Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LG 43UF6409 problema backlight

yokoono

Postări Recomandate

Nu cred ca este nevoie de altceva decat de sursa : EAX66472001(1.4). Pentru backlight scoate 26 si 52V si 600mA.

A venit cu problema clasica : imagine albastra - backlight albastru. Renumitele leduri punctiforme care in timp devin albastre.

L-am pus pe proprietar, si bun prieten, sa caute barete. I-am dat indicatii dar a luat ceva apropriat. Televizorul are 3 barete cu leduri de 3v si 8 leduri pe bareta. Doua barete inseriate pe un rail si pe alt rail 1 bareta. Au fost inlocuite cu alte barete, tot cu 8 leduri  dar alt model. Problema este ca dupa inlocuire ledurile nu se mai aprind. Sigur au curent diferit si intra protectia controllerului. Are controlar BL0202B si comanda cate un mosfet pentru fiecare rail. Curentul prin ledurile albastre (defecte) este de 333 mA. Tensiunea pe railuri este de aprox. 25V rail 1 - 50V rail 2. Masuratori efectuate dupa stabilizarea backlightului.

Bareta noua (mai bine zis sh dar nu albastra) am alimentat-o din sursa externa cu 24V si are un curent de 250 mA. Tensiunea pe railuri este de aprox. 20V rail 1 - 40 V rail 2. Deci cred ca controllerul intra in protectie ca ar fi curentul prea mic nu prea mare. Mosfetii au catre masa cate 2 rezistente de wataj, fiecare, puse in paralel. Fie ca pui alte rezistente in paralel tensiunea de 20v de pe bareta nu se modifica. Asa ca trebuie modificat curentul din controller. As fi vrut sa anulez protectia lui dar nu am gasit nimic despre asta pe net.

Are cineva trecut in caiet de unde se anuleaza ?. Controllerul este asta:

https://datasheetspdf.com/pdf-file/998733/Sanken/BL0202B/1 

L.E.

Am alimentat barete din sursa externa cu 25V. Baretele vechi consuma 590mA iar cele noi 350mA.

Editat de yokoono
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yokoono

2

• gabiz_ro

1

• Gabriel_S

1

Top autori în acest subiect

Cel mai bine cauti barete corespunzatoare.

Daca totusi vrei sa modifici.

Vezi ce tensiune ai in VRef (pin18 parca)

Rsen sunt rezistentele de pe care citesc tensiunea pinii Ifb (pin5 si pin14)

Curentul stabilit e dat de formula din datasheet Iout=Vref/Rsen

Vezi intai la ce curent e configurat driverul.

Apoi calculezi cum vrei sa functioneze si vezi ce rezistenta trebuie.

Rsen=Vref/Iout

Posibil fiind alte valori acum sa trebuiasca sa mai verifici-modifici cate ceva poate prin partea de OVP,vezi in pin2 ce tensiune ai in functionare normala,daca depaseste un anumit prag intra in protectie.

Link spre comentariu

Difera conectorul de pe bareta. Verificati cu atentie, plusul e jos la modelul din titlu, tv orientat cu tcon spre depanator

Editat de Gabriel_S
Link spre comentariu

Asa a fost Gabi. Polaritatea era inversa fata de ce era in el. Intoarsa din circuitul imprimat aflat pe bareta. Conectorul este acelasi si dispunerea culorilor la fire aceeasi. Mi-am dat seama cand am masurat cu instrumentul analogic si acul batea invers. N-am mai ajuns sa modific rezistente pentru a modifica curentii. Poate altadata.

Multumesc pentru indicatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări