klauss00 Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Buna seara! Am achizitionat recent un cd player Sony CDP 710. Prezinta dac TDA 1541, condensatori de decupare MKP, unitate laser KSS 150a (destul de apreciata), multe regulatoare de tensiune, condensatori Elna si Nichicon Muse. Cand sa ma bucur ca am facut o mare afacere si sa incep sa il modific am observat urmatorul aspect: citeste orice CD doar ca sare anumite pasaje din piesele muzicale sau de la o piesa la alta. Acelasi cd pe un CD player Philips CD 460 nu prezinta aceleasi probleme. La prima strigare pare fi o problema cu unitatea laser. Presupun ca aceasta a fost schimbata deoarece acum pe CD player e montat KSS 210A care e succesoarea KSS 150A si banuiesc ca trebuiau facute si ceva reglaje. Sugestii, pareri, sfaturi? Multumesc! Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 (editat) Sony CDP 710 a fost echipat atat cu KSS150A cat si cu KSS210A, evident era mai bine daca era KSS150A, acesta avand o lentila suplimentara care nu permite accesul prafului in sistemul optic...din capul locului chestia cu " reglajele " e critica si se face pe scule : osciloscop, generator de semnal, frecventmetru si " celebrul " YEDS 18 " ! Mai degraba daca sare intr-o zona trebe' verificat sistemul mecanic, tija unsa, grupul pinion/ cremaliera curate si unse, firele de legatura sa nu fie imbatranite sau sa agate...Ca fapt divers mecanismele ce plimba laserele ieftine de la SONY sunt niste banalitati cu roti de plastic, PHILIPS e alta lume ! Poze in detaliu gasiti aici Editat Octombrie 1, 2020 de okean Link spre comentariu
Defro Postat Octombrie 1, 2020 Partajează Postat Octombrie 1, 2020 Gasesti in manualul de service cum reglezi unitatea optica, daca cumva n-are si alte probleme pe la balamale. https://www.hifiengine.com/manual_library/sony/cdp-710.shtml Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 2, 2020 Partajează Postat Octombrie 2, 2020 Asta e normal la lasere chinezesti de 4 euro bucata. Costa cat o juma de paket de tigari. Din 10 bucati functioneaza corect unul, maxim doua. Oricat ai regla FE, FO, TG, TE tot nu merge perfect daca laserul are probleme, unele CD_uri le citeste perfect, altele nu. Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 4, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2020 CDP 710 a fost produs in 2 variante: prima cu PCM56P iar a doua cu TDA1541, eu detin a doua varianta. La ambele variante in cartea service este mentionata KSS150A ca si unitate optica. Pe un forum am gasit ca KSS 210A este considerata pe sistem plug and play, iar reglajele de focus si tracking se fac atunci cand unitatea e pe duca si incerci sa mai salvezi ceva. Vanzatorul de la componente electronice sugera si reglajul semireglabilului de pe unitatea optica nu cele de pe placa de baza. Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 4, 2020 Partajează Postat Octombrie 4, 2020 Reglajul acelui semireglabil se cheama " sfantul maslu " sau pregatirea de vanzare, acel reglaj se face numai de fabrica ! Sa fiu in locul dvs. as cauta un model ieftin de cd player echipat cu KSS 150 valid luat pentru laserul original... Link spre comentariu
okean Postat Octombrie 4, 2020 Partajează Postat Octombrie 4, 2020 (editat) KSS 150A Editat Octombrie 4, 2020 de okean Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 4, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2020 Puteti sa aceti o poza si cu abtibildul? Sunt curios cum arata unul OM de KSS 150A Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 5, 2020 Partajează Postat Octombrie 5, 2020 Am patit si eu din astea pe vremuri, @okean are dreptate, laserul e pe duca sau dus. Daca tot nu aveti nimic de pierdut, verificati si platanul pe care sta discul sa nu fie coborat.(0,5-1 mm e suficient sa dea rateuri) Depinde si cine a adus/folosit playerul inainte, unii pun nicovale sau masini de spalat pe ele cand le aduc din Germania. vad ca nu pot edita....... edit: sau mai trag cate un pumn bine plasat in capac la prima saritura a discului apoi il arunca. Link spre comentariu
klauss00 Postat Octombrie 5, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2020 De unde pot cumpara o noua unitate optica care sa tina mai mult de 2 luni si sa fie si functionala? Netul abunda de oferte dar nu stii ce primesti. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 6, 2020 Partajează Postat Octombrie 6, 2020 Ideal este să o iei nouă nu Sh. Eu am luat un bloc optic de pe ebay și merge f bine de 3 ani Link spre comentariu
klauss00 Postat Martie 19, 2021 Autor Partajează Postat Martie 19, 2021 (editat) Momentan CD Player-ul este la dl Okean pentru schimbat unitate optica si revizie. Ca sa nu fiu acuzat ca fluier in biserica iesirea audio va fi duala, cea standard si lampizata, cu ajutorul unui comutator se va selecta una din ele. Legat de prima varianta condensatorii C406 si C506 (22uF/50v) care sunt pe calea de semnal pe pinii 1 si 7 ai operationalului NE5532 valoarea lor de 22uF este critica? Vreau sa schimb acesti electrolitici cu ERO (cred ca sunt MKP) dar din pacate am doar 2 bucati ERO de 10uF Editat Martie 19, 2021 de klauss00 Link spre comentariu
tm07uxo Postat Aprilie 26, 2021 Partajează Postat Aprilie 26, 2021 Buna seara valoarea condensatorului de iesire nu este critica va functiona foarte bine si cu 10uF.....Mai puteti face si o alta miscare , masurati pe iesirea oprationalului tensiunea de offset , ea ar trebuii teoretic sa fie zero si daca are o valoare de citi-va mV inca e bine si puteti renunta definitiv la acel condensator, adica daca mai puneti un comutator in plus cu care sa puneti in scurt condensatorul de iesire veti avea 3 feluri de iesiri si sunete....se stie ca cel mai bun condensator este sirma ...ptr TDA1541 rezistenta de converie I/V eu am gasit ca valoare optima 62 sau 68 Ohm ...Sunetul ptr o rezistenta spre 100 Ohm pentru mine era cam stridenta, iar o rezistenta sub 50 Ohm cam mica ca si nivel in plus integratul 1541 se si incalzea.... Link spre comentariu
okean Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 (editat) Sony CDP 710 a plecat astazi la beneficiar, recapata partea logica, convertorul, cateva mici imbunatatiri in sursa... Pe scurt, aparatul receptionat functional dar la cel mai mic soc " sarea " piesa, echipat cu un "KSS210A" care la demontare ia cazut eticheta...de original ce era ! Curatat / lubefriat mecanism, verificat motoare, montat KSS150A de la Pancota s-a simtit imediat o imbunatatire evidenta in functionare. A urmat verificarea reglajelor conform cu manualul si CD TEST SONY YEDS - 18 . La final, un "eye pattern test" clar cu amplitudinea de 1,2v conform coform cu manualul Si un detaliu cu TDA 1541 cu 470nf pe ultima decada, iesire si decuplari cu Nicchicon KZ MUSE si Fine Gold... Testele de " auditie " au fost facute pe un Lafayette LR1100 si incinte Monitor Audio - MONITOR 7 basul e bun la nivel mic, mediile moderate, inaltele la " locul " lor ... Una peste alta un aparat cu potential si o implementare reusita a lui TDA 1541 ! Editat Septembrie 17, 2021 de okean Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 17, 2021 Partajează Postat Septembrie 17, 2021 Frumos ,corect , profesional ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum