Bourceanu Adrian Postat Octombrie 21, 2020 Partajează Postat Octombrie 21, 2020 Cum, sau ce trebuie să folosesc pt. a alimenta un electromotor de la o masina de facut paine care are placa electronica distrusa. Pe motor scrie 220 dc 50 w. Multumesc! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 21, 2020 Partajează Postat Octombrie 21, 2020 (editat) Vrei să-l foloseşti tot la maşina de făcut pâine, sau să-l comanzi manual la altă aplicaţie ? Dacă vrei să-l utilizezi la altceva, ai nevoie doar de un întrerupător de reţea şi un cablu cu ştecher. Editat Februarie 17, 2021 de validae Link spre comentariu
Bourceanu Adrian Postat Octombrie 22, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2020 Am înțeles ideea cu întrerupătorul, dar motorul cred că este alimentat în 220 v cc pt. că are o placă cu componente electronice printre care si 4 diode. Bănuiesc eu că ar fi un regulator de turație, nu știu sigur. Vă mulțumesc pt. răspunsul dat, dar vă rog să-mi spuneți cum pot să-l alimentez. Am încercat cu 15 v cc de la un acumulator dar nu face nimic. Pe motor scrie 220 v DC 50W Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 22, 2020 Partajează Postat Octombrie 22, 2020 E motor care merge alimentat direct la priză, cu 15V nici nu-l gîdili. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 22, 2020 Partajează Postat Octombrie 22, 2020 (editat) Dacă pe motor scrie DC atunci trebuie adăugată o punte redresoare.Pentru miniaturizare aceste motoare nu au statorul bobinat ci magneţi permanenţi. Editat Octombrie 22, 2020 de validae Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 La 22.10.2020 la 14:47, validae a spus: Dacă pe motor scrie DC atunci trebuie adăugată o punte redresoare.Pentru miniaturizare aceste motoare nu au statorul bobinat ci magneţi permanenţi. Asa este, am unul demontat pe masa. Are montata pe el o placa ce contine puntea redresoare si un filtru antiparazit. Se poate lega direct la retea pe papucii de cablu de pe pcb (bornele MOT1 si MOT2). Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 17, 2021 Partajează Postat Februarie 17, 2021 Aceasta e placa cu cele 4 diode si filtrul de deparazitare, montata pe motor. Schema se poate scoate simplu din cele 2 poze. Conectorul Molex de pe firele care vin de la perii se infinge in conectorul pereche cu 2 pini de pe pcb, iar la bornele MOT1 si MOT2 se aplica 230V-50Hz. La 22.10.2020 la 13:21, Bourceanu Adrian a spus: ...Bănuiesc eu că ar fi un regulator de turație, nu știu sigur... Nu e nici un regulator, doar un redresor cu 4 diode. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum