Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie masca de sudura

Toni Marginean

Postări Recomandate

Weldline Chameleon de la Dede.. are specificaţii bune, 440 Lei.Dacă ştii că nu sudezi prea des, poţi lua şi mai ieftină, cu celule solare în loc de baterii, ceva mai lentă dar îşi face treaba.Pentru un sudor începător e utilă, că vezi unde dai cu electrodul.Eu mai ,,aftuiesc,,uneori şi fără mască, dar nici nu mă uit unde sudez, că am ambele mîini ocupate, până se unesc provizoriu cele două piese de sudat.Asta în condiţiile în care sunt şi mecanic şi electrician şi sudor când e nevoie...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Toni Marginean

12

• spik

5

• sesebe

3

• Ion_Bumbu

3

Top autori în acest subiect

3 hours ago, Ion_Bumbu said:

Aici gasiti un magazin specializat pe echpamente de sudura si bineinteles masti:

https://www.suduratm.ro/catalog/masti-sudura-14?s=price_desc

Totusi, domnule Bumbu... Sincer, meteahna asta de a promova un anume magazin, credeam ca e doar pe softpedia. Pe acel topic, numit "sudura" unde nimeni nu are dreptate decat cei care...impart dreptatea acolo. Va rog respectos sa nu intinati si acest forum. Va intrebati poate de ce nu mai postez acolo si de ce nu pun nici un review cu Jasicul Arc 400 care mi-a sosit...

Dar de ce sa nu pun si eu un link, la un magazin foarte bun, direct importator al produselor marca JASIC. Gasiti dand cautare, preturi foarte bune si la alti parteneri care comercializeaza astfel de produse dedicate operatiunilor de sudare:

https://www.depozitudescule.ro/masti-automate-(cu-cristale-lichide)/

sau clasice:

https://www.depozitudescule.ro/masti-pentru-sudura-clasice/

Link spre comentariu

Raspunsul este extrem de simplu, l`am mai dat si dincolo, il mai pun si aici:

este un magazin cu echipamente de sudura, doar sudura si proprietarul este inginer sudor.

Pe linga echipamente totdeauna poti obtine o informatie pertinenta si suport.

N`am avut nici o problema si nu vad de ce sa caut sa dau link pe dedeman sau alti generalisti cind dincolo gasesc acelasi echipament mai ieftin sau chivalent mai bun.

Este sigur ca nu am probleme daca iau de la el, pentru mine mai este un avantaj, este aproape de Timisoara si orice iau pot proba la el.

De asemenea pina acuma am recomandat Jasic, intre timp a aparut Stahlwerk care are garantie mai mare, 5 ani dar si la Marrateh au adus echipamente mai

ieftine si bune care se preteaza si pentru amatori.

Este la latitudinea dumneavoastra sa scrieti oriunde in limitele reglamentului.

P.S.

Da, regasit dincolo postarile dumneavoastra, in momentul in care ati sustinut ca Jasic este folosit de catre Aston Martin a fost normal sa fiti contrazis...

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Daca dumeavostra sustineti ca aparate de sudare de 160 de amperi, pe acel magazin, la preturi de peste 1800 de lei sunt bune pentru amatori care folosesc ocazional aparatul, ce sa mai zic... Eu nu vad deloc preturi mici acolo. Poate magazinul respectiv va face dvs. reduceri, pentru promovarile repetate pe care le faceti pe forumuri, contrar regulamentului. Dar fiecare e stapan pe banii lui si in fond, cumpara de unde doreste. 

Cat despre contrazis, nu am avut si nu am nici o problema decat cu faptul ca se face la modul contondent. Cum de altfel vad ca si dvs o faceti mereu. 

La buna vedere domnule Bumbu.:)

Cum topicul e despre masti, o masca foarte buna, eu port ochelari si vad foarte bine prin ea:

https://www.depozitudescule.ro/masca-de-sudura-cu-cristale-lichide-cronos-913_2880/

Link spre comentariu
Toni Marginean

Ce parere aveti despre asta: VarioProtect XL Schweisskraft sau Esab G30 Shade 10, ESAB Savage A40?

Cam pana in 400 lei vreau sa investesc.

Editat de Toni Marginean
Link spre comentariu
Acum 50 minute, Toni Marginean a spus:

Eu am achizitionat la inceputul verii varianta Most Spectra black, care are 4 senzori. Am sudat de cateva ori  niste tevi la vita de vie cu ea si mi-a placut... trecand la asta de la masca clasica cu sticla mi sa parut uau, nu mai ai o mana ocupata..., vezi prin ea perfect unde pui electrodul... La momentul respectiv mi sa parut ca are raportul pret/calitate cel mai bun, poti da o cautare sa vezi daca il place.

Specificatiile ei sunt:

MODEL MOST SPECTRA BLACK + geam protectie exterior cadou
Clasă de precizie optică 1/1/1/1
Câmpul vizual 100 x 65 mm
Număr de senzori 4
Variația gradului de întunecare 4-8 si 9-13
Ajustarea nuanței interne intern
Grad de protecție împotriva radiațiilor UV / IR 16 DIN
Ajustarea întârzierii DA
Reglarea sensibilității DA
Funcția „Grind” Da
Timp de întunecare 0,000033 s (0,033 ms)
Timp de stralucire 0,3 s – 0,9 s
Sursa de alimentare celule solare + baterie litiu CR2450
Indicator de test baterie Da
Temperaturi de utilizare de la -5°C la + 55°C
Temperaturi de depozitare de la - 20°C la +70°C
Greutatea totală 490 g
Standarde/ certificate EN 379, EN 175

Editat de djlove
Link spre comentariu
Acum 9 ore, digioptic a spus:

Daca dumeavostra sustineti ca aparate de sudare de 160 de amperi, pe acel magazin, la preturi de peste 1800 de lei sunt bune pentru amatori care folosesc ocazional aparatul, ce sa mai zic...

Pe acel site gasiti aparate de la 650 lei in sus.

La 1800lei gasiti Lincoln.

Si da, cu cit este mai la inceput sudorul cu atit este mai important aparatul, cu cit mai bun este cu atit mai usor de sudat este pentru un incepator.

Dupa ce invata poate suda cu aproape orice dar la inceput e greu cu un aparat pacatos.

In anii 2000 un Lincoln era ceva greu de visat pentu un amator, in ziua de azi chiar se poate, atunci de ce sa te chinui cu o petarda si nu cu un aparat bun.

Cind recomand un aparat prefer sa nu am reprosuri ca merge prost, mai bine ceva ce stiu ca este bun si sa mi se reproseze ca este prea scump, ia colegul altceva, e treaba lui!

:d

Despre masti, foarte mult conteaza si cum sta pe cap cit de grea este si mai ales cind este ridicata cum sta.

Exista masti bune dar care sint incomode dupa mai mult timp de utilizare.

De aceea este bine de testat pe viu masca, unora le place, altii nu o suporta.

Daca folositi si plasma este buna una care sa aiba functia de polizare, ramine inchisa cam la 4 DIN suficeint pentru plasma pina la 40A.

Daca n`are, banda vinyl peste senzori si e OK

Link spre comentariu
Acum 10 ore, Toni Marginean a spus:

Ce parere aveti despre asta: VarioProtect XL Schweisskraft sau Esab G30 Shade 10, ESAB Savage A40?

Eu as merge pe VarioProtect, pt ca folosesc si spun din experienta.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Ma opresc azi la una din cele doua: VarioProtect XL Schweisskraft sau ESAB Savage A40. Cred ca se pot folosi si la polizat sau taia cu flexul!

Editat de Toni Marginean
Link spre comentariu

Toni.Nu recomand masca la polizat si taiat cu flexu.Daca sar particule de pe discul abraziv pe plasticul mastii adio!Se lipesc ca dracu!Mai buni niste ochelari ieftini ,de plastic.

Link spre comentariu
Toni Marginean
Acum 4 ore, BRANCA a spus:

Toni.Nu recomand masca la polizat si taiat cu flexu.Daca sar particule de pe discul abraziv pe plasticul mastii adio!Se lipesc ca dracu!Mai buni niste ochelari ieftini ,de plastic.

1 oră în urmă, spik a spus:

Si nici nu vezi prea bine, fiinca filtrul are din start inchidere 4.

Pentru polizat folositi ochelari sau viziera dedicate.

Asa fac stimati colegi cum ma sfatuiti!

Link spre comentariu

Eu am un Lincoln Viking 3350 de vreo 3 ani. Este super. Are 4 senzori de intunecare, timpul de inchidere reglabil, dar cel mai scurt este de 0,1 secunde. Se regleaza gradul de intunecare intre 5 si 13.  Iar sticla are 11 cm x 13 cm si e verde cand nu sudez si vad reperele pentru pozitionare fara nici o problema. Nu sunt sudor profesionist, dar omul are doar 2 ochi si cred ca merita maxim de investitie ca sa-i protejam. In 1987 eram lacatus in IMGB si deserveam 1 sudor cu a 7-a speciala. Era cel mai bine platit sudor din tot Bucurestiul, pentru ca-l chemau la interventii speciale la 2 noaptea pentru ca era cel mai bun sudor si omul aduna ore multe (castiga intre 6 si 7.200 lei pe luna in functie de orele adunate; tata ca inginer cu 30 de ani de experienta castiga 4.500 lei, mama ca fizician castiga 3.200 lei, iar un secretar de judet -prefectul din ziua de azi- care era cel mai mare comunist din judet, castiga 8.000 lei; cine a apucat timpurile alea stie ce insemnau 6-7.000 lei/1 luna). Acel sudor m-a invatat ca nu trebuie sa faci rabat la nimic care tine de sanatatea ta (masca, sort si manusi din piele groasa de bou, bocanci). Am urmat intotdeauna acel sfat. Fiecare cu crezul lui. Pentru mine nu conteaza daca dau 2 afturi pe an sau 20 pe minut: ochii sunt aceeasi. Sfatuiesc acelasi lucru: rabat zero de la calitate.

Editat de mihail felix dumitrescu
Link spre comentariu

Perfect de acord. Viața e prea scumpă sa umblați cu gioarse. 

De curiozitate, ce marca de aparat de sudura aveți? Încerc sa cred ca mai sunt oameni care se respecta și își iau scule de calitate....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări