Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aparat de sudura ESAB AB Buddy Arc180, SE-69581

Toni Marginean

Postări Recomandate

Am la acest aparat de sudura doua piese pe care as dori sa le identific dintr-o schema sau daca are cineva un aparat identic direct de pe placa. Este vorba despre un condensator placheta si o alta piesa cu doua terminale care a ars complet.2052296895_Esabplacaarsa.thumb.jpg.7ee70d5a73637e0ce0a74f2dc72871dd.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cornel1962

5

• Toni Marginean

4

• cipriyan123

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 23 ore, Toni Marginean a spus:

Am la acest aparat de sudura doua piese pe care as dori sa le identific dintr-o schema sau daca are cineva un aparat identic direct de pe placa. Este vorba despre un condensator placheta si o alta piesa cu doua terminale care a ars complet.2052296895_Esabplacaarsa.thumb.jpg.7ee70d5a73637e0ce0a74f2dc72871dd.jpg

... am un arc200 pe masa , fara capace. Nu stiu exact daca seamana, dar daca va pot ajută cu ceva, cu mare plaçere !

Eu nu am carcasa la el..., a fost desfăcut de proprietar. Puneti o poza cu aparatul complet.

Link spre comentariu
Toni Marginean
Acum 2 ore, cornel1962 a spus:

... am un arc200 pe masa , fara capace. Nu stiu exact daca seamana, dar daca va pot ajută cu ceva, cu mare plaçere !

Eu nu am carcasa la el..., a fost desfăcut de proprietar. Puneti o poza cu aparatul complet.

Asa arata partea electronica din el:

esab2.thumb.jpg.07b25421014ec27733949fb5e04184d2.jpgesab3.thumb.jpg.6caf32cfec46185ea654c6c992c2f9e6.jpgesab1.thumb.jpg.c085ca8a207ac34c971cd2bd4ba80373.jpg

Link spre comentariu

Condensatorul placheta, se pare ca este cel din circuitul R-C dintre Anod/Catod si are valoare de 10nF/1Kv, iar rezistenta este de 22R ( la mine pe placa). Am intalnit si valori mai mici, 4,7nF / 10R. Dvs. va puteti orienta cel mai bine facand comparatia cu celalalt grup de diode , se pare ca doar unu este prajit !

Link spre comentariu
Acum 14 minute, cornel1962 a spus:

Condensatorul placheta, se pare ca este cel din circuitul R-C dintre Anod/Catod si are valoare de 10nF/1Kv, iar rezistenta este de 22R ( la mine pe placa). Am intalnit si valori mai mici, 4,7nF / 10R. Dvs. va puteti orienta cel mai bine facand comparatia cu celalalt grup de diode , se pare ca doar unu este prajit !

In prima poza postata de dvs., vad in partea dreapta o rezistenta de 22R si este inseriata cu cond.albastru (nu se vede valoarea). Aceleasi valori trebuie sa aveti si in zona unde este placa deteriorata !

Nu reusesc sa pun foto, poate imi spuneti si mie care este noua varianta ,....vad ca dvs.ati postat foto . Multumesc !

Editat de cornel1962
Link spre comentariu
Toni Marginean

Aparatul funcționează după ce am montat ce am postat mai sus. Schema cea mai asemănătoare ce am găsit-o nu avea trecute valorile componentelor. Nici cei ce asigură garanții la aparatele Esab nu dețin documentația necesară. 

Link spre comentariu
Acum 8 ore, Toni Marginean a spus:

Aparatul funcționează după ce am montat ce am postat mai sus. Schema cea mai asemănătoare ce am găsit-o nu avea trecute valorile componentelor. Nici cei ce asigură garanții la aparatele Esab nu dețin documentația necesară. 

:aplauze:aplauze:aplauze

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
La 06.10.2020 la 0:37, Toni Marginean a spus:

Nici nu au cum, gama asta budyarc este ceva făcut in China , și de aceasta placa se folosesc mai multe “branduri” cum ar fi Thermalarc, Pegas, Cobra și altii. Nu este ceva de concepție Esab.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări