Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare electromotor masina de facut paine Moulinex.

Bourceanu Adrian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• em2006

2

• validae

2

• Bourceanu Adrian

2

• ratza

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vrei să-l foloseşti tot la maşina de făcut pâine, sau să-l comanzi manual la altă aplicaţie ? Dacă vrei să-l utilizezi la altceva, ai nevoie doar de un întrerupător de reţea şi un cablu cu ştecher.

Editat de validae
Link spre comentariu

Am înțeles ideea cu întrerupătorul, dar motorul cred că este alimentat în 220 v cc pt. că are o placă cu componente electronice printre care si 4 diode. Bănuiesc eu că ar fi un regulator de turație, nu știu sigur. Vă mulțumesc pt. răspunsul dat, dar vă rog să-mi spuneți cum pot să-l alimentez. Am încercat cu 15 v cc de la un acumulator dar nu face nimic.  Pe motor scrie 220 v DC 50W

Link spre comentariu

Dacă pe motor scrie DC atunci trebuie adăugată o punte redresoare.Pentru miniaturizare aceste motoare nu au statorul bobinat ci magneţi permanenţi.

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
La 22.10.2020 la 14:47, validae a spus:

Dacă pe motor scrie DC atunci trebuie adăugată o punte redresoare.Pentru miniaturizare aceste motoare nu au statorul bobinat ci magneţi permanenţi.

Asa este, am unul demontat pe masa. Are montata pe el o placa ce contine puntea redresoare si un filtru antiparazit. Se poate lega direct la retea pe papucii de cablu de pe pcb (bornele MOT1 si MOT2).

moulinex0.JPG

moulinex1.jpg

Link spre comentariu

Aceasta e placa cu cele 4 diode si filtrul de deparazitare, montata pe motor.

Schema se poate scoate simplu din cele 2 poze.
Conectorul Molex de pe firele care vin de la perii se infinge in conectorul pereche cu 2 pini de pe pcb, iar la bornele MOT1 si MOT2 se aplica 230V-50Hz.

moulinex2.JPG

moulinex3.JPG

La 22.10.2020 la 13:21, Bourceanu Adrian a spus:

...Bănuiesc eu că ar fi un regulator de turație, nu știu sigur...

Nu e nici un regulator, doar un redresor cu 4 diode.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări