sk24bpo Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Acum 12 ore, Defro a spus: Astea de aici. Am ales lungimile de 4-5-6 mm . Filet cu autoformare pentru metal. Asta este criteriul principal. Cred ca merg perfect pentru radiatoare de aluminiu. Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 12, 2020 Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Da, merg garantat. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 12, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2020 Am incercat acum cu niste suruburi un pic mai proaste ca cele din link, cu cap inbus, otel inoxidabil si merg perfect in gaura de 2,8mm. Se fileteaza usor, repede din prima iar filetul de la 3mm in sus tine excelent, am tras cu toata forta cu un patent si n-am reusit sa-l smulg. Abia la vreo 2mm s-a smuls cu aluminiu cu tot, surubul ramanand intact. Am insurubat-desurubat de vreo 20 de ori si filetul s-a comportat identic ca la inceput, eu unul n-am sesizat semne de uzura. Deci pentru a prinde tranzistoare de radiatoare de aluminiu metoda este de nota 10. Am incercat si cu gaura de 2,7mm dar surubul dupa trei sferturi de filetare s-a sficuit la inbus. Filetul surubului a ramas in perfecta stare. Probabil ca daca se foloseste un surub mai bun, din otel calit cu cap torx sau chiar torx plus, filetarea in 2,7mm este nec plus ultra. Link spre comentariu
florianmro Postat Ianuarie 11, 2021 Partajează Postat Ianuarie 11, 2021 (editat) Orice cnc poate face filete la turatii ridicate , exista freze pentru facut filete , nu vorbesc de tarozi si de sincronizarea turatiei motorului cu avansul cum spunea cineva mai sus . Eu insumi am facut filete pe cnc cu asfel de freza . Exista freze pentru M3. Problema e ca daca nu ai cunostinte despre cnc-uri ci mai ales cunostinte de CAM iti cam prizi urechile Editat Ianuarie 11, 2021 de florianmro Link spre comentariu
bcristian Postat Ianuarie 12, 2021 Partajează Postat Ianuarie 12, 2021 Nu stiam ca exista freze de filet pt M3, eu nu am vazut metoda folosita decat la filete mari. Dar acum ca am cautat vad ca exista si M 1.6 wow Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum