Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

1000 euro, PC gaming

Ovidanie

Postări Recomandate

@stryx am pus repede in cos câteva componente pentru un sistem decent dar departe de un sistem pentru gamerii înrăiți, nu zic de nivel profi / top că deja acolo trebuie înmulți cu 3.

Adică am pus placa video ce am găsit mai ieftin, inițial pusesem un RTX2070 de la Asus dar mai scumpă cu 1000 lei. Probabil dacă stai să le alegi mai atent și din diferite magazine poți tăia puțin la placa de baza (deși personal sunt cel mai pretențios la placa de bază și nu îmi place gigibit),l si kitul tastatura+șoarec+căști. 

La carcasă ce să tai? E a mai ieftină cât să nu pice componentele pe jos.

La stocare ce să tai când acum sunt jocuri de trec de 100GB stocare.

La RAM și procesor nu poți lua ceva execrabil, mai bine nu mai iei.

Dacă mai are și fixuri de gamer cu nu știi ce cooler de la noctua și pasta de transfer cu tehnologie de.pe pluto ...

IMG-20201004-141335.jpg

Editat de Stefan
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stryx

9

• Stefan

5

• validae

5

• modoran

4

Top autori în acest subiect

@modoran Generatia noua de placi video sunt peste 500euro/buc. Pana o sa se lanseze serile de buget mai dureaza, in cazul de fata nu are rost sa amane achizitia.

@Ovidanie

Componente comune:

Seasonic S12III-650, 80+ Bronze, 650W..............................................................310-330ron.

Carcasa Floston Blue Guardian, 3 ventilatoare incluse.......................................155-165ron.

SSD ADATA XPG Gammix S11 Pro 512GB PCI Express 3.0 x4 M.2....................340-390ron.

Seagate BarraCuda 1TB SATA-III 7200RPM 64MB..............................................180-200ron.

Corsair Vengeance LPX Black 32GB DDR4 3000MHz CL16 Dual Channel.......560-630ron.

Cooler ARCTIC AC Freezer 34...............................................................................150-200ron.

1540-1750ron.

Placa video in functie de producatorul preferat (daca are preferinte):                

GIGABYTE GeForce RTX 2060 GAMING OC PRO 6GB GDDR6 192-bit..............1670-1800ron.

ASUS Radeon RX 5600 XT ROG STRIX GAMING O6G 6GB GDDR6 192-bit.......1570-1900ron.

AMD:

AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz.....................................................................................900-1100ron.

GIGABYTE B450M S2H............................................................................................300-320ron.

1200-1420ron

intel:

Intel i5-9600K............................................................................................................1050-1120ron.

MSI B365M PRO-VH..................................................................................................295-350ron.

1345-1470ron

Asamblare 150-300ron in functie de calitatea executiei, sau o cafea/bere daca exista un "prieten" sa ajute.

Total 4310-5420ron.

Inca se mai poate umbla la component pentru a balansa pretul sau performantele, dar fara toate datele necesare ramane doar sa impunem preferintele personale sau sa mergem la noroc.

Link spre comentariu

Poate totuşi puştiul nu e ,,tata,, gamerilor din Europa de Est şi s-o mulţumi şi cu o placă video care să nu ruleze ultimul joc la rezoluţie 4k....când ai limitări de buget, te mai joci şi la rezoluţii medii.

Link spre comentariu

Degeaba ai 4k dacă la detalii ești la minim și joci cu 5fpsuri, deci rezoluția e degeaba mai ales că pe monitoarele mari (doar nu ai 4k pe 21") se vede de kko orice nu e full la detalii.

Calculatoare pentru gaming sunt mâncătoare de bani și cam atât. Cu 5k lei îți iei și laptop și consola.

Link spre comentariu

Nepotu-meu şi-a luat din UK un sistem cu 2000Lire....dar ăla e chiar bolnav de gaming, deşi se apropie de 30 de ani.Am avut şi eu o perioadă de câţiva ani în care am jucat ca drogatu, mai ales seria ,,Hitman,, am rezolvat-o în fel şi chip, dar m-am oprit cu astea.Acum nu mai am chef nici de joculeţe simple pe telefon, că nici nu-s genul care stă cu smartfonu în mână, chiar dacă n-am ce face.

Link spre comentariu

Si eu sunt "gamer de weekend" si va dau perfecta dreptate in privinta costului total.
Daca era buget pentru RTX2070 recomandam sa mai astepte pana se lansa RTX3070 deoarece sunt in aceeasi categorie de pret.

@StefanVa rog sa nu considerati acest raspuns ca jignire sau atac la persoana, departe de mine asemenea intentii.

Nu stiu ce experienta aveti in configurarea PC-urilor, dar configuratia de mai sus se vede ca a fost facuta in 10min. In primul rand performantele unui PC sunt invers proportionale cu temperatura.
Pentru multe persoane carcasa este doar o cute, dar "cutia" respectiva are un impact destul de mare in performantele finale ale PC-ului. Pozitionarea ventilatoarelor, componentele si/sau fantele care ingreuneaza sau directioneaza trecerea aerului trebuiesc luate in calcul inca de la inceput, daca totul e ok pana aici trebuie verificat daca carcasa acepta dimensiunile radiatoarelor CPU/GPU. O carcasa poate aduce diferente de 10-20*C la CPU si GPU, in plus si restul componentelor o sa aibe de castigat/suferit.
Din pacate intel au dat rateu cu seria 600 la ssd-uri, viteza, buff mult prea mic, iar cea mai mare problema o au pe parte de anduranta (intel 660p: TBW 100Tb, XPG S11: 320Tb, Samsung EVO: 300Tb). Capacitatea de 512Gb este bine aleasa, sub 500Gb nu sunt de ajuns iar peste devine prea scump.
La placi video nu trebuie trecuta cu vederea racirea. Palit au racire subdimensionata iar performantelesi durata de functionare o sa aibe de suferit la fel , am recomandat Gigabyt-ul tocmai pentru racirea mult mai eficienta. Dupa ce trece reducerea de pret Palit-ul o sa fie singura optiune.
La placi de baza Gigabyte aveau probleme mari cu incalzirea chipsetului.
Ryzen 5 3600 este foarte capabil in aplicatii single si multithreading, are un TDP de doar 65W fiind usor de racit, iar in plus este capabil de under/overclock-volting.
La RAM se poate merge cu varianta de 32Gb dar si 16Gb sunt suficienti.
Seagate Barracuda este unua dintre cele mai performante serii de hdd-uri consumer, iar bufferul mare face toti banii.

Cand e vorba se surse si eu aleg doar Seasonic datorita calitatii.
Ca racire e nevoie de Noctua doar daca are "boala" cu temperaturile si/sau zgomot.

Calculatorul se configureaza in jurul unui buget si se urmareste echilibrarea componentelor pentru domeniul de utilizare. Performanta absoluta nu conteaza cand bugetul e limitat.

Un montor de gaming trebuie sa aibe minim 144hz, iar un 4k la 144hz este foarte scump. Daca totusi o sa fie folosit un monitor/TV 4k configuratia o sa faca fata sa duca majoritatea jocurilor la 30-60fps.

Link spre comentariu

Vezi ca hardul ala din lista e din ala de cea mai joasa speta, NU cumpara asa ceva. Fugi ca dracul de tamaie cand vezi buffer 256MB, e din ala SMR. Ia ceva cinstit gen Toshiba P300, mult mai bun.

Link spre comentariu

Am terminat mai de mult cu jocurile pe PC.
Au aparut tot felul de scriitori de jocuri care au impins hardware-ul la extrem.
Tot felul de "Spiru Hareti" din Romania sau de aiurea scriu softuri, jocuri ...
Acum zeci de ani rula "Prince of Persia" pe 16Mhz cu 1 MB de memorie. HDD-ul era vai de el.
Este inca mult peste panaramele de jocuri de acum (software).
Scuze moderator. Dar sunt tare intristat de momentul la care s-a ajuns.
Nu cred ca este offtopic prea mult.

Link spre comentariu

@stryx ți-a ieșit fix același buget cu aproximativ aceleași componente :rade:

Despre palitul ăla poți spune orice dar numai că are probleme cu răcirrea nu pot zice. In plus nu mai ești pe vremea litografie lui p4 prescott să fiarbă totul.

O să pice sistemul pentru cat oricum trebuie să cumpărăm / consumăm cât mai mult și în câțiva ani deja e depășit.

Nu știu cum sunt SSDurile ADATA pentru că am incercat să le evit pe cât de mult am putut, Intel și Kingston am și asta recomand. ADATA am avut stickuri de memorie și produse mai proaste nu am întâlnit, de atunci ii evită la orice.

@modoran ce are SMR pentru home use / stocare joace?

Editat de Stefan
Link spre comentariu

@Stefan In bugetul asta cam greu sa gasim altceva ca baza de lucru, tot ce se poate face tine de "slefuire" .

E posibil sa ai dreptate in legatura cu Palit-ul. Singurele placi din serile GTX defecte din cauza supraincalzirii de care stiu au fost produse de Palit si Gainward (de la prieteni "adunate").

Cat despre regimul termic al sistemului fiecare e liber sa-l tina cum doreste. Eu nu sunt de acord sa treaca temperaturile peste 60*C CPU si 70*C GPU indiferent de conditii si modul de utilizare.

Stiu cateva ADATA care functioneaza de ceva ani fara probleme (cele in format de 2.5"). Sincer nu am vazut nici macar un singur ssd indiferent de firma care sa fi cedat, dar asta nu inseamna mare lucru.

Link spre comentariu

Sa-ti iei o placa video sa joci cu 30..60 fps-uri in 4k egal epilepsie,te apuca greata...numai cand citesti .. Poate sa te joci ceva strategie,exclus fps-uri/Dute pe un forum care se ocupa special de asa ceva,ti-ai gasit unde sa ceri pareri.Inca sunt multi aici care cred ca un ssd e raiul pe pamant.Never,ever/Daca gandesti cu capul si ca nu stai ochiul lipit in panoul lcd sa masori pixelii,te opresti la un monitor de maxim 24 inch,minim fullhd si exclus 4k si iti faci configuratia de acolo.Daca ai un  fullhd iei un ryzen 5,o placa de baza banala care sa-l inghita si o placa video ... etc etc ca se lanseaza altele repede..

Cand ai un buget limitat ordinea e simpla.Procesor-placa video-memorie ram-placa de baza-sursa-hdd/ssd.Nu incepi cu tampenii ca-mi iau sursa de nu stiu cat ca sa ma tina..ce sa te tina..

Uite aici,sunt unii platiti cu bani grei sa le testeze:

https://www.tomshardware.com/reviews/cpu-hierarchy,4312.html

https://www.tomshardware.com/reviews/gpu-hierarchy,4388.html

Editat de Den
Link spre comentariu

@Den Ce configuratie recomandati in bugetul dat? Sau macar un gpu/cpu in jurul caruia sa configuram pc-ul.

Dupa ce am postat prima schita se configuratie i-am trimis mesaj privat catre un forum de IT unde poate primi recomandari de la persoane mult mai bine documentate.

Eu am plecat de la premiza ca o sa foloseasca monitor de minim 144hz fullHD sau maxim 2k, iar ce am zis in legatura cu 4k a fost doar ca idee nu recomanare sau target.

Sursa trebuie sa ofere destula putere componentelor, dar multe surse nu pot livra puterea inscrisa pe eticheta.

Sunt mai multe categorii de jocuri, fiecare categorie avand cerintele hardware specifice. La fel exista mai multe tipuri de jucatori, fiecare cu asteptarile sale la partea grafica.

Tot ce incerc e sa ajut sa aleaga un sistem cat mai echilibrat si sa explic de ce am ales un produs in defavoarea altuia. Alegerea finala nu-mi apartine.

Link spre comentariu

La sursa daca te opresti la un Seasonic de 650W este mai mut decit suficient pt o configuratie ce se poate face in banii astia. Seasonic face surse pt multi dintre OEM-mii ce se vind cu nume sonore.

Link spre comentariu
Chiar acum, woodyteo a spus:

O sursă Super Flower  de 550W cea din link https://www.emag.ro/sursa-super-flower-leadex-iii-gold-80-gold-550w-sf-550f14hg/pd/D9MLLBMBM/ ar face față la un astfel de sistem și ar fi ceva de capul lor. Întreb asta pentru că am cumpărat una de la E-g , dar cablurile mi se par cam firave,ea arată bine dar mai multe nu știu că nu am montat-o. În comparație cu sirtec-ul pe care l-am avut și care m-a ținut peste 10 ani, aceasta mi se pare mult mai de buget.    Dacă mi-ar putea spune cineva ca aceste surse nu sunt în regulă aș putea să o returnez și să iau una de calitate. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări