Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu incalzirea electrica prin pardoseala

amplyy

Postări Recomandate

Ce face o folie de aluminiu pusă peste cratiță ,in cuptor?

O poți ecrana cu orice material subțire, metalic. Eu am recomandat tabla zincata, cea mai subțire . Foliile alea de prin magazine se vor destrăma cu timpul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• amplyy

39

• Defro

21

• validae

17

• bcristian

16

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 27 minute, amplyy a spus:

Treba cu teava sa facut ,are 1,68  la test are 1,8 ohmi.

Ecranarea presupune sa pui o folie de aluminiu (se gaseste pe emag) si sa o leg la lnpamantarea cu teava (ideea a avut-o cam toti electricienii+ tipul care a montat instalatia) dar daca acoperi instalatia cu acea folie nu cred ca o sa mai vezi caldura ,gandeste-te ce face o folie de aluminiu pusa pe o tava cu friptura si o bagi ln cuptor .

Exista solutie pt problema caldurii dar nu cred ca-ti va rezolva problema ta DECIT daca ai descris-o prost si incomplet.

Ecranarea se poate face cu o plasa de sirma prin care caldura trece nestingherita, DAR tu nu ai o priza de pamint buna sau nu ai cablurile de legatura bune sau nu stii, nici tu si nici electricienii care au trecut pe acolo, sa masoare.

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 18 minute, sesebe a spus:

Exista solutie pt problema caldurii dar nu cred ca-ti va rezolva problema ta DECIT daca ai descris-o prost si incomplet.

Ecranarea se poate face cu o plasa de sirma prin care caldura trece nestingherita, DAR tu nu ai o priza de pamint buna sau nu ai cablurile de legatura bune sau nu stii, nici tu si nici electricienii care au trecut pe acolo, sa masoare.

Acum 18 minute, sesebe a spus:

PLASA DE SARMA :85 eu nu vreau sa ecranez gardul.  nu o mai dati ca instalatia nu este facuta bine ,este chiar foaarte buna ,poate sa cer sa  faca o instalatie quantica ,ai ca m-am lamurit ,macar citeste topicul cum trebuie ,cred ca m-am facut destul de lnteles ,dar observ ca la misto si acuzatii nu va lntrece nimeni.Din acest moment consider TOPIC INCHIS

Link spre comentariu
Acum 31 minute, Defro a spus:

Tot noi picăm de proști. :rade:

Pai nu era de așteptat? 

Dupa problema pusa și modul cum s-au oferit informațiile cerute nu era clar ca asta era dejnodamintul final. 

Link spre comentariu

Pai... nu mai eram amuzanti. Altfel, de ce sa se inchida circul?!

Multa rabdare au avut si moderatorii. Alte forumuri, vazand nivelul colegului, ar fi inchis de mult acest topic. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, amplyy a spus:

Am reclamat situatia la distribuitorul acestui sistem de incalzire electric,i-am amenintat ca fac reclamatie la OPC. Au spus ca va trimite un reprezentat inpreuna cu un electrician inginer,o sa vina vineri .... astept sa vad constatarea.:scarpin

Numai miine nu-i poimiine!

Te rog sa ne spui ce au constatat si cum au rezolvat.

Link spre comentariu

Mi-a fost cam greu să deslușesc obiectiv ce e acolo. Descrierea fiind puțin desincronizată cu etapele, se încurca nul cu împământare,etc. La in moment dat m-am gândit la varianta câmpului electromagnetic după cum a mai zis cineva, dar greu îmi venea a crede că se poate manifesta in halul ăsta. Am bănuit și aspectul furtului de curent că nu sărea diferentiala aia. Am eu ceva cu ea.:rade: 

In fine, rămâne cum s-au stabilit.

Link spre comentariu

Cu tot respectul pentru inițiator ,topicul de față este un exemplu de haos!

Lipsa cronică de informații pertinente care să conducă la concluzii logice ale colegilor participanți la discuții,lipsa totală de cunostințe în domeniu a inițiatorului-este doar o constatare,nu vreau să supăr pe nimeni!-ambiguitatea măsuratorilor făcute de meseriașii chemati pentru diagnostic,lipsa unei prize de pământ dedicate pentru instalația electrică a casei....

...toate astea au dus la 10 pagini de bâjbâieli din partea participanților la discuții iar inițiatorul nu a făcut nimic să înlăture această ”ceață” informațională....păcat!

Link spre comentariu

Domnilor eu am spus si o mai spun, un BMP cu RCBO si DPST-MN nou-nout la care declanseaza DPST-MN-ul, subliniez in lipsa legaturii fizice catre utilizator il suspectez ca ori DPST-MN-ul este defect de nou sau priza de pamant tehnologica a lui are un potential electric diferit de 0v.

Atat timp cat o instalatie de impamantare este corect realizata si legata catre utilizator nu poate in veci sa aiba un potential diferit de 0v masurat fata de nul.

Link spre comentariu
Acum 11 ore, amplyy a spus:

ai dreptate ln tot ce ai spus,o mica precizare DPST-ul nu a functionat de la lnceput,atentie nu era legat panoul (BPM) la panoul de sigurante din casa ,energia aia care radiaza si zici ca nu este periculoasa a ars o placa de baza la PC si pe fimiu al pisca de cate ori atinge tastatura sau pune mana pe ceva fier

Eu l-am pus sa masoare clanta de la usa,cam ce ai spus tu asa a spus si maistru.

Da, am inteles ca nu a functionat cand nici nu era instalatia ta. Si repet ce ti-am tot spus - chestia asta nu e normala. In cazul cel mai bun, e doar defect nu beneficiezi de protectiile pe care ar trebui sa ti le ofere. Sau nu e defect, si chiar ai una din probleme, cel mai probabil nulul retelei e la un potential destul de mare fata de pamant.

Pentru problema cu energia radiata de incalzire astept si eu sa vedem ce zic cei care or sa vina. Cu siguranta nu e normal sa genereze campuri atat de intense incat sa aiba efecte sesizabile.

Am avut insa o situatie in care parchetul genera spectaculos de multa electricitate statica, cand te atingeai de pereti sau chestii impamantate durea destul de tare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări