Mihai Cimpoeru Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 La 11.04.2021 la 22:23, Cilibiu a spus: Eu am pozitionat portul (fanta de lem) la baza, asa castigi in jur de 6db vs mai sus. Ai ceva masuratori sa dovedeasca asta? arcgotic un port cu suprafata mare care se foloseste de una sau mai multe laturi ale incintei va acorda mai jos decat in simulari. De asemenea nu uita ca un port preia din rezonantele incintei si conteaza unde il pui. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 13, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Cand am zis in jur nu am zis exact 6db, un castig se observa si destul de mare, gandestete ca un subwoofer pus pe podea "suna de doua ori mai tare" adica 6db vs in aer la 1m de pamant, daca adaugi un perete lateral mai castigi inca 6db....etc. oare de ce se aude foarte tare atunci cand pui subwooferul intru-un colt vs la mijlocul peretelui sau ce sa mai zic de mijlocul camere (aici intervine si anularea reciproca a sunetului in cazul camerelor patrate si ramane doar 6db de la podea. Masuratori nu am facut ca nu detin microfon dedicat si nici un SPL-metru. Ce am zis mai sus este pura teorie si dupa propria experienta. Link spre comentariu
Shambala Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 +6db la SPL inseamna de 4 (patru) si nu de 2 ori mai tare. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 13, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Da imi cer scuze de confuzie! Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 (editat) La 09.04.2021 la 18:45, arcgotic a spus: Intrebarea: sa pun tubul de bas reflex (sau fanta, daca fac din lemn, dreptunghiular) mai aproape de podea sau mai aproape de difuzor? Difuzorul o sa il montez cat mai sus posibil pe panoul frontal, sa am distanta mica fata de boxa ce va fi asezata pe incinta. Eu as zice sa pui portul jos, si as mai mari un pic cutiile daca nu cumva ai taiat palul. Dintr-o foaie de PAL ies 2 cutii cam la 160 L volum util, depinde si cum doresti sa sune. O cutie mare ajuta difuzorul pe frecventele joase. Portul ai putea sa-l faci ceva de genul cum l-am facut eu (adica ceva mai mare (spre 500cm2), acordajul la 38-40Hz si nu vei fi dezamagit. Am stricat mult PAL pana am ajuns sa fac cutiile astea, am 4 cu difuzoare de 15'' care suna foarte bine si 4 cu difuzoare de 18'' care suna ceva mai slabut, satisfacator nicidecum WOW. Trebuie sa refac porturile daca nu cumva chiar alte cutii la vreo 200 L O poza cu partea din stanga, in dreapta e la fel si pe lateral mai sunt 2 basi de 18''. Deasupra am sateliti cu mediile de 10'' si drivere de 1''. Aranjamentul e de compromis, ulterior o la pun pe toate in pozitie verticala. LE: Ascult pe ele undeva la maxim 1W, dar sunetul este foarte bun, adica nu e nevoie de mai mult. Treaba e ca din difuzoare mici nu pot sa scot sunetul asta. Editat Aprilie 13, 2021 de marius75 Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Asta poți sa o mai spui odata: din difuzoare mici nu poți scoate bass corect. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 13, 2021 Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Cum reglati voi volumul sa ascultati la fix in jur de 1W? Link spre comentariu
Cilibiu Postat Aprilie 13, 2021 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2021 Tare! Totusi cine a zis de 1w? Nu mai imi aduc minte tot ce sa postat(inclusiv eu) in acest topic. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Acum 7 ore, Mircea a spus: Cum reglati voi volumul sa ascultati la fix in jur de 1W? Cu mina. Link spre comentariu
arcgotic Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 Merci Marius. PALul e deja taiat.. Link spre comentariu
marius75 Postat Aprilie 14, 2021 Partajează Postat Aprilie 14, 2021 (editat) Acum 11 ore, Mircea a spus: Cum reglati voi volumul sa ascultati la fix in jur de 1W? Am spus maxim 1 W, de curiozitate am desfăcut firele de la o boxa și în locul ei am pus un difuzor de PC (0,5W/8r) și am comparat cu același gen de dif legat la o placa de sunet onboard. La volumul la care ascult eu, acel dif legat la amplificator se auzea mai încet decât cel de la placa de sunet din PC (cu volumul din winamp la maxim.) O placa de sunet merge spre 2V RMS,(cam 0,7W) . Rezulta de fapt ca ascult chiar mai jos de 1W, cam 0,5W maxim. Bine, de fapt fiind 8 boxe cu SPL 98dB se aud/simt destul de bine și la volum mic. Unul dintre amplifuri are vu-metru și de multe ori mă raportez și la el. Cu el atac cu semnal cele doua amplifuri la care sunt legate la boxele. Dar nu ascult mereu la ele, de obicei am un amplituner Kenwood legat la niște boxe rusesti. @arcgotic : Pentru puțin. Spor la mestereala. Editat Aprilie 14, 2021 de marius75 Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 Cand se da spl unui subwoofer se da in full space. Daca e pus pe pamant castiga 3 db, daca e pus pe pamant langa un perete atunci mai castiga 3db. Daca e pus intr-un colt castigul maxim este de 9 db. Un port pus jos la baza incintei, preia rezonantele cele mai de jos din incinta dupa care se cupleaza cu podeaua si scade acordajul (depinde cat de aproape e de podea). In nici un caz un port pus jos la baza incintei nu iti da 6 db in plus. Mai era cineva cu un subwofoer 2x12 care prelungise lateralele incintei cu 20 cm si avea castig mare jos in frecventa. Ca sa simti o dublare de presiune acustica trebuie sa ai +10 db. Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 15, 2021 Partajează Postat Aprilie 15, 2021 Ita ma. Se da sepeleu. Se preiau rezonantele cel mai de jos. Probabil au o alta densitate. +10db de care mod. note - te rog editeaza (ca sa inteleg si eu ce vrei sa spui) Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Se preiau rezonantele cele mai de jos deoarece portul e la capatul celei mai mari dimensiuni. Si cum frecventele joasa au lungimile de unda lungi pe alea le preia. Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 16, 2021 Partajează Postat Aprilie 16, 2021 Ma poti ajuta pe celalalt topic al meu? Am nevoie de o persoana competenta. Tot asa cu frecvente joase chiar foarte joase. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum