claw Postat Octombrie 27, 2020 Partajează Postat Octombrie 27, 2020 Salutare! Eu dețin acest amplificator JVC Rx-5020 care are 5 canale independe , fiecare având în etajul final câte o singură pereche de finali, ceva darlington (mai slăbuți comparativ cu acele MJL-uri) alimentate la +/-50Vcc. Producătorul recomandă sarcina la ieșire între min. 8 Ohm. Am încărcat toate canalele cu câte o boxa de 8 Ohm, și nu are nicio problema, chiar aproape de puterea maxima. DAR, punând câte 4 Ohm pe canalele de pe Front(doar pe Front L+R), în maxim 2 minute intra în limitare termica și decupează ieșirea. În concluzie, este foarte la limita ce vreți sa faceți în condițiile date, cu atât mai rău dacă radiatorul nu este ventilat. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Iulie 13, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2021 (editat) In sfarsit am reluat lucrul la acest proiect.... Am tinut si un mic bairam (cu alimentarea la +-52 in sarcina,+-55 in gol) cu boxele mele (cu 5 ohmi minim masurat) si amplificatorul a fost mult mai rece decat testele in 4R rezistiv. Oare as putea creste tensiunea la +-65?(in gol). Acum am si o bara de aluminiu cu pad termic peste capsula finaliilor, nu ar trebui sa fie temperaturi asa de mari(ajugeau la 115 in testele cu 4R masurat direct pe capsula atat cu cu senzorul bimetalic cat si termometrul ir) La 28.10.2020 la 1:47, claw a spus: DAR, punând câte 4 Ohm pe canalele de pe Front(doar pe Front L+R), în maxim 2 minute intra în limitare termica și decupează ieșirea. În concluzie, este foarte la limita ce vreți sa faceți în condițiile date, cu atât mai rău dacă radiatorul nu este ventilat. Radiatorul este puternic ventilat,temperatura acestuia nu trece de 60 grade in caldura cea mare de acuma, suplimentar este si un ventilator de 140 mm care trage aerul fierbinte afara din carcasa... Editat Iulie 13, 2021 de Ciprian Alexandrescu Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 13, 2021 Partajează Postat Iulie 13, 2021 Salutare! Cu o pereche, pentru siguranta, incearca sa te limitezi la +/- 50, maxim +/- 55Vcc, pentru safe. Link spre comentariu
voidstar2018 Postat Iulie 13, 2021 Partajează Postat Iulie 13, 2021 Acum 3 ore, DjLeco2021 a spus: Salutare! Cu o pereche, pentru siguranta, incearca sa te limitezi la +/- 50, maxim +/- 55Vcc, pentru safe. Bine ati revenit DJLeco. Imi lipseau postarile dvs. Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 14, 2021 Partajează Postat Iulie 14, 2021 (editat) Multumesc. Am luat o pauza buna de relaxare, 2 ani, nu prea s-au schimbat multe intre timp, din ce am citit... Daca totusi "se vrea sa se riste" peste recomandarea de la mine, propun folosirea MJL21195+MJL21196, au SOA un pic mai bun. Am reparat acum 4-5 ani un amplificator Palladium, cu alimentare +/- 62Vcc in gol, caruia i-am pus MJL21195-21196, functioneaza si in ziua de astazi, forjat si pe la "ceaiuri", are exact o pereche de finali pe canal. N-am avut loc mecanic, ii puneam cite 2 perechi si era "forever". Editat Iulie 14, 2021 de DjLeco2021 Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Iulie 15, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2021 La 13.07.2021 la 22:43, DjLeco2021 a spus: Salutare! Cu o pereche, pentru siguranta, incearca sa te limitezi la +/- 50, maxim +/- 55Vcc, pentru safe. Ok, vor ramane la tensiunea actuala pana refac etajul final. Multumesc pentru raspuns! Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Iulie 15, 2021 Partajează Postat Iulie 15, 2021 Cea mai buna alegere! Pentru citeva zeci de wati in plus, nu merita riscul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum