yo3ihg Postat Octombrie 2, 2007 Partajează Postat Octombrie 2, 2007 stie cineva cum se poate reconditiona un tub in stare jalnica, ii lipseste catodul si nu stiu ce sa-i fac, sa incerc sa pilesc un pic sticla deoarece banda metalica este aproape de suprafata (sticla in zona aia e groasa)? Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 2, 2007 Partajează Postat Octombrie 2, 2007 Nu cred ca merge pilit, sa nu-l crapi. Din cate stiu, userul Ctepeo a remediat ceva in genul asta, la un cinescop. Link spre comentariu
nichishoru Postat Octombrie 3, 2007 Partajează Postat Octombrie 3, 2007 stie cineva cum se poate reconditiona un tub in stare jalnica, ii lipseste catodul si nu stiu ce sa-i fac, sa incerc sa pilesc un pic sticla deoarece banda metalica este aproape de suprafata (sticla in zona aia e groasa)?Eu zic sa incerci sa tai sticla (ai "carne" destula!) cu o minibormasina si o freza disc semielastica (ca cea de la flex-uri) care se gaseste in trusele de bricolaj din supermarketuri sau cu o freza de tehnician dentar. In orce caz trebuie un disc nemetalic, ceva cat mai elastic ca sa nu induca vibratii care ar putea fisura tubul. Atentie mare sa nu tai si banda metalica-eventual faci doua crestaturi care sa delimiteze zona de sticla care va dispare si apoi intrat paralel cu banda metalica ca sa o degajezi. Succes. Link spre comentariu
bogdan69 Postat Octombrie 3, 2007 Partajează Postat Octombrie 3, 2007 stie cineva cum se poate reconditiona un tub in stare jalnica, ii lipseste catodul si nu stiu ce sa-i fac, sa incerc sa pilesc un pic sticla deoarece banda metalica este aproape de suprafata (sticla in zona aia e groasa)?Eu zic sa incerci sa tai sticla (ai "carne" destula!) cu o minibormasina si o freza disc semielastica (ca cea de la flex-uri) care se gaseste in trusele de bricolaj din supermarketuri sau cu o freza de tehnician dentar. In orce caz trebuie un disc nemetalic, ceva cat mai elastic ca sa nu induca vibratii care ar putea fisura tubul. Atentie mare sa nu tai si banda metalica-eventual faci doua crestaturi care sa delimiteze zona de sticla care va dispare si apoi intrat paralel cu banda metalica ca sa o degajezi. Succes. Incearca sa tai acel tub cu o panza de bonfaier efectiv. Dar sa o faci sub apa. Sa intre complet tot tubul, mainile tale pana la cot si panza de bonfaier,altfel se sparge. Apa absoarbe vibratiile si tai sticla ca pe otel. Daca nu ai incredere incearca cu o bucata de sticla simpla Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 5, 2007 Partajează Postat Octombrie 5, 2007 Mergi la un magazin ce are produse ptr laborator de tehnica dentara si cere disc separator diamantat!!! si ia si o mandrina il fixezi in micromotor si tai fiind flori de tei . Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 5, 2007 Partajează Postat Octombrie 5, 2007 Sau la un atelier de optica medicala, unde se fac ochelari, ca ei taie si lentilele. Link spre comentariu
nicul Postat Octombrie 6, 2007 Partajează Postat Octombrie 6, 2007 cica iei o sfoara de canepa sau lana de dimensiuni potrivite, o inmoi in petrol, o infasori pe tzutzuroi si ii dai foc. sticla se va inmuia local si se poate taia usor cu o pila diamantata (daca te misti repede).am citit chestia asta pe undeva si nu am incercat-o Link spre comentariu
yo3ihg Postat Octombrie 7, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2007 multumesc pt idei, voi incerca sa vad ce iese :smt003 Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Octombrie 7, 2007 Partajează Postat Octombrie 7, 2007 Nu prea am lucrat cu tuburi (in afara de un radio care l-am facut acuma o viata si care mergea bestial), dar daca tai bucatica aia nu compromiti vidul din tub? Adica, nu pot sa-mi dau seama din poza daca excrescenta aia (nu stiu cum sa ii zic) are legatura sau nu cu vidul din tub. Este cumva pur si simplu turnata in exteriorul tubului? In acest caz cea mai buna metoda este cea cu un instrument mai specializat, sunt la supermarket-uri cu cateva sute de mii aparate pt. gravura (l-am luat pt. cablaje si este super), acolo ai o gramada de discuri si disculete numai bune pt. asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2018 Partajează Postat August 4, 2018 Interesant...Eu, din cate stiu , un tub electronic vidat, in momentul in care ia aer, e bun de... piese. Catodul se „ otraveste „ la impactul cu moleculele de oxigen din aer, la tuburile cu emisie indirecta. Magneziul depus pe suprafata interioara a tubului, in partea superioara, se „ albeste „ iar balonul de sticla e bun de aruncat, fiind murdar pe interior cu oxizi de magneziu sau bariu, depinde de materialul getter-ului. Placa anodului nici ea nu se poate recicla, deoarece stratul rugos de oxid de aluminiu incepe sa se desprinda de pe suportul de fier. O interventie mecanica in interiorul tubului duce doar la compromiterea acestuia. Doar la tuburile mari se poate interveni dar nu renteaza deoarece costa mai mult decat o inlocuire totala a electrozilor.Tuburile cinescop pentru TV, cele de osciloscop sau aparate medicale se pot revitaliza doar prin schimbarea totala a sistemului de emisie. Link spre comentariu
franzm Postat August 4, 2018 Partajează Postat August 4, 2018 Se poate reconditiona, dar numai de catre un atelier specializat. Se îndeparteaza ambaza, se montaza alta plus un ghetter nou si se sudeaza sticla ambazei la sticla tubului. Trebuie prevazute elemente de compensare a dilatarii termice (daca nu cumva tubul are deja). Se viseaza, se arde ghetterul si se începe formarea catodului. Sansele de reusita nu-s prea mari, mai ales daca n-ai un meserias care sa se fi format la mama tubului. Asa ca doctorul cam are dreptate. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 4, 2018 Partajează Postat August 4, 2018 Adevarul este ca ateliere unde se realizeaza tuburi noi sau se restaureaza cele vechi sunt foarte putine. In Germania eu stiu doar trei, in Aachen, Düsseldorf si Mainz. In Cehoslovacia era dr. Kronn, mai era un atelier in Yugoslavia si din auzite a fost un echipament chiar in Bucuresti, dar din pacate nu a functionat corect datorita lipsei de experienta in lucrul cu tuburile electronice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum