woodyteo Postat Decembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Acum ceva ani, navigând pe net, am dat de o carcasă PC care avea în partea de deasupra un docking- station pentru HDD-uri de 2,5 și 3,5” dar nu mai știu de la ce producător sau ce model era. Știe cineva un model de carcasă cu docking station. Aș avea posibilitatea să modific biroul, sau mai bine zis suportul pentru calculator care este prins de birou și am zis că dacă tot o fac să am pentru ce, nu numai pentru două mufe USB. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Am vazut chiar acum cautind pe net, cred ca pe la PC garage, carcase cu doching station pt HDD-uri in sloturi de unitati optice. Deasupra nu cred ca-i OK pt ca, in cazul meu nu mai pot pune nimic pe carcasa, si oricum aduna mizerie in conectori. Link spre comentariu
woodyteo Postat Decembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2020 (editat) 1 oră în urmă, sesebe a spus: Am vazut chiar acum cautind pe net, cred ca pe la PC garage, carcase cu doching station pt HDD-uri in sloturi de unitati optice. Deasupra nu cred ca-i OK pt ca, in cazul meu nu mai pot pune nimic pe carcasa, si oricum aduna mizerie in conectori. Dacă ar fi și amplasat frontal ar fi și mai bine. Verific și dacă nu găsesc, revin. Am revenit, este cumva aceasta ”Thermaltake V3 BlacX Edition” dacă da, nu se potrivește , nu suportă ATX E și nici nu am găsit-o pe undeva pe stoc. Știți cumva alt model cu docking stațion amplasat frontal, că nu prea găsesc? Editat Decembrie 7, 2020 de woodyteo Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 (editat) NU. Asta ar fi una dintre variante, probabil nu cea mai buna dar ideea este ca exista si chiar ai de unde alege, doar sa nu te grabesti si sa fii dispus sa astepti eventuale comenzi sau aprovizionari din strainatate. Pozele sint de pe PC garage dar nu stiu unde o poti gasi pe stoc. Editat Decembrie 7, 2020 de sesebe Link spre comentariu
cimitavita Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Acum 3 ore, woodyteo a spus: Acum ceva ani, navigând pe net, am dat de o carcasă PC care avea în partea de deasupra un docking- station pentru HDD-uri de 2,5 și 3,5” dar nu mai știu de la ce producător sau ce model era. Știe cineva un model de carcasă cu docking station. Aș avea posibilitatea să modific biroul, sau mai bine zis suportul pentru calculator care este prins de birou și am zis că dacă tot o fac să am pentru ce, nu numai pentru două mufe USB. Link spre comentariu
woodyteo Postat Decembrie 7, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Acum 3 ore, sesebe a spus: NU. Asta ar fi una dintre variante, probabil nu cea mai buna dar ideea este ca exista si chiar ai de unde alege, doar sa nu te grabesti si sa fii dispus sa astepti eventuale comenzi sau aprovizionari din strainatate. Ok. mulțumesc mult! O să caut mai multe date despre ea. Cu toate că e un model mai vechi, din poze pare să fie de calitate și bine făcută. Păcat de chestia aia de pe capacul lateral stânga care în opinia mea îi strică aspectul, în rest arată super. Ideea e că sunt mai multe modele , problema e dacă se găsesc pe stoc. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 7, 2020 Partajează Postat Decembrie 7, 2020 Vezi ca pe siteul magazinului ai si un review destul de interesant. Link spre comentariu
woodyteo Postat Decembrie 29, 2020 Autor Partajează Postat Decembrie 29, 2020 (editat) Până la urmă dacă am văzut că nu găsesc carcasă docking station și pentru a nu mai modifica biroul am luat-o pe aceasta http://www.phanteks.com/Enthoo-Evolv-ATX.html . Am reușit să montez placa de bază în carcasă și printr-un artificiu ( în partea dinspre mufa ATX și la mijloc am pus înălțători proporțional mai mari ca să nu o ondulez și am ridicat-o câțiva mm. suficient să încapă mufa ATX din lateral, pentru a nu mai decupa din carcasă în dreptul mufei ) și astfel am salvat carcasa de la operație. Am asamblat sistemul provizoriu și văd că se comportă excelent la temperaturi, nu trece de 60 grade stresat cu Aida aproape 30min. Ventilatoarele le-am setat din bios la turație minimă iar în test au ajuns la 700-800 rpm. nici nu le percepi, mai deranjant este HDD-ul care urmează să-l înlocuiesc cu un SSD M2. Acum nu știu cât de bun este Aida, poate îmi recomandați un program mai bun pentru verificarea stabilității sistemului. Atașez două fotografii cu sistemul asamblat provizoriu urmând ca după sărbători să-i montez și coolerul pe lichid care deja l-am achiziționat și care așteaptă să intre în pâine. https://i.postimg.cc/RhZBDNQb/20201229-204858.jpg https://i.postimg.cc/brVhcpmY/20201229-205122.jpg Editat Decembrie 29, 2020 de woodyteo Link spre comentariu
woodyteo Postat Ianuarie 7, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 (editat) Vă salut și la mulți ani! Pentru a nu deschide un nou topic, o să postez tot aici, vin cu o nouă întrebare la voi, cum pot dezactiva din bios, porturile m2 la o placă de bază Gigabyte Z390 Designare cea din link https://www.gigabyte.com/ro/Motherboard/Z390-DESIGNARE-rev-10#kf Întreb asta pentru că vreau să montez pe această placă de bază două SSD-uri, unul pe m2 și unul pe SATA, pe care o să fie instalat câte un sistem de operare dar care să fie folosit câte unul pe rând în funcție de necesități. Pentru a nu se amesteca datele de pe cele două SSD-uri sau pentru a nu fi nevoit să-l scot din slot la cel m2, sau să scot cablul de alimentare la cel SATA, aș vrea ca pe rând, unul din ele să-l dezactivez din bios, dar nu știu cum să o fac. Nu știu ce să urmăresc în bios, ce să am în vedere. Ca să fie mai ușor pot să pun poze, numai sa-mi spuneți din ce ramură a bios-ului să pun. Vă mulțumesc pentru amabilitate! Editat Ianuarie 7, 2021 de woodyteo Link spre comentariu
woodyteo Postat Ianuarie 27, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 27, 2021 (editat) La 29.12.2020 la 23:50, woodyteo a spus: Până la urmă dacă am văzut că nu găsesc carcasă docking station și pentru a nu mai modifica biroul am luat-o pe aceasta http://www.phanteks.com/Enthoo-Evolv-ATX.html . Am reușit să montez placa de bază în carcasă și printr-un artificiu ( în partea dinspre mufa ATX și la mijloc am pus înălțători proporțional mai mari ca să nu o ondulez și am ridicat-o câțiva mm. suficient să încapă mufa ATX din lateral, pentru a nu mai decupa din carcasă în dreptul mufei ) și astfel am salvat carcasa de la operație. Am asamblat sistemul provizoriu și văd că se comportă excelent la temperaturi, nu trece de 60 grade stresat cu Aida aproape 30min. Ventilatoarele le-am setat din bios la turație minimă iar în test au ajuns la 700-800 rpm. nici nu le percepi, mai deranjant este HDD-ul care urmează să-l înlocuiesc cu un SSD M2. Acum nu știu cât de bun este Aida, poate îmi recomandați un program mai bun pentru verificarea stabilității sistemului. Atașez două fotografii cu sistemul asamblat provizoriu urmând ca după sărbători să-i montez și coolerul pe lichid care deja l-am achiziționat și care așteaptă să intre în pâine. https://i.postimg.cc/RhZBDNQb/20201229-204858.jpg https://i.postimg.cc/brVhcpmY/20201229-205122.jpg Zilele acestea având ceva mai mult timp liber am montat și coolerul pe lichid achiziționat anterior, pe care l-am adaptat la la tancul de răcire al plăcii de bază, și un SSD pe Sata, renunțând la achizițioanrea unuia pe m2 pentru că riscam să pățesc ca la cealaltă placă, să nu-l pot dezactiva din bios, totul ieșind cam așa https://postimg.cc/gallery/xjNFm2C Coolerul se comportă ireproșebil, silențios nici nu-l auzi, iar temperatura procesorului overclockat la 4500 Mhz. nu a trecut de 70 grade după un stres de 30minute în Aida 64 și toate astea cu un singur cooler pe radiator. Coolerele de pe carcasă, din față și spate, au fost setate să intre în funcțiune când temperatura procesorului ajunge la 45 grade, în idle nu se mișcă deloc. Urmează să iau și o placă video, momentan rulând de pe cea integrată pe placa de bază, dar asta după ce se mai așează un pic prețurile, acum nu prea e momentul, sunt niște scoruri de te dă pe spate. Totuși, la acest sistem întâmpin o mare, mare, problemă și anume, nu pot în nici un chip să instalez windows 7 deși placa de bază are suport pentru așa ceva, pe site-ul producătorului. Am încercat în toate felurile dar tot nu i-am dat de capăt. Bios-ul vede stick-ul cu SO, boot-ează , încarcă SO până la faza la care mă întreaba cum doresc instalarea, după care nu mai pot continua întrucât tastatura cu mouse-ul sunt dezactivate devenind nepracticabile. Poate cineva mai capabil mă învață și pe mine cum se procedează în astfel de situații. Mă gândesc că dacă producătorul asigură suport pentru Win.7 acest sistem trebuie să se și poată instala, nu e ca la astea mai noi pentru care nu sunt drivere. O fi din cauza procesorului folosit, un I5 6600K? Editat Ianuarie 27, 2021 de woodyteo Link spre comentariu
cimitavita Postat Ianuarie 28, 2021 Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 La instalare e mai bine ca tot ce e pe USB să fie scos și să rămână doar stick-ul cu kitul de Windows. Am pățit același lucru la un calculator care avea un stick pentru tastatura și mouse wireless dar nu aveam tastatura și mousele wireless. După ce am scos stick-ul, instalarea a mers. Am mai întâlnit o placă de bază cu procesor Intel la care instalarea anumitor versiuni de win 7 se bloca atunci când era făcută de pe stick. În schimb, de pe DVD au mers toate versiunile de win 7. Link spre comentariu
woodyteo Postat Ianuarie 28, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 28, 2021 Acum 15 ore, cimitavita a spus: La instalare e mai bine ca tot ce e pe USB să fie scos și să rămână doar stick-ul cu kitul de Windows. Am pățit același lucru la un calculator care avea un stick pentru tastatura și mouse wireless dar nu aveam tastatura și mousele wireless. După ce am scos stick-ul, instalarea a mers. Am mai întâlnit o placă de bază cu procesor Intel la care instalarea anumitor versiuni de win 7 se bloca atunci când era făcută de pe stick. În schimb, de pe DVD au mers toate versiunile de win 7. Înafară de mouse și tastatură, nu mai am nimic pe USB pe calculator, iar dacă le scot pe astea e clar că nu o să meargă. După cum am mai spus bios-ul vede stick-ul cu SO, boot-ează, încarcă SO până la faza la care mă întreaba cum doresc instalarea, după care mouse-ul și tastatura mor subit și nu mai am posibilitatea sa merg mai departe să selectez opțiunile. Am folosit kit un win.7 care cică are integrate driverele pentru USB 3.0. Dacă ași găsi o metodă sa activez porturile USB cred că ași rezolva problema. Nu am încercat de pe DVD, dar cred că o să întâmpin aceeași problemă. Link spre comentariu
modoran Postat Ianuarie 30, 2021 Partajează Postat Ianuarie 30, 2021 Vezi ca am intalnit probleme de genul asta cu unele stickuri USB 3, niciodata cu cele USB 2. Schimba stickul sau foloseste un DVD, nu da niciodata gres. Windows 10 nu mai are problema asta, doar windows 7. Link spre comentariu
woodyteo Postat Ianuarie 31, 2021 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2021 Folosesc stick-uri USB 2.0 și de vreo trei feluri, dar cu toate se întâmplă același lucru, bootează, se inițiază windowsul și când ajunge la opțiunile pentru limbă tastatură și timp nu se mai poate continua că nu am cum face selecția că nu merge nici tastatura nici mouse-ul. Cred că e ceva legat de setările din bios pe care nu știu să le fac corect și în totalitate, că am înțeles că sunt mai multe față de varianta default a bios-ului. DVD nu am folosit , dar cred că e același lucru. Link spre comentariu
woodyteo Postat Februarie 4, 2021 Autor Partajează Postat Februarie 4, 2021 Dupa mai multe documentari,incercari, experimente si diferite recomandari, am reusit intr-un sfarsit sa instalez windows 7 pe acest sistem. Am folosit un utilitar Asus EZ Instaler, dedicat pentru asa ceva, pus la dispozitie de Asus pe site-ul placii de baza. Acesta integreaza driverele pentru USB 3.0 si NVme in imaginea ISO a sistemului de operare creind o noua imagine care la randul ei trebuie montata cu Rufus sau altceva pe un stick boot-abil. Cat am cautat pe net, am gasit ca si pentru placile de baza de la Gigabyte exista un utilitar asemanator, dar nu retin cum se numeste, care face acelasi lucru. Spun asta poate mai are cineva nevoie, sa nu pateasca ca mine Pana in prezent, windowsul se comporta destul de bine, ruleaza normal isi face update la actualizari, asta pentru ca am folosit o varianta de windows 7 ESU, care inca primeste actualizari. Multumesc tuturor celor m-au ajutat si au venit cu o idee, cu un sfat, care a dus la solutionarea tuturor problemelor intampinate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum