Toni Marginean Postat Octombrie 3, 2020 Partajează Postat Octombrie 3, 2020 Am la acest aparat de sudura doua piese pe care as dori sa le identific dintr-o schema sau daca are cineva un aparat identic direct de pe placa. Este vorba despre un condensator placheta si o alta piesa cu doua terminale care a ars complet. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Octombrie 4, 2020 Partajează Postat Octombrie 4, 2020 Acum 23 ore, Toni Marginean a spus: Am la acest aparat de sudura doua piese pe care as dori sa le identific dintr-o schema sau daca are cineva un aparat identic direct de pe placa. Este vorba despre un condensator placheta si o alta piesa cu doua terminale care a ars complet. ... am un arc200 pe masa , fara capace. Nu stiu exact daca seamana, dar daca va pot ajută cu ceva, cu mare plaçere ! Eu nu am carcasa la el..., a fost desfăcut de proprietar. Puneti o poza cu aparatul complet. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 4, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2020 Acum 2 ore, cornel1962 a spus: ... am un arc200 pe masa , fara capace. Nu stiu exact daca seamana, dar daca va pot ajută cu ceva, cu mare plaçere ! Eu nu am carcasa la el..., a fost desfăcut de proprietar. Puneti o poza cu aparatul complet. Asa arata partea electronica din el: Link spre comentariu
cornel1962 Postat Octombrie 4, 2020 Partajează Postat Octombrie 4, 2020 ...din ce vad, este diferit de al meu.! Maine va pun o poza si vedem daca rezolvăm ceva.... Seara buna ! Link spre comentariu
cornel1962 Postat Octombrie 5, 2020 Partajează Postat Octombrie 5, 2020 Condensatorul placheta, se pare ca este cel din circuitul R-C dintre Anod/Catod si are valoare de 10nF/1Kv, iar rezistenta este de 22R ( la mine pe placa). Am intalnit si valori mai mici, 4,7nF / 10R. Dvs. va puteti orienta cel mai bine facand comparatia cu celalalt grup de diode , se pare ca doar unu este prajit ! Link spre comentariu
cornel1962 Postat Octombrie 5, 2020 Partajează Postat Octombrie 5, 2020 (editat) Acum 14 minute, cornel1962 a spus: Condensatorul placheta, se pare ca este cel din circuitul R-C dintre Anod/Catod si are valoare de 10nF/1Kv, iar rezistenta este de 22R ( la mine pe placa). Am intalnit si valori mai mici, 4,7nF / 10R. Dvs. va puteti orienta cel mai bine facand comparatia cu celalalt grup de diode , se pare ca doar unu este prajit ! In prima poza postata de dvs., vad in partea dreapta o rezistenta de 22R si este inseriata cu cond.albastru (nu se vede valoarea). Aceleasi valori trebuie sa aveti si in zona unde este placa deteriorata ! Nu reusesc sa pun foto, poate imi spuneti si mie care este noua varianta ,....vad ca dvs.ati postat foto . Multumesc ! Editat Octombrie 5, 2020 de cornel1962 Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 5, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2020 Am sa pun ca pe cealalta ramura: 6,8nF/2kV si 3,3 ohmi/3W. Link spre comentariu
Toni Marginean Postat Octombrie 5, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2020 Aparatul funcționează după ce am montat ce am postat mai sus. Schema cea mai asemănătoare ce am găsit-o nu avea trecute valorile componentelor. Nici cei ce asigură garanții la aparatele Esab nu dețin documentația necesară. Link spre comentariu
cornel1962 Postat Octombrie 6, 2020 Partajează Postat Octombrie 6, 2020 Acum 8 ore, Toni Marginean a spus: Aparatul funcționează după ce am montat ce am postat mai sus. Schema cea mai asemănătoare ce am găsit-o nu avea trecute valorile componentelor. Nici cei ce asigură garanții la aparatele Esab nu dețin documentația necesară. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Decembrie 2, 2020 Partajează Postat Decembrie 2, 2020 La 06.10.2020 la 0:37, Toni Marginean a spus: Aparatul funcționează după ce am montat ce am postat mai sus. Schema cea mai asemănătoare ce am găsit-o nu avea trecute valorile componentelor. Nici cei ce asigură garanții la aparatele Esab nu dețin documentația necesară. Nici nu au cum, gama asta budyarc este ceva făcut in China , și de aceasta placa se folosesc mai multe “branduri” cum ar fi Thermalarc, Pegas, Cobra și altii. Nu este ceva de concepție Esab. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum