Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme intrare antena Samsung 32D550

wtx

Postări Recomandate

Va salut, am un TV LCD Samsung 32D550, model de prin 2010, care inca functioneaza bine, insa are o problema la intrarea clasica de antena, se misca si pierde semnalul.

Semnalul vine de la RDS.

Oare ce solutii an avea pentru a aduce semnalul in TV printr-o alta intrare?

Conexiune
Porturi Ethernet LAN (RJ-45) *
1
Număr porturi USB 2.0 *
2
Intrare video component (YPbPr/YCbCr) *
1
Intrare compozit video *
1
Intrare audio PC
Yes
Optică digitală audio
1
Ieșiri căști *
1
Numărul de porturi SCART
1
Cantitatea porturilor RF
1
Interfata comuna *
Yes

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• wtx

5

• sesebe

2

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Doar să-l treci printr-un receptor digital şi să iei semnalul prin mufa Scart.Dar se poate desface selectorul şi relipi firul ,,cald,, al antenei....pentru un meseriaş cu experienţă e chestie de 10 minute.

Link spre comentariu
Acum 50 minute, validae a spus:

Doar să-l treci printr-un receptor digital şi să iei semnalul prin mufa Scart.Dar se poate desface selectorul şi relipi firul ,,cald,, al antenei....pentru un meseriaş cu experienţă e chestie de 10 minute.

Nu cred ca dureaza doar 10 minute sa lipesti doar un fir, acolo trebuie dat selectorul jos si nu este chiar asa de usor mai ales fara scule adecvate, si cu scule adecvate tot dureaza cel putin 30 minute :da

10 minute dureaza pana ii dai capacul jos

Link spre comentariu

Ok, la ce pret sa ma astept pentru aceasta interventie? 

Inteleg ca este o interventie "delicata" insa nu ceva extraordinar de complicat. Am si eu pistol de lipit insa nu mi-as baga nasul, as lasa pe cineva priceput sa faca asta. 

Asta ca sa stiu daca mai merita reparat sau ma orientez catre unul nou. 

Link spre comentariu

Pentru atâta lucru nu se justifică să renunţi la tv, măcar de-l repari ca televizor de rezervă....presupun că un depanator profesionist ţi-ar lua circa 100 Lei pentru asta.

Dacă pui o poză cu selectorul, aş putea să te îndrum să-l poţi repara singur.Ca de la amator la amator...că eu nu trăiesc din depanare.

Link spre comentariu

Dacă acela e selectorul cu pricina, e destul de laborios de remediat, fiindcă trebuie dat jos de pe placă.Dacă era montat ,,în picioare,, cu ambele capace accesibile din lateral, era mai uşor.oricum, nu cu pistolul se refac lipiturile acolo, sunt numai piese SMD şi rişti să distrugi complet selectorul.Poate se oferă vreun coleg din Bucureşti să vă ajute...

Link spre comentariu
1 hour ago, validae said:

Dacă acela e selectorul cu pricina, e destul de laborios de remediat, fiindcă trebuie dat jos de pe placă.Dacă era montat ,,în picioare,, cu ambele capace accesibile din lateral, era mai uşor.oricum, nu cu pistolul se refac lipiturile acolo, sunt numai piese SMD şi rişti să distrugi complet selectorul.Poate se oferă vreun coleg din Bucureşti să vă ajute...

Postarea CU POZA nu este a mea   :)  E a unui coleg de forum care a postat ceva care se doreste a fi ”componenta” cu probleme din televizorul meu!

Link spre comentariu

Eu am presupus că a postat poza selectorului în cauză ştiind că acela se află în tv-ul respectiv. De aceea am scris că ,,dacă,, acela e selectorul dintv va fi destul de dificil, dar nu imposibil de remediat.Dacă puneţi o poză cu selectorul real, voi confirma sau infirma supoziţia iniţială....până atunci aşteptăm, eu nu am chef să caut toată ziua documentaţii pentru cei ce nu se obosesc să facă măcar o poză plăcii şi s-o posteze aici.

Link spre comentariu

Contrar la ce se discuta aici pe forum, reparatia care consta in doar o lipitura (pe linga demontarea si plantarea la loc a selectorului)este destul de dificila / laborioasa pt ca lipitura trebuie facuta corect fara a atinge bobinutele care se afla prin selector. Selectoarele actuale sint foste inghesuite si este dificil de intervenit in ele plus ca trebuie si o statie de lipit de calitate. Exclus orice fel de pistor de lipit. Tranzistoarele MOS-FET de pe intrare vor avea sigur de suferit (vor fi distruse) daca se intrevine cu pistolul de lipit.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

La toate cele la care am intervenit până acum, s-a exfoliat padul de care e lipit contactul ,,firului cald,, al mufei.A trebuit  lipit un fir flexibil de pinul central al mufei şi refăcută continuitatea cu traseul întrerupt.E dificil fiindcă traseul e subţire, sub 1mm şi trebuie mână sigură, letcon cu vârf fin şi lupă puternică, dacă eşti trecut de 40 de ani nu poţi lipi acolo fără lupă.Chestia cu ,,staţia de lipit de calitate,, e o poveste de adormit audiofilii, eu am făcut (şi încă mai fac uneori) des lipituri de grosimea firului de păr cu un banal pistol Radioprogres cu o sârmă de 0,5mm înfăşurată peste ansă....dar eu am învăţat să lipesc cu orice îmi cade în mână, nu doar cu staţii americane.

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări