woodyteo Postat Octombrie 15, 2020 Partajează Postat Octombrie 15, 2020 Vă salut. Întreb pe cei pasionați care au intrat în contact, care au avut, sau au o asemenea placă de bază,https://www.asus.com/ro/Motherboards/ROG-MAXIMUS-IX-EXTREME/overview/ ce fel de cooler poate fi montat la blocul de răcire al procesorului, are cooler dedicat pentru așa ceva, sau merge orice cooler pe lichid. Poate îmi puteți da un link de magazin cu un model anume de cooler,de unde se poate cumpăra, sau ce se urmărește în cazul de față, o montură specială, un anume tip de cooler. Intenționez să cumpăr placa din titlu dar m-am lovit de această problemă , nu știu ce fel de cooler se montează la blocul de răcire al acestei plăci și de aceea am zis ca mai întâi să mă documentez și după aia să mă decid. Am ales anume acest model de placă, fiind unul dintre vârfurile de gamă pe chipset Z270 , una pentru că are suport pentru win.7 care este esențial pentru mine și a doua, am găsit-o la un preț avantajos. Știu că e de generație mai veche chipset Z270 și suportă procesoare de generație 6-7, dar cel puțin este un vârf de gamă și are asigurat suport pentru Windows 7, și pentru ce îmi trebuie mie este arhisuficientă. Vă mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
woodyteo Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Intre timp m-am mai documentat și am ajuns la concluzia că nu se merită o astfel de placă motivul fiind costul unei soluții de răcire a procesorului. Din ce am înțeles nu ar exista un cooler dedicat pentru așa ceva ci o soluție custom, pompă, conducte, fitinguri, care costă foarte mult, motiv pentru care renunț la ideea de a o achiziționa. Link spre comentariu
sxn1 Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 De ce nu renunti la racirea pa apa ? Este o placa de top. Ai tot ce trebuie pe ea! Link spre comentariu
woodyteo Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Acum 15 minute, sxn1 a spus: De ce nu renunti la racirea pa apa ? Este o placa de top. Ai tot ce trebuie pe ea! Păi dacă renunț la răcirea pe lichid, pe ce să o fac, ce sistem să folosesc pentru răcirea procesorului, pe aer nu cred că merge că trebuie răcite și VRM-urile. Placa care este montată peste procesor și care are rolul de răcire al acestuia și al VRM-urilor este goală prin interior. Răcirea se face cu un lichid propulsat de o pompă exterioară prin interiorul acelei plăci. Inițial am crezut că acea placă are și pompa inclusă în interior, dar nu este așa, palele care se rotesc în interior sunt defapt ale unui senzor care detectează circuitul lichidului. Cel puțin așa am înțeles eu de la cineva. Dacă aveți cunoștință de vreo altă soluție de răcire, vă rog să-mi spuneți și mie. Link spre comentariu
sxn1 Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Daca urmariti fimuletul ve ti vedea ca placa are si gaurile pt. coler pe aer. Minutul 4.25. LGA 1151 scrie pe placa. Link spre comentariu
woodyteo Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Am văzut asta, am văzut și în alte videoclipuri și m-am și gândit la așa ceva, să renunț la acel bloc de răcire și să pun ceva pe aer dar nu știu cum să răcesc VRM-urile. Dacă vă uitați într-un videoclip unde se prezintă și montarea acelui bloc de răcire veți observa că acesta răcește și VRM-urile. Acum nu știu, dacă le las fără răcire se poate întâmpla ceva atât timp cât nu fac overclock. Link spre comentariu
sxn1 Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Am inteles ca nu faceti overclock.Atunci nu este nici o problema. Itadevar, placa este optimizata pt. overclock, dar se poate folosi si obisnuit. Racirea VRM doar se suplimenteaza.Daca pretul este bun, nu mai amanati. Probabil ca are si procesorul montat! Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 E o platforma moarta, merge maxim un amarat de quad core i7 7700K pe ea si atat ( dar nici ala la maximul posibil daca zici ca nu vrei sa faci overclock ) In ziua de azi asta inseamna low end. Ce naiba faci cu asemenea vechituri ce altii vor sa scape de ele ? Link spre comentariu
sxn1 Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Vrea ceva pt.Win7 Link spre comentariu
woodyteo Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 (editat) 1 oră în urmă, modoran a spus: E o platforma moarta, merge maxim un amarat de quad core i7 7700K pe ea si atat ( dar nici ala la maximul posibil daca zici ca nu vrei sa faci overclock ) In ziua de azi asta inseamna low end. Ce naiba faci cu asemenea vechituri ce altii vor sa scape de ele ? Sunt perfect de acord cu dvs. numai că eu anume am ales această placă de bază, pentru că are suport pentru windows 7, care este esențial pentru mine. Am mai găsit eu ceva dar tot așa suportau maxim I7 generația a VII a, dar erau mult mai slab dotate. Aceasta cel puțin a fost un vârf de gamă la vremea ei. Am înțeles că cele de la AMD încă au suport pentru windows 7, dar pe acest segment sunt paralel. Poate mă poate ajuta cineva în acest sens. Bugetul ar fi în jur de 2000 lei placă de bază în format ATX ,care să aibă WI-FI integrat și bineînțeles suport pentru win.7+ procesor. Acum 6 minute, woodyteo a spus: Echivalentul lui I7-9900 care ar fi la Ryzen ? Să știu de unde să încep cu documentarea. Editat Octombrie 16, 2020 de woodyteo Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 1 oră în urmă, modoran a spus: E o platforma moarta, merge maxim un amarat de quad core i7 7700K pe ea si atat ( dar nici ala la maximul posibil daca zici ca nu vrei sa faci overclock ) In ziua de azi asta inseamna low end. Ce naiba faci cu asemenea vechituri ce altii vor sa scape de ele ? Hai nu zau, ai recomanda Ryzen corect ? Acel low end de 3 ani tine pasul destul de bine cu minunatiile de AMD din 2019/2020. Daca omu nu face encodare si altele de ce ar avea nevoie de 8/16 core-uri cand marea majoritate a aplicatiilor "casnice" oricum nu stiu cu ce se mananca, inclus in gaming acel i7 se mentine peste de 100FPS in ultimele titluri cand unu-l de 8 core-uri scoate cu 10 mai mult . Nu este deloc low-end, inca iti face treaba foarte bine cu el, dar cumparativa Ryzen cu 16 core-uri la 3Ghz si cascati gura ce frumos sta in idle.... Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 17, 2020 Partajează Postat Octombrie 17, 2020 Nu recomand nici un Ryzen pentru simplul motiv ca nu suporta windows 7 ( nu oficial ), recomand sa nu dea 2000 de lei pe o platforma moarta si ingropata de mult. Vrea KabyLake sau SkyLake, perfect, atunci sa ia placa de baza ( nu aia ) si procesor SH ( i7 6700 sau i7 7700 ) la pretul cel mai mic posibil. wi=fi se poate monta pe PCI-E la orice placa de baza, nu-i musai sa fie "integrat" si scump. Da, oficial doar generatia a 7-a de la Intel suporta windows 7, de la AMD practic nimic de luat in seama. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 17, 2020 Partajează Postat Octombrie 17, 2020 Acum 23 ore, Bandi Szasz a spus: Nu este deloc low-end, inca iti face treaba foarte bine cu el, dar cumparativa Ryzen cu 16 core-uri la 3Ghz si cascati gura ce frumos sta in idle.... Dar ce naiba este daca-i mai mult sau mai putin acelasi lucru cu i3-10100 de la acelasi Intel, dar i3-ul e de 3 ori mai ieftin ? Link spre comentariu
woodyteo Postat Octombrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2020 Acum 14 minute, modoran a spus: Nu recomand nici un Ryzen pentru simplul motiv ca nu suporta windows 7 ( nu oficial ), recomand sa nu dea 2000 de lei pe o platforma moarta si ingropata de mult. Vrea KabyLake sau SkyLake, perfect, atunci sa ia placa de baza ( nu aia ) si procesor SH ( i7 6700 sau i7 7700 ) la pretul cel mai mic posibil. wi=fi se poate monta pe PCI-E la orice placa de baza, nu-i musai sa fie "integrat" si scump. Da, oficial doar generatia a 7-a de la Intel suporta windows 7, de la AMD practic nimic de luat in seama. Placa de bază nu e scumpă, am găsit-o undeva la un super preț. Nu sunt nebun să dau 2000 lei pe o asemenea placă, cât am văzut că este pe la unele magazine, și de ce să nu recunoaștem este totuși învechită. Găsești la banii ăștia ceva de ultimă generație cu aceleași dotări, numai că astea mai noi nu mai au suport pentru Windows7. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Octombrie 17, 2020 Partajează Postat Octombrie 17, 2020 Acum 32 minute, modoran a spus: Dar ce naiba este daca-i mai mult sau mai putin acelasi lucru cu i3-10100 de la acelasi Intel, dar i3-ul e de 3 ori mai ieftin ? Este vechi ? Da... insa cam atat, fiecare isi ia ce vrea. Acel i7 sta lejer continu la 4.7 - 4.75 Ghz cu brust-uri pana la 4.9 - 5Ghz ... acel I3 pleaca cu base frq la 3.6, nu o sa storci nici in draci din el 5Ghz si in multe cazuri conteaza mai mult cat poate un core decat sa ai alte 10 cu frecvente mult mai mici. Ca este mai ieftin si incearca sa ajunga acel i7 de 3 ani din urma este alta treaba... ca nu te tine buzunarul. In fine, cum ziceam fiecare isi ia ce vrea, vreti ultimul model luati ultimul model nu am nimic impotriva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum