Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reparație lanternă Imalent dx80

Ionică123

Postări Recomandate

E ieşită din garanţie, asta e sigur.Ca piese de schimb nu am văzut pentru ele decât bateria de acumulatori, plăcuţa cu controllerul nu am văzut-o de vânzare.Din cauza spaţiului redus şi nevoii de a se încadra exact în acel spaţiu, ar trebui pus tot modulul original.Aţi putea pune o poză clară de aproape cu modulul ars ? Ca să vedem ce şanse sunt să se poată repara şi să n-o trimiteţi degeaba până la mine...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• Ionică123

7

• Defro

6

• sesebe

2

Top autori în acest subiect

Bună seara. Nu am putut răspunde mai repede. Am depășit numărul de posturi pentru ziua precedenta. Din păcate nu am reușit sa ajung la acel modul sau driver. Deci nu reușesc sa fac poza. 

Link spre comentariu
La 27.10.2020 la 22:07, Ionică123 a spus:

Bună seara. Nu am putut răspunde mai repede. Am depășit numărul de posturi pentru ziua precedenta. Din păcate nu am reușit sa ajung la acel modul sau driver. Deci nu reușesc sa fac poza. 

Trimite lanterna la mine sa fac eu un diagnostic, la nevoie se poate adapta un modul minuscul de incarcare

Link spre comentariu

Din cite am vazut eu sint 2 ciscuite complet separate:

1. Circuitul de comanda si control LED-uri,

2. Circuitul de incarcare si monitorizare baterie.

Ambele sint defecte sau numai unul dintre ele? Dupa descriere pare cel de incarcare si monitorizare baterie.

Bateria este in format de 4 celule inseriate a cite 2 in paralel - cel mai probabil. Mai exista si posibilitatea sa fie invers cite 2 celule inseriate a cite 4 in paralel - mai putin probabil. 

Update: aici se poate vedea ca intradevar este o configuratie de 2 paralel 4 serie.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

E o singură placă ce face toate astea. Componentele importante nu se găsesc de cele mai multe ori și trebuie schimbata cu totul. De aia prefer lanterne de firmă la care am un service in țară. E drept că n-am avut probleme până acum, doar schimbat garnituri și un up-grade la led cu o versiune noua, mult mai bună decât anterioara.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Defro a spus:

E o singură placă ce face toate astea. Componentele importante nu se găsesc de cele mai multe ori și trebuie schimbata cu totul. De aia prefer lanterne de firmă la care am un service in țară. E drept că n-am avut probleme până acum, doar schimbat garnituri și un up-grade la led cu o versiune noua, mult mai bună decât anterioara.

Eu vad cel putin 2 placi, in imagini de pe goagle. Uite mai jos.

O prima placa este in baterie. Se poate vedea in poza ca exista o placa, cel putin de protectie, sub varnisul de la baterie: 

20171124-img_6383.jpg?w=736&h=491

O a doua placa trebuie sa fie sub LED-uri si controleaza aprinderea lor.

20171124-img_6380.jpg?w=736&h=491

20171124-img_6361.jpg?w=736&h=1104

Si alte imagini tot de pe goagle:

e5CEpDr.jpg

ZUnRpYe.jpg

Sursa imaginilor de mai sus: http://budgetlightforum.com/comment/1517870

De pe acelasi forum: http://budgetlightforum.com/node/65171 :

IMG-0794.jpg

Deci sigur sint cel putin 2 PCB-uri.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări