Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temperatura de lucru STM32F101

cosmin ardelean

Postări Recomandate

Imi spuneti va rog daca e normal sa am 100 de grade la procesorul asta?

Cum alimentez modulul, deja se si incinge. Am incercat si sa tin un mic radiator pe el, dar in maxim 1 minut nu mai poti sa-l tii.

E un controller de letcon abia cumparat.

De functionat functioneaza (inca) dar se incinge puternic.

68732578sJd.jpg

68732579EyL.jpg

Editat de cosmin ardelean
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin ardelean

6

• modoran

2

• Stefan

1

• validae

1

@cosmin ardelean verifică alimentare microcontrolerului și dacă nu cumva are pini / ieșiri în scurtcircuit. 

Am un controlere similar însă cu STM32F103C și încălzire nu e sesizabilă. Versiune ta de firmware are posibilitatea să selectezi, in meniul Cold End, senzorul de temperatura din CPU?

IMG-20201020-213719.jpg

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Da, are. In meniu raporteaza 99 grade, pe display afiseaza 11 grade, daca ramane selectata temperatura CPU. Deci nu o vede corect.

Consuma 110mA in gol.

Link spre comentariu

In PCB-ul tau ai capsula cu 64 de pini, in linkul ala e cu 100 de pini si nici macar nu-i de la producator , care-i adevarul pana la urma ?

Editat de modoran
Link spre comentariu

Lucrez cu "f103" si temperatura nu a depasit 39 grade. (sunt nevoit sa monitorizez temperatura si alti parametrii al produsului cu care lucrez) 

Editat de q_acdc
Link spre comentariu

Problema e procesorul. Stabilizatorul livreaza corect 3,27V.

Pe pinii 48 si 64 am 3,27V, pe pinul 13 am 1V, pe  pinii 19 si 32 am pe la 1,8V. 

Intrebarea e: softul oare as putea sa il copiez pe un procesor nou?

STM32F100RB-LQFP64-pins.png

Link spre comentariu

Vezi sa nu ai pe vreun pin rezistenta mica fata de masa, posibil vreo dioda esd interna in scurt ( sau aproape ), de aia se incalzeste.  Softul nu cred ca poti sa-l copiezi, doar daca chinezul a uitat sa activeze protectia.

Link spre comentariu

Dintre toti pinii, doar vreo 3-4 dau 30-40 ohmi si inca vreo 5 pini dau 4 ohmi la masa. In rest, TOTI au 1-2 ohmi.

Cand am primit placa, avea rezistentele din divizorul de tensiune (R2a, R3a) de pe pinul de feedback al regulatorului de 3V, lipite aiurea. Probabil a apucat sa ii dea spre 24V si a limbat ceva in procesor.

122722705_791728128318830_15120921790213

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări