutia cu sigurante de vre-un an si nu am mai legat iluminarea iar acum ar fi de mare folos. Spre rusinea mea, am gasit documentatia pt. releu, dar nu ma descurc cu legaturile. Am si poze dar nu imi sunt de mare ajutor, nu sunt foarte explicite. Va rog sa ma ajutati sa refac circuitul. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 27, 2020 Partajează Postat Octombrie 27, 2020 Pare relativ simplu. Selectezi functia C. Apoi cablezi temporizatorul precum in schema din datasheet. U: intrerupatorul crepuscular Y1 : intrerupatorul de la poarta 15-18: in serie cu lumina, de exemplu 15 impreuna cu A1 (ca in foto), 18 spre borna 1 bec, apoi de la bec (borna 2) la A2. Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 27, 2020 Partajează Postat Octombrie 27, 2020 (editat) Vad ca a postat One pana m-am chinuit eu sa bat.De.Varsta.Tineretul bate ca ...mitraliera! Editat Octombrie 27, 2020 de BRANCA Link spre comentariu
dorinromeo Postat Octombrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2020 Multumesc pentru ajutor. Cred ca azi ii dau de capat. Doar o intrebare,va rog. Selectorul a fost pus pe B si circuitul a functionat ok.Credeti ca e necesar sa il trec pe C? Link spre comentariu
dorinromeo Postat Octombrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2020 L-am lăsat pe B. Funcționează perfect. Mulțumesc mult pentru ajutor. Link spre comentariu
dorinromeo Postat Octombrie 31, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 31, 2020 Revin cu o problema apărută între timp. După câteva ore de funcționare fără probleme, aparent fără motiv sare siguranță automata care alimentează circuitul. Acum sare siguranță imediat ce alimentez acest circuit. Voi verifica prin eliminarea pe rand a elementelor, sa găsesc care este cauza scurtcircuitului. Bănuială mea este ca după o lunga perioada de functionare timerul nu mai face fata. Nu știți cumva un alt model sau tip cu care pot sa îl înlocuiesc dacă este nevoie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum