sesebe Postat Octombrie 15, 2020 Partajează Postat Octombrie 15, 2020 Dar o incinta izobarica ai simulat? Link spre comentariu
Alin_cj Postat Octombrie 15, 2020 Partajează Postat Octombrie 15, 2020 (editat) izobarica are spl mai mic cu 3dB. B&C 15ndl76 sau 15plb76 ai simulat? Astea ar trebui sa aiba spl mare pe la 50-70hz. Tuburile bassreflex de 7 cm diametru pufaie si pierzi din randament la putere mare. Pune macar doua de 12cm diametru sau mai bine unul de 20cm diametru daca ai loc. WinIsd nu calculeaza intotdeauna corect lungimea tubului. Am patit cand a trebuit sa tai o treime din lungimea tubului bassreflex ca in realitate frecventa de rezonanta era mai joasa. Editat Octombrie 15, 2020 de Alin_cj Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 15, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2020 (editat) B&C 15ndl76 pusesem ochi sa il cumpar, era singurul de pe poweraudio care se apropia de ce vroiam dar nu ma multumea, diferenta intre B&C-uri este aproape inexistenta ca grafic. Mai jos diferenta intre B&C si Monacor https://ibb.co/TPMsm24 Nu am tunuri de dimensiuni mai mari si ce am gasit pe net numi plac cum arata. Daca pun 3 tunuri de 7cm si 10cm lungime nu ar fi mai ok? Cum influenteaza diametru tuburilor performantele difului? volumul de aer care trebuie sa il puna in miscare ? sau compresia aerului din incinta? Editat Octombrie 15, 2020 de Cilibiu Link spre comentariu
Alin_cj Postat Octombrie 15, 2020 Partajează Postat Octombrie 15, 2020 Arata bine simularea cu Monacor dar nu stiu ce sa zic de firma aia...mie nu prea imi inspira incredere. Difuzoarele B&C sunt folosite de multi producatori consacrati de boxe profesionale, Monacoare eu am vazut prin petarzi de boxe low-cost cu tweetere piezo, dar poate ma insel si SP-15A/402PA e un difuzor bun. Conteaza cum arata tuburile sau e mai important sa functioneze bine? La winisd ai graficul rear port air velocity. Pe scurt, este bine sa nu se depaseasca viteza de 15 sau maxim 20 metri pe secunda la puterea maxima. Tuburile evazate sunt putin mai bune, poate suporta mai mult cu vreo 5-10 m/s. La viteze mai mari apar distorsiuni si pierderi de spl mari in jurul frecventei de acord a boxei, mai multe detalii gasesti daca cauti pe net. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 15, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2020 (editat) Mersi foarte mult. Am 2 boxe facute cu difuzoare monacor si tw tot monacor. Filtru monacor dar modificate frecventele de cutoff. Per total sunt foarte umit de cum suna. Difuzoarele sunt spa115pa iar TW sunt MHD230RD. Boxa are 167L cu 2 tunuri de 7cm acordata la 40hz din cate imi aduc aminte. Intradevar monacor nu sunt des intalnite dar pretul unui spa115pa este foarte apropiat celui R&C simulat de mine. https://ibb.co/bLV0x2y Uite graficul de la Air velocity, cum calculez la putere maxima? Asta chiar nu stiam ! Mersi ! https://ibb.co/g7YQVw4 L.E Cand am comandat difuzoarele am asteptat aproape 2 saptamanai pana au venit, cand au venit pe cutie scria USA, detalii in engleza chiar si adresa din SUA, verificat cu maps. Pacat ca nu imi mai aduc aminte din ce oras din SUA, le am facute de aproape un an boxele. Pretul difului monacor de woofer este in jur de 1000 de lei, nu cred ca la bani acestia este o chinezarie. Din simulare difuzoarul de woofer are performante un pic mai bune decat cel de pe boxe, dar ca si curba in grafic sunt aproape identice, doar ca wooferul e cu 1-2db mai sus. Editat Octombrie 15, 2020 de Cilibiu Link spre comentariu
Alin_cj Postat Octombrie 15, 2020 Partajează Postat Octombrie 15, 2020 In tab-ul Signal bagi puterea de 400W sau cat vrei. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 15, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2020 Mersi. Se pare ca la woofer ajung la 65m/s la 400W la boxe am ajuns la 20m/s la 250w. Mersi mult de ajutor, de acum in colo o sa tin cont si de acest aspect. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 E clar ca tu nu stii ce inseamna subwoofer. Monacorul ala pare sa aibe un f3 de 48 hz in simulari, pe cand 15BG100 in aceeasi incinta acordata mai jos are f3 la 30 hz. Care din cele doua e woofer si care e subwoofer? Vrei spl mare si extensie pune un 18 intr-o cutie mare de vreo 200 litri Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Imi cer scuze de lipsa de acuratete. Putini inteleg diferenta dintre subwoofer si woofer, am pus subwoofer ca e cel mai uzual. Exact cum am zis si la sus sunt limitat de 120l pe incinta. Pot cobora frecventa de acordaj si la monacor si castig raspuns in zona de 30hz, dar pierd spl la 45-50 hz. Treaba cu acordajul ma pot juca si dupa ce pun diful pe cutie, asa am facut de fiecare data. O sa mai ma joc cu simularile pentru cele doua difuri, poate ma salveaza B&C ca este mai ieftin. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 (editat) Mai poti incerca 15SW100 in 120 litri acordat la 40 hz care are un f3 de 38hz fata de 48 cat are Monacorul. Nu mai zic de capitolul putere sau xmax. Le: Monacorul in ciuda faptului ca are bobina de 4 inch este un midbas defapt Editat Octombrie 16, 2020 de Mihai Cimpoeru Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Am simulat si nu vad diferente mari, am pus ambele difuzoare acordate la 40hz. Ce nu observ eu in grafic? trebuie sa fiu atent la ceva anume? https://ibb.co/7y224VR Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Ca unu e woofer si unul e subwoofer. Nu poti avea incinta mica spl mare si extensie. Monacorul o sa bajbaie pe bas si o sa aibe doar kick, iar cu un xmax de 5 mm o sa ramana repede fara aer. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Octombrie 16, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Ok. Ce parere ai de graficul de mai jos. Este actualul Pionier TS-W311D4 vs 15BG100 https://ibb.co/2FyWNQG Mersi de ajutor, incep sa invat multe lucruri care nu le stiam. Cand calculezi cutia ca volum trebuie sa scazi volumul tunului de bass? Am simulat un tun pentru pionier si dimensiunile sunt destul de mari ca sa nu depasesc 20ms la puterea RMS 7x42.4x40cm ca volum aprox 12l, trebuie sa ii adaug atunci and fac cutia? Acum 7 minute, Mihai Cimpoeru a spus: iar cu un xmax de 5 mm o sa ramana repede fara aer. Poti detalia "ramane repede fara aer" ??? Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Acum 37 minute, Cilibiu a spus: .................. Poti detalia "ramane repede fara aer" ??? Pune graficul excursiei membranei la putere maxima. Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Octombrie 16, 2020 Partajează Postat Octombrie 16, 2020 Pioneer-ul pare sa fie de cutie inchisa si o sa sune fara vlaga intr-un basreflex asa mare. Totusi este un difuzor auto. Cand simulezi un volum ala este net, adica dupa ce ai scazut volumul ocupat de difuzor, port ramforsari etc. Portul la difuzoare cu xmax maricel (peste 9mm directie) eu le fac undeva la 50% din SD (suprafata conului) Cand zic ramane fara aer ma refer la faptul ca o sa treaca de cei 5 mm pe directie si conul nu o sa fie al fel de bine controlat, o sa ai distorsiuni mai mari si risti sa loveasca difuzorul in backplate daca ajungi sa depasesti xmech. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum