Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CNC-urile pot fileta gauri in aluminiu ?

sk24bpo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sk24bpo

6

• Defro

4

• Stefan

2

• bcristian

2

Top autori în acest subiect

Daca exista un soft si un operator bun, poate sa realizeze filete intr-o gaura data intr-o bucata de aluminiu ? Stiu ca CNC-urile lucreaza cu turatii foarte mari, de genul 10.000 rot/min, nu ai cum sa faci un filet la turatia asta. Filetele parca se dau la turatii scazute. Efectiv eu unul, nepriceput, nu inteleg cum s-ar putea fileta o gaura cu un CNC.

Link spre comentariu

sk24bpo,
Daca vrei sa dai 2-3 filete posibil sa fie mai greu sa gasesti o solutie.
Daca vrei sa faci ceva in serie, ai putina rabdare.
Cred ca sunt ceva persoane si pe acest forum care iti pot face un astfel de CNC.
Sa spui numai ce doresti. Si ce fonduri ai.

Link spre comentariu

Se referă la formarea filetului prin deformarea materialului, aluminiu e moale, nu prin alezare. Ceva asemănător se explică în clipul de mai sus, cam greu cu hindiengeleza dar se înțelege ceva din imagini.

In funcție de componentă și de necesitatea izolării poți vedea și așa ceva (nu am găsit exact poză, seamă cu un holzsurub pentru metale dar nu răsare).res_ff82e9203bc191190019d3ff2fed6ff3.jpg

Editat de Stefan
Link spre comentariu

La modul general vorbind, da, se poate.

Avansul merge sincronizat cu rotatia frezei/tarodului, vezi G33 (si G33.1) de exemplu.

Daca o anumita masina poate sau nu e alta discutie. Nu toate cnc-urile sunt routere, nu toate merg la turatii mari.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări