Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme intrare antena Samsung 32D550

wtx

Postări Recomandate

Acum 2 ore, validae a spus:

La toate cele la care am intervenit până acum, s-a exfoliat padul de care e lipit contactul ,,firului cald,, al mufei.A trebuit  lipit un fir flexibil de pinul central al mufei şi refăcută continuitatea cu traseul întrerupt.E dificil fiindcă traseul e subţire, sub 1mm şi trebuie mână sigură, letcon cu vârf fin şi lupă puternică, dacă eşti trecut de 40 de ani nu poţi lipi acolo fără lupă.Chestia cu ,,staţia de lipit de calitate,, e o poveste de adormit audiofilii, eu am făcut (şi încă mai fac uneori) des lipituri de grosimea firului de păr cu un banal pistol Radioprogres cu o sârmă de 0,5mm înfăşurată peste ansă....dar eu am învăţat să lipesc cu orice îmi cade în mână, nu doar cu staţii americane.

Sefuu,eu credeam ca moderatorii au ceva experienta, Domnul sesebe cand a spus ca nu merge cu pistolul n-a zis ca nu se poate lipi ,problema-i ca ansa pistolului induce flux electromagnetic si face pozne .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• wtx

5

• sesebe

2

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Probabil aveţi impresia că se mai fabrică des FET-uri neprotejate ESD. Eu am tot lipit cu pistolul şi n-am ars niciun selector.Bine, nu am lipit câte aţi lipit voi cei care trăiţi din asta, dar cred că sunt cazuri rare.Am bulit însă două integrate dând cu aspiratorul pe plăcile de bază, una dint televizor şi alta din PC.De atunci folosesc doar pensula de păr de porc când curăţ sau aspir plăci...peria de plastic a aspiratorului se încarcă foarte tare electrostatic.Asta pot s-o spun din propria experienţă...

Link spre comentariu

@validae MOS-uri protejate se fabrica demult, de zeci de ani. 

Problema este ca acele protectii nu prea se impaca cu conceptul de zgomot si/sau capacitate mica de intrare si nu sint puse la absolut toate tranzistoarele.

Daca tu nu ai avut niciodata probleme din cauza asta foarte bine. Nu scrie nicaieri ca sigur se arde dar esti dispus sa sacrifici un selector doar pt ca la cele 99 de selectoare lipite pina acum nu s-au ars? 

Problema asta cu lipitul MOS-urilor cu pistolul de lipit apare constant pe forum si permanent apar persoane care zic ca-s numai povesti. Bine domnilor, lipiti MOSuri de RF numai cu pistoalele de lipit si gata. Nu se arde nimic. Mai ales daca sint made Alibaba cum se mai lauda cineva pe aici.

Link spre comentariu

Dar de aici până la a recomanda doar ,,staţii de bună calitate,, mai mănânci o pâine de-aia franţuzească, de-i zice franzelă....

Orice letcon tip creion se poate lega la împământare dacă e să vorbim, nu-ţi trebuie musai Metcal sau nu ştiu ce japonerie..

În fine, eu ziceam că lipitura bună depide mai mult de mâna care lipeşte, nu de unealta folosită.Ca şi la arme, pot să-ţi dau o puşcă cu lunetă Dragunov şi dacă nu ştii cum s-o ţii şi cum să respiri când tragi, vei face un punctaj mai slab decât unul care trage cu praştia.Aşa şi cu staţiile, te ajută enorm la lucrul de serie mare, prin stabilitatea reglajului şi repetabilitate, dar când lipeşti azi un burlan ţigănesc şi mâine un selector SMD, trebuie să le ai cu orice sculă...şi uneori să lipeşti cu ce ai la îndemână.Asta era ideea, nu recomand expres să se lipească selectoare cu pistolul.

Editat de validae
litere
Link spre comentariu
La 29.09.2020 la 22:32, Florinel TV a spus:

Nu cred ca dureaza doar 10 minute sa lipesti doar un fir, acolo trebuie dat selectorul jos si nu este chiar asa de usor mai ales fara scule adecvate, si cu scule adecvate tot dureaza cel putin 30 minute :da

10 minute dureaza pana ii dai capacul jos

In acest topic cine are scule adecvate rezolva problema, daca nu ai cu ce va strica placa

daca vrea si poate sa imi trimita placa o repar eu ca am cu ce

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări