Cilibiu Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 (editat) Acum 38 minute, sesebe a spus: Pune graficul excursiei membranei la putere maxima. La cone excursion nu imi arata grafic. In parametri difuzorului am pus doar Qms Qes Qts Fs Vas Sunt necesari si alti parametri pentru a vedea excursia conului? Acum 37 minute, Mihai Cimpoeru a spus: Pioneer-ul pare sa fie de cutie inchisa si o sa sune fara vlaga intr-un basreflex asa mare. Totusi este un difuzor auto. Cand simulezi un volum ala este net, adica dupa ce ai scazut volumul ocupat de difuzor, port ramforsari etc. Portul la difuzoare cu xmax maricel (peste 9mm directie) eu le fac undeva la 50% din SD (suprafata conului) Cand zic ramane fara aer ma refer la faptul ca o sa treaca de cei 5 mm pe directie si conul nu o sa fie al fel de bine controlat, o sa ai distorsiuni mai mari si risti sa loveasca difuzorul in backplate daca ajungi sa depasesti xmech. Da pionierul este recomandat pentru cutie inchisa, dar in cartea lui spune ca poate fi folosit si in bassreflex si in bandpass de ordin 4 L.E totusi care sunt diferentele dintre unul auto si unu de casa (cum zic multi) ? Editat Octombrie 16, 2020 de Cilibiu Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 (editat) Graficul cu cone excurtion la diful Pionier ts-w311d4 120l acordat la 40hz restul de detali in poza. https://ibb.co/80hLkmR Editat Octombrie 16, 2020 de Cilibiu Atasare poza corecta Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Dupa cum vezi iti trebuie un difuzor care sa aiba Xmax de +/-20mm. La Monacor Xmax este de +/-5mm. Asta inseamna ca poti baga puterea din simulare (400W???) doar pina la 90Hz. Mai jos trebuie sa limitezi puterea. Eu nu inteleg dece trebuie o sensibilitate asa de mare la difuzor. Nici nu cred ca exista. Si, dupa cum vad, nici macar nu ai stiut la ce parametri sa te uti in datasheet. La un subwoofer Xmax este unul dintre cei mai importanti parametri. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Graficul este pentru Pionier ts-w311d4 nu la monacor, in postul precedent era discutia axata pe pionier. O sa introduc toate datele la monacor sa vedem ce excurse are. Spl asa mare il vreau ca sa nu necesite dublarea puteri sau chiar de 10 ori mai multa putere pentru a suna subwooferul "tare". Cu cat ai spl mai mare cu atat folosesti mai putina putere la acelasi nivel sonor. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Nu o sa fie diferente asa de mari la cone excursion. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Am simulat acuma si ai dreptate, diferente foarte mici. Si ce recomandati pana la urma pentru aceasta incinta? Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 (editat) Dotezi o discoteca/club de-ți trebuie gălăgie asa de mare? Adopta soluții funcționale și verificate. În casa nu ai nevoie de presiune acustica asa de mare iar într-un club/discoteca pui mai multe boxe mari eventual sub forma unor bănci. Pt subwoofer mai exista și niște traductoare ce merg de la 0.1Hz pina pe la 50-100hz sub forma unor ventilatoare cu unghiul palelor modificabil de un electromagnet acționat de curentul de la amplificatorul de subwoofer. Ar avea dimensiuni mai mici. Editat Octombrie 16, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 (editat) La 14.10.2020 la 23:19, Cilibiu a spus: Salut tuturor. Caut un difuzor pentru o incinta de 120l ca sa fac subwoofer din ea pentru casa/evenimente mici, nu pentru masina. Sa am ceva putere acustica daca merg cu ele la un eveniment la un local (in familie sau cu prieteni) , am patit sa merg pe la botezuri in familie si am dat de ditamai salile de mari, boxele si-au facut treaba , insa suburile nu prea am fost multumit. In casa nu ascult deloc cu subwoofer-ele, doar boxele si asa e destul de mult pentru o casa, intradevar nu dau tare ca nu te mai intelegi in casa..... 1 oră în urmă, sesebe a spus: Pt subwoofer mai exista și niște traductoare ce merg de la 0.1Hz pina pe la 50-100hz sub forma unor ventilatoare cu unghiul palelor modificabil de un electromagnet acționat de curentul de la amplificatorul de subwoofer. .........este prima oara cand aud de asa ceva....ce mic ma simt Editat Octombrie 16, 2020 de Cilibiu Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Sa raman la 15NDL76 de la B&C? 120 l acordat la 40hz (in foaia de catalog recomanda 47hz) Air velocity 20m/s Mai jos graficul pentru cone excursion. Ca pret ar fi mai accesibil decat Monacor......cu toate ca ma bate gandul sa iau Monacor, dar daca B&C se comporta mult mai bine si mai performant.....iau B&C. https://ibb.co/47kQDxM Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 17, 2020 Partajează Postat Octombrie 17, 2020 (editat) Te-au ametit baietii ca la baba oarba. Arata-mi incinta pe care o ai si vrei sa o folosesti. Vrei sa folosesti o sectiune rectangulara si nu rotunda? Un -10db la 35-38Hz este mai realist, altfel iti va fi greu cu incinta mica si difuzor de 15 la categoria buget conditionat. Apoi in functie de rezerva de putere si excursie, cu un DSP ii mai ajustezi extensia in joase. Editat Octombrie 17, 2020 de Haralambie Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 17, 2020 Partajează Postat Octombrie 17, 2020 Cred că-i cea mai buna soluție ceea ce spune @Haralambie. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2020 La 15.10.2020 la 11:00, Cilibiu a spus: Cote incinta externe 46lx53,6Lx60h. Pal de 18mm, cote interne 42,4x50x56,4. Antifonata cu burete de 4mm cofrat dedicat.... https://ibb.co/dgSwhXr Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 17, 2020 Partajează Postat Octombrie 17, 2020 Ai facut foarte bine ca ne-ai aratat. Eu as aviza negativ acea cutie de PAL melaminat. O sa lucreze la imbinari la ce vrei tu sa faci din ea. O poti folosi doar ca punct de plecare, pe care sa testezi mai multe difuzoare. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 17, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2020 (editat) Vechea incinta o aveam din MDF era de 67l si cu 50% mai grea ca asta de 120l, de aceea am renuntat la MDF din cauza greutati, am vazut ca pentru suburi de putere mare se foloseste lem stratific cu 5 sau 7 straturi, nu stiu greutatea ei vs Pal, probabil cum ai zis si tu am facut-o ca sa vad ce pot obtine din capacitatea de 120l si ce dif sar preta pentru aceasta incinta. Deci pana la urma cum ramane cu difuzorul? recomandati ceva? Editat Octombrie 17, 2020 de Cilibiu Link spre comentariu
Haralambie Postat Octombrie 18, 2020 Partajează Postat Octombrie 18, 2020 Nu stiu ce sa iti recomand. Cauta un difuzor folosit, probabil Eminence. Nu vad de ce ai invessti o suma mare de bani intr-o incinta neconforma. PS. Cred ca am una din MDF de 100-120L, inchisa, doar ca are peste 25kg goala. Daca te intereseaza sa cumperi. Arata ca noua Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum