Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tuner BN40-00154A sau BN40-00137A

attilaa0

Postări Recomandate

La 04.11.2020 la 10:02, Traian B a spus:

Am gasit placa noua cu tuner BN40-00137A.

[...]

Vad ca placa noua de mai sus echipata cu acest tuner a starnit un foarte puternic interes egal cu zero... deci cu proxima ocazie se va reuni cu surorile ei, adica isi va continua drumul catre reciclare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• attilaa0

6

• dan cod

3

• Costica Tv

3

• cristronic

2

Top autori în acest subiect

1 oră în urmă, Traian B a spus:

Vad ca placa noua de mai sus echipata cu acest tuner a starnit un foarte puternic interes egal cu zero... deci cu proxima ocazie se va reuni cu surorile ei, adica isi va continua drumul catre reciclare.

E păcat sa ajungă noua la reciclare. Am înțeles ca mai sunt și altele în aceasta situație? 

Link spre comentariu

Celelalte sunt deja la reciclator.

Placa am luat-o din gramada de mai jos care in intregimea ei plus inca una ceva mai mica au fost date la reciclat in urma cu o saptamana.

Am lichidat ultima parte a stocului de piese de schimb, in mod sigur a fost si am avut cel mai mare stoc de piese din Ro pentru gama respectiva de produse (dupa 10 ani de service oficial unic pe Ro + 10 ani de service autorizat). Deja de o vreme buna nici nu mai lucrez service, iar tot ce se vede este doar ceea ce mai ramasese de la casarea anterioara cand inca un camion fusese umplut astfel  luand si atunci calea reciclarii. Pusesem atunci anunt aici pentru eventuala vanzare de subansamble, si exact ca si acum interesul a  fost si atunci tot zero barat, de aceea acum nici macar n-am mai incercat sa vand ceva ci am oferit asa... la plezneala placa de mai sus ca sa vad daca s-a mai schimbat ceva.

Zeci si zeci si zeci de placi digitale de monitoare cu tuner TV precum cea de mai sus, plus sute de placi digitale de la monitoare TFT obisnuite, marea majoritate noi in cutiile lor, erau acum acolo in gramada, plus sute si sute de invertoare si surse, mii de subansamble de imprimante laser (de la unitati ADF intregi, placi de baza, surse si cuptoare (fusere), si pana la arculete si role mecanice,  in ambalajele originale)... Pana si arhiva service-ului cu fisele de reparatii (peste 50.000 de reparatii) am dat-o acum la reciclat.

Intr-un fel ma gandesc ca a fost pacat de ele, dar pe de alta parte lipsa totala de interes arata ca pana la urma asta este normalitatea zilei de azi, vor ajunge la topit si din ele o sa se faca noile smartfoame sau ce va mai urma a se fabrica pe lumea asta...

Pentru mine s-a incheiat un capitol -cel mai important dpdv profesional- din viata... iar cu traitul din service pentru mine este deja Game Over! De acum inainte electronica va fi numai ca si hobby desfasurat acasa, in mansarda cu fiarele mele. Este randul altora mai tineri la service-ul de electronice, si carora eu le doresc succes in continuare.

Service-ul a fost o activitate foarte ok si interesanta, care tine mintea functionala si mainile pricepute. Trebuie sa spun ca in aceasta activitate am intalnit oameni chiar foaaaarte ok, la sondele multimetrului, la manerul letconului sau al surubelnitei am intalnit oameni muuult mai ok si mai cu mintile deschise si cu picioarele pe pamant fata de ceea ce am intalnit pe la cei din activitatile birocratice unde mintile sanatoase si realiste sunt din ce in ce mai rar intalnite.

Editat de validae
Link spre comentariu

Cu ani în urmă, cineva de la magazia firmei a comandat nişte acumulatori Varta Ni-Mh în format R20....circa 100 bucăţi.S-au dat pe bon de consumabile, exact ca şi bateriile ordinare R20 (Pile Leclanche).Cine a cunoscut ce erau, a luat din greu.Câţiva dobitoci au luat în necunoştinţă de cauză, le-au pus în lanterne şi după ce s-au descărcat, le-au aruncat.Când am auzit grozăvia, m-am dus şi am cumpărat baterii Varta R20 alcaline şi am dat ,,la schimb,, pentru vreo opt bucăţi dacă nu mă-nşel, că atunci nu puteam să dau bon pentru aşa ceva, erau doar pentru cei care deţineau aparate de măsură portabile pe inventar.Adică nişte MegaOhmmetre româneşti cu invertor...

La vremea aceea un acumulator Varta de genul ăla era cam 40 Lei, iar pe un set de două baterii dădusem cam 5 - 10 Lei atunci, dacă auzeam din timp de acel stoc le schimbam pe toate cu baterii, merita din plin afacerea....

Sunt convins că Traian B a încercat să vândă ieftin acele plăci, dar nu a avut succes, meritau cumpărate chiar şi numai pentru piesele noi ce se puteau recupera de pe ele...eu unul aş fi cumpărat baxuri întregi dacă eram din Bucureşti când le-a dat la Remat, acolo sunt piese de calitate, nu făcături ieftine.

Editat de validae
Link spre comentariu
La 09.11.2020 la 19:43, sesebe a spus:

Nu-mi vine sa cred, unii ar fi facut moarte de om pt ce-i acolo, cu multi ani in urma poate si eu.

Chiar nu se putea sa se gaseasca o utilitate practica, alta inafara reciclarii? Sigur inca sint aparate in exploatare care au nevoie de placi de pe acolo.

Daca vrei sa vezi valoarea reala a unor asemenea fiare, fa ce am facut eu, adica pune-le la vanzare si vezi ce se intampla, la ce pret si mai ales in cat timp se pot vinde.

Utilitate practica? Pai ai chiar aici in acest topic un exemplul cel mai elocvent de utilitate practica: nu numai ca placa oferita mai sus nu a interesat pe nimeni, dar nici macar un raspuns cu "nu ma intereseaza, multumesc!" nu s-a manifestat...

La 09.11.2020 la 23:11, validae a spus:

.Sunt convins că Traian B a încercat să vândă ieftin acele plăci, dar nu a avut succes,[...]

Da, asa este, am mai povestit aici despre un alt hei-rup la o reciclare anterioara, si despre incercarea total nereusita atunci de a vinde din acelea:

Inca mai exista pozele la care in anuntul de vanzare de atunci de pe elforum facusem trimitere... si n-am avut nici macar un raspuns la el!Acum s-a lichidat tot ce mai ramasese.

Asa cum am mai spus, sunt fiare. Valoarea lor o decide piata, si daca rapunsurile si interesul aici au fost mereu zero barat, atunci asta-i valoarea lor reala, chiar daca altii -din pacate niciodata la momentul nepotrivit- ar fi avut nevoie de ele, si chiar daca valorile contabile au fost de j'da mii de euro.

Mi se rupe si mie sufletul, dar asta-i viata reala. M-as fi bucurat ca cineva sa fi avut nevoie reala de ele, sa fi ajuns la cineva care sa le fi folosit... Sau as fi vrut sa fi oprit multe din ele dar mi-am tras o palma si m-am trezit la realitatea confirmata si de incercarile anterioare nereusite de a da din ele. Oricum, nu mai fac service.

Link spre comentariu
10 minutes ago, dan-a2 said:

Daca nu ma insel au fost puse la pachete (sau pachet ) ,ca sa vinzi la bucata > mai greu sa stai toata ziua la posta ..

In momentul de fata ca sa scapi de "gunoi", trebuie sa faci pachetul baban si ieftin, acum ceva vreme am gasit un anunt pe e-Depanare dat de D-l Tavi, din ce mai tin minte, erau vre-o 10 sau 15 pachete la vanzare, fiecare pachet avea diverse placi de baza + surse, toate functionale si testate, din ce am urmarit, le-a vandut repede....concluzie: omul fiind in bransa, a stiut cum sa " imperecheze" modulele in asa fel in cat pachetul sa aiba valoare pentru fiecare cumparator...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 11.11.2020 la 18:08, dan cod a spus:

Eu nu am văzut ca sigur  îmi trebuia câte ceva. 

Daca ai nevoie de placa de mai sus, da-mi de stire, insa pe vremurile astea sa nu ma trimiti s-o pun la posta...

Link spre comentariu
Acum 4 ore, Traian B a spus:

Daca ai nevoie de placa de mai sus, da-mi de stire, insa pe vremurile astea sa nu ma trimiti s-o pun la posta...

E ok cu curier. Din păcate sunt carantinat(soția are covid luat din spital). Doar peste doua saptamani(dacă scap sa nu fac sau dacă fac sa îmi treacă pana atunci) 

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
La 28.01.2021 la 21:19, kochete a spus:

Buna seara, intreb daca are cineva de vanzare acest tuner BN40-00137A, sa-mi lase un mesaj, ma intereseaza. Multumesc.

Am gasit si cutia cu tunerele, am BN40-00137A si BN40-00080A, noi, inca in ambalajele originale.

Detaliile, pe mesageria privata.

tun1.jpg

tun2.jpg

tun3.jpg

tun4.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări