sk24bpo Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Salutare. Nu cunosc nimic despre prelucrari mecanice dar ma roade o curiozitate.... Un router CNC poate realiza filete intr-o bucata de aluminiu ? M3 de exemplu... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Router-ul CNC de capul lui nu stie sa faca nimic. Daca softul si mai ales operatorul stie ce sa-i spuna ce sa faca, poate sa faca multe. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Daca exista un soft si un operator bun, poate sa realizeze filete intr-o gaura data intr-o bucata de aluminiu ? Stiu ca CNC-urile lucreaza cu turatii foarte mari, de genul 10.000 rot/min, nu ai cum sa faci un filet la turatia asta. Filetele parca se dau la turatii scazute. Efectiv eu unul, nepriceput, nu inteleg cum s-ar putea fileta o gaura cu un CNC. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Depinde ce intelegi prin CNC. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Ok, un atelier dotat, de ce fel de masina are nevoie ca sa realizeze filete M3 in aluminiu ? Excludem varianta manuala.... Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 De putut se poate orice atâta timp cât bugetul o permite. In astfel de utilaje motorul de frezare nu mai e o chestie banală. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 sk24bpo, Daca vrei sa dai 2-3 filete posibil sa fie mai greu sa gasesti o solutie. Daca vrei sa faci ceva in serie, ai putina rabdare. Cred ca sunt ceva persoane si pe acest forum care iti pot face un astfel de CNC. Sa spui numai ce doresti. Si ce fonduri ai. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Octombrie 11, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Am de dat 200 de gauri filetate M3 Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Nu e nevoie să le filetezi dacă folosești șuruburile potrivite. Este suficientă doar o gaură la diametrul necesar. Bănuiesc că pentru radiatoare. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 12 minutes ago, Defro said: Este suficientă doar o gaură la diametrul necesar. Poti detalia? Multumesc. Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Să caut tipul respectiv de șurub și îți arăt. Se mai găseau prin diverse amplificatoare genul ăsta de prindere. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 Din cate stiu, mai existe si ceva freze pentru filet. Si merg la turatii mai mari decat daca s-ar folosi tarod. Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 (editat) Se referă la formarea filetului prin deformarea materialului, aluminiu e moale, nu prin alezare. Ceva asemănător se explică în clipul de mai sus, cam greu cu hindiengeleza dar se înțelege ceva din imagini. In funcție de componentă și de necesitatea izolării poți vedea și așa ceva (nu am găsit exact poză, seamă cu un holzsurub pentru metale dar nu răsare). Editat Octombrie 11, 2020 de Stefan Link spre comentariu
bcristian Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 La modul general vorbind, da, se poate. Avansul merge sincronizat cu rotatia frezei/tarodului, vezi G33 (si G33.1) de exemplu. Daca o anumita masina poate sau nu e alta discutie. Nu toate cnc-urile sunt routere, nu toate merg la turatii mari. Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 11, 2020 Partajează Postat Octombrie 11, 2020 1 oră în urmă, Mircea a spus: Poti detalia? Multumesc. Astea de aici. Am ales lungimile de 4-5-6 mm . Filet cu autoformare pentru metal. Asta este criteriul principal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum