Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LEDURI IN CASCADA

Postări Recomandate

'Configuration Word' nu pot fi schimbate de program, cel putin nu pe repede inainte (ele sunt stocate intr-o regiune de flash si necesita rescrierea lui de program / bootloader insa deja este alterare de memorie non-volatila). Ce fac aceste IDE-uri sunt sa puna valorile in hex-ul generat insa nu in program ci in header, header care la urma este citit de programator (Pickit 2 / 3 , etc..) si sunt scrise in PIC la momentul programarii. Hex-ul folosit fara prea multa bataie de cap mai mult inseamna ca hex-ul contiune niste informatii care indruma programatorul folosit sa programeze in Configuration Word valorile calculate de IDE si nu mai este necesar introducerea lor manuala.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Da, am fost confuz, mai incerc o data.

Din cate stiu eu, ca sa setezi bitii de configurare, la mikroe trebuie umblat intr-o fereastra speciala din IDE. Si din diversele discutii de pe forum, aveam senzatia ca IDE-ul nu-i "scrie in cod" (in codul C, nu in hex), sa-i regasesti daca "dai codul altora", ca tot timpul erau discutii despre bitii (lipsa) de configurare.

Da' poate am inteles eu gresit, sau poate si-au mai imbunatatit mikroe IDE-ul. De altfel asta a fost unul din motivele pentru care nu mi-a placut niciodata mikroe

xc8 te lasa sa setezi bitii de configurare in cod (cu directive #pragma), nu-ti trebuie editor special pentru ei. Ceva de genul:

#pragma config CPUDIV = NOCLKDIV //CLKDIV4
#pragma config USBDIV = OFF
#pragma config IESO   = OFF
#pragma config PCLKEN   = OFF

Odata scrisi in cod, orice compilare de program seteaza si bitii respectivi si la transmiterea codului sunt si configurarile la locul lor. De "modificat" fizic, in PIC, sunt modificati la programare, nu in timpul rularii, clar, da' sunt acolo.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

In Mikroe este cum zici, se seteaza in fereastra de "Project config" si nu le trece in fisierul propriu zis de cod insa daca dai mai departe tot proiectul si celalta persoana deschide tot cu MikroC proiectul atunci nu se pierd. Mai mult sau mai putin este in iteresul fiecaruia sa nu fie prea compatibila IDE-ul cu altele si sa fi nevoit sa folosesti IDE-ul lor pana la capat, este valabila pentru orice limbaj / IDE, eu lucrez in java si un proiect scris in eclipse care este total gratuit se poate importa usor in InteliJ (IDE nu tocmai ieftin) insa invers nu prea mai merge.

Editat de Bandi Szasz
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări