Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6n3c e

Alex vw

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 7 ore, valderama a spus:

Nu contest afirmația, poate fi cfg.PP (greu de stabilit dacă ne ghidăm/orientăm după două imagini-exterioare cu rezoluție scăzută).

În prima imagine postată se văd trei potențiometre. Potențiometrul echipat cu butonul mai mare în diametru putem presupune reglaj volum și cele două potențiometre echipate cu butoanele mai mici în diametru reglaj ton joase/înalte (așa dictează bunul simt la o prima vedere exterioară).

Două canale push-pull  L R cu două duble triode diferite pare anormal (am scris mai sus dubla triodă octal catodină L-R) iar pentru cele trei potențiometre atribuim greu funcții (posibil un selector intrări și două reglaje independente volum L R sau selector intrări volum balans).

O cfg PSE L-R ar putea fi organizată așa:

-dubla triodă octal etaj de atac L-R

-dubla triodă noval compensare atenuare corector de ton.

LE Amplificatorul ăla cu "oliță de încălzit tocana" nu mai rețin cum se comporta înainte de modificare.

Citiți postarea din 5 iunie 2018

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Alex vw

28

• Defro

12

• Усилитель

5

• manolis

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 51 minute, viobio a spus:

Citiți postarea din 5 iunie 2018

5 iunie 2018 un adevărat closet înainte de reconstrucție, totuși în cazul de față (6n3c e ... :rade: ) nu  pare a fi aceeași mână. Dacă implică același constructor putem remarca un progres cantitativ și calitativ ca aspect. Două unități de sunet mai complexe 6n3c e... vs 5 iunie 2018 (pentru aproximativ același preț dacă ținem cont de inflație).

5 iunie 2018 850 lei

FB_IMG_1519197140013.jpgFB_IMG_1519197126215.jpg

VS

Octombrie 2020 1000 lei

IMG-20200930-WA0007.jpg

IMG-20200930-WA0004.jpg

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Multumesc ca v-ati stors creierii pentru mine, intre timp le-am luat contra sumei de 700 lei.

@valderama, acele 2 potentiometre mici de la amplificator sunt din cate am inteles pentru comutare in mod pentoda,trioda si ultraliniar (poate gresesc ).

Cand apuc,desfac amplificatorul si va arat ce este prin interior ... 

Link spre comentariu

Ba da , e sunet de lampa ,  iar posibilitatea de comutatie intre regimuri este un plus , nu minus.......La 700 e bine amandoua daca suna bine si ati place .

Imbunatatiri se pot aduce continuuu....

Ultraliniar sa aiba , e mai  mica sansa.....depinde de fabricantul trafului de iesire daca s-a "obosit "sa scoata prize UL. ( cu toate ca nu e mare lucru ,si firmele serioase fac fara , iar pentru "cu UL "  cer mai multi bani....)

Link spre comentariu

Cand le-am luat, le`am probat pe niste boxe Sansui sp-x6.

Acasa ascult pe niste boxe Unitra 75w si nu suna rau deloc.

Vorba aia: cat dai, atat face ( in cazurile bune )

Editat de Alex vw
Link spre comentariu
Acum 1 oră, Alex vw a spus:

Si sa inteleg ca , sunetul de lampa defapt nu e de lampa sau cum ? 

Dacă trece prin lampă, e de lampă. Mai ales la PP . :reytre

In comparație cu ce ai prin casă, ăsta cum îți pare? E cumva in sunet cald și cristalin?

Link spre comentariu

Incearca sa-i ceri schema, e mai simplu de gandit niste imbunatatiri..... Apoi cand te plictisesti de sunet, desfaci si faci un inventar cu piesele  *cruciale * ex condensatoare de cuplaj. Valori/marca. 

Daca ai schema, pui pe forum si vine lumea cu idei... 

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Defro a spus:

Dacă trece prin lampă, e de lampă. Mai ales la PP . :reytre

In comparație cu ce ai prin casă, ăsta cum îți pare? E cumva in sunet cald și cristalin?

Fata de ce aveam (tranzistori),clar ca e diferenta mare ... 

Am sa cer schema si am sa o postez..poate poate iese ceva calumea.

Cu stima!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări