Bosty Postat Octombrie 4, 2020 Partajează Postat Octombrie 4, 2020 Buna ziua, detin un amplificator Technics su-8088k care din pacate nu mai functioneaza, am fost prin diferite service-uri din cartier care mi-au spus ca este un final ars, ceea ce nu prea cred. Inainte cand functiona, cand il aprindeam, dura cateva secunde pana primea semnal boxele si se auzea un zgomot (ca un declansator) si cred ca acel zgomot era dat de un releu. Ma puteti ajuta cu informatii, ce as putea sa ii fac sau sa imi recomandati pe cineva de aici de pe forum care poate sa o repare? Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 4, 2020 Partajează Postat Octombrie 4, 2020 (editat) " dura cateva secunde pana primea semnal boxele si se auzea un zgomot (ca un declansator) si cred ca acel zgomot era dat de un releu " Comportare normala, acel releu al sectiunii de protectie are rol si de temporizare, pe langa aceasta cand totul e ok pe cele 2 iesiri cupleaza boxele daca nu, nu o sa-l auziti . Daca unul din finali e ars aveti tensiune continua pe una din iesiri si releul nu cupleaza, mesterii s-ar putea sa fi avut dreptate...O pereche de finali originali 2sa1065 & 2sc 2489 se gasesc greu ! Editat Octombrie 4, 2020 de okean Link spre comentariu
Bosty Postat Octombrie 4, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2020 Multumesc frumos pentru raspuns, am uitat sa mentionez ca nu ma pricep foarte bine la electronica. Daca nu gasesc tranzistorii originali si pun tranzistorii de la o alta firma, va afecta calitatea semnalului audio catre boxe? Am gasit pe e buy tranzistorii 2SA1065 Transistor PNP Silicone NSC Releul acela unde este mai exact, imi puteti pune o poza? Ce tip de releu este, cum il pot cauta pe internet? Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 4, 2020 Partajează Postat Octombrie 4, 2020 De pe ebay cumperi făcături. Mergi cu el la cineva să schimbe finalii cu alții și să facă restul modificărilor . Ăla nu s-a ars de bătrânețe, ceva s-a întâmplat pe acolo, așa că simpla schimbare a unui final nu rezolvă problema. Link spre comentariu
Shambala Postat Octombrie 4, 2020 Partajează Postat Octombrie 4, 2020 @ Bosty - Trebuie sa intelegi ca nu releul este defect, ci probabil unul sau doi finali arsi. Plus piesele (motivul) de la care a plecat arderea lor. Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 4, 2020 Partajează Postat Octombrie 4, 2020 Acest ampificator merita restaurat e un " vintage " veritabil din timpurile cand firma Technics folosea preponderent metal, ca idee fiind duminica am facut o simulare sa vad ce si cum cu aceste perechi, ceva " credibil " pleaca de la 17eur/buc, sfatul meu nu va apucati sa cumparati in avans un procent de peste 70 la suta sunt facaturi ! Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 5, 2020 Partajează Postat Octombrie 5, 2020 (editat) Asa cum explica @Shambala cauza nu e releul, deci numai asa " by request " Editat Octombrie 5, 2020 de okean Link spre comentariu
daniel_2004 Postat Octombrie 5, 2020 Partajează Postat Octombrie 5, 2020 Se mai întâmplă să fie si releul... Am și eu unul din ăsta și fostul proprietar văd că a dat carcasa releului jos (cred că l-a curățat sau ceva de genul...) Problema e alta: dacă nu știi care e releul fără să îți arate colegii în poze, mai bine nu te bagi... Să nu faci mai rău... Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 5, 2020 Partajează Postat Octombrie 5, 2020 Răspunsurile de pe celălalt forum nu erau suficiente? Sunt chiar aceleași. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum