arcgotic Postat Octombrie 26, 2020 Partajează Postat Octombrie 26, 2020 Alex, sigur e o problema de crossover sau incinta. Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2020 Am facut niste poze cu incinta. Nu stiu daca crossover-ul este original sau nu. Am vazut ca sunt niste bipolari Bennic, nu stiu daca schimbarea lor aduce imbunatatiri, dar si burete. Am niste vatelina si vreau sa va intreb ar fi ok sa o folosesc sau buretele e mai bun ? Si daca da, intr-un strat si pe toti pereti sa pun sau doar peretii laterali ca in incinta pe peretele din spate nu au pus burete? https://postimg.cc/gallery/FcprgHZ Link spre comentariu
alexy Postat Octombrie 26, 2020 Partajează Postat Octombrie 26, 2020 (editat) Dupa cate se vede filtrele din boxa care ai u nu sant originale , uite aici filtru original si schema originala si una modificata,,,,, Editat Octombrie 26, 2020 de alexy Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 26, 2020 Partajează Postat Octombrie 26, 2020 Filtrele astea sunt originale. Cam bizar ca miezul de la bobina din mijloc are urme de rugina (poate au prestat in aer liber). In afara de condensatorul albastru Philips de 1,5uF care este MKT si ar merita de pus un MKP nu merita sa schimbi altceva (doar daca boxa este veche ar trebui sa masori si ceilalti condensatori sa vezi daca mai au valorile nominale). Buretele este lipit de peretii incintei? Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2020 Va mulțumesc mult pentru poze și informațiile trimise. Din păcate pe mine nu ma poate ajuta deoarece toate difuzoarele sunt schimbate. Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2020 Boxele le am cumpărat de câteva luni de la cineva din Bucuresti din păcate fără sa le ascult înainte. Buretele era foarte puțin lipit, adevarul ca nici nu am tras de el sa văd, doar intr-o laterala ca nu puteam face poze clare. Deci Spune-ți ca nu obțin performante mai bune dacă pun vatelina, eu ma gândeam ca altfel se împraștie aerul prin vatelina. Oricum boxele astea nu prea au bas. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 26, 2020 Partajează Postat Octombrie 26, 2020 Nici nu prea o sa vezi bass adevarat din boxe cu difuzoare de 6in. Daca vrei bas atunci cauti boxe cu difuzorul de bass de minim 8in - preferabil 10in sau adaugi un subwoofer activ (mult mai ieftin asa). Link spre comentariu
alex26 Postat Octombrie 27, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 27, 2020 Nu vreau bas sa îmi spargă geamurile dar nici deloc, aproape ca nu se mișcă membrana difuzorului. Ma gândeam ca dacă pun vatelina in loc de buretele ăla, sau îl las acolo dar mai adaug peste vatelina, obțin mai mult bas. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 27, 2020 Partajează Postat Octombrie 27, 2020 36 minutes ago, alex26 said: Ma gândeam ca dacă pun vatelina in loc de buretele ăla, sau îl las acolo dar mai adaug peste vatelina, obțin mai mult bas. Nu vei obtine mai mult bass. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 28, 2020 Partajează Postat Octombrie 28, 2020 Sesebe are cu totul dreptate.... Un difuzor bunicel de 6.5 toli la pret corect ( putin sub 100lei) Visaton WS17E-4 OHM BASS SPEAKER, 6.5", 4 OHM Driver Type: Woofer External Width - Metric: 188mm Impedance: 4ohm Power Rating Nom: 60W Sound Level SPL: 88dBA Speaker Shape: Round with Square Frame Resonant Frequency 45Hz Frequency Response Max: 7kHz Speaker Mounting: Panel Mount Power Rating Max: 90W External Length - Metric: 188mm External Depth - Metric: 75mm - Link spre comentariu
franzm Postat Octombrie 28, 2020 Partajează Postat Octombrie 28, 2020 (editat) Cu fs=45 Hz si Qts=0,65, W 17 E a fost optimizat pentru utilizare free-air (zic cei de la Visaton), unde nu merge rau, dar are sensibilitate redusa si necesita masuri pentru a limita excursia membranei. Editat Octombrie 28, 2020 de franzm Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 28, 2020 Partajează Postat Octombrie 28, 2020 (editat) Ori incepi sa citesti cum sa masori incinte si cum se face un filtru, ori mai bine cumperi ceva gata facut. Niste incinte bune sunt KEF Q150. Fiind coaxiale acopera bine camera. Nu sunt o avere, arata bine, suna ok si nu iti pierzi vremea si banii. Iar ca DIY le poti ajuta pe partea de bas cu ceva mai potent si sa ranforsezi cutia sa nu mai sune a gol. Ce faci tu acum e lucru la nimereala si ai aceleasi sanse sa scoti ceva decent asa cum ai sa castigi la lotto. Editat Octombrie 28, 2020 de Sharky Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum