Toni Marginean Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Salut dragi colegi! Rog un sfat pentru achizitie masca de sudura deoarece m-am ales cu un aparat de sudura Esab Arc 180, care merge impecabil. Multumesc! Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 La Rocast au masti VarioProtect la cca 200 lei. Eu folosesc de 2 ani si este excelenta la raportul caliate/pret. Un avantaj este ca are baterie interschimbabila. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 (editat) Acum 17 minute, spik a spus: La Rocast au masti VarioProtect la cca 200 lei. Eu folosesc de 2 ani si este excelenta la raportul caliate/pret. Un avantaj este ca are baterie interschimbabila. Este de tip "maini libere" (viziera rabatabila)? Editat Octombrie 12, 2020 de Toni Marginean Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Cred ca-i cu vizor LCD ce se intuneca automat. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Acum 1 minut, sesebe a spus: Cred ca-i cu vizor LCD ce se intuneca automat. Sper si eu, inca nu stiu cum merg acelea! Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Pt folosirte ocazionala este mai buna una cu vizor automat dar pt folosire intensiva profesionala multe ore pe zi este mai buna una cu vizor fix pt ca la cea automata exista o fractiune de secunda in care ochii sint expusi la UV pina cind reactioneaza electronica si intuneca vizorul. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 La mine trebuie una cu folosinta ocazionala, doamne fereste sa ma apuc acum de sudura! Imi ajung sarmele noastre! Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Cea de la Rocast este ce iti trebuie. Inchidere automata de la chiar 15A, usoara si fiabila. Acum 4 ore, Toni Marginean a spus: Este de tip "maini libere" (viziera rabatabila)? Bineinteles! Cine mai foloseste altfel de masti? Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Acum 51 minute, spik a spus: ............. Cine mai foloseste altfel de masti? Sudorii profesionisti care tin la ochii lor. Link spre comentariu
The_Reaper Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Eu folosesc un Weldline Chameleon 3v0, luat din dedeman. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 (editat) Acum 6 ore, sesebe a spus: Pt folosirte ocazionala este mai buna una cu vizor automat dar pt folosire intensiva profesionala multe ore pe zi este mai buna una cu vizor fix pt ca la cea automata exista o fractiune de secunda in care ochii sint expusi la UV pina cind reactioneaza electronica si intuneca vizorul. Nu exista nici o fractiune de secunda in care ochii sa fie expusi luminii UV, nu`s atit de tembeli proiectantii sa se bazeze doar pe filtrul LCD. Exista filtru UV care este continuu interpus intre paloul LCD si ochii sudorului. Daca masca nu se inchide iei doar un flash luminos in ochi si atit! Mastile cu sticla se folosesc pentru ca au claritate mai buna decit mastile curente LCD, cele de top, din pacate si la bani au aceleasi caracteristici optice ca cele cu filtru de sticla. Aici gasiti un magazin specializat pe echpamente de sudura si bineinteles masti: https://www.suduratm.ro/catalog/masti-sudura-14?s=price_desc P.S. Aici ceva despre filtrul ADF http://www.reweld.ch/en/index.php?site=explanation https://www.awsi.com.au/blog/how-do-3m-auto-darkening-filters-work https://www.optrel.com/en/technologie/blendschutzkassette-adf/funktionsweise-einer-blendschutzkassette-eines-auto-darkening-filters/ Editat Octombrie 12, 2020 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Asa stiam si eu, filtrul UV este activ in permanenta, indiferent daca panoul lcd este bun sau electronica din ea are vreun defect. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Vă mulțumesc frumos pentru răspunsuri, vă comunic după prima sudură felul cum mă descurc. Sper să îmi iese ca lipiturile cu cositor. Îmi amintesc de anul 1973 când maistrul de electronică ne mustruluia pentru lipiturile aiurea. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Orice sticlă ordinară absoarbe foarte mult spectrul UV, chiar şi plasticurile transparente, deci problema măştilor ,,automate,, nu e nici pe departe protecţia anti-UV, ci eficacitatea atenuării luminii...ca peste tot, ce-i mai bun e mai scump. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Chiar acum, validae a spus: Orice sticlă ordinară absoarbe foarte mult spectrul UV, chiar şi plasticurile transparente, deci problema măştilor ,,automate,, nu e nici pe departe protecţia anti-UV, ci eficacitatea atenuării luminii...ca peste tot, ce-i mai bun e mai scump. Și atunci părerea ta ce-mi recomandă? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum