bobo Postat Septembrie 28, 2020 Partajează Postat Septembrie 28, 2020 (editat) Buna ziua. Am la reparat un Samsung de 40" cu barete led defecte. Am comandat barete noi si vreau sa reduc backlightul. Am gasit aceasta informatie undeva dar rog sa imi " traduca" cineva ce vrea sa zica. In sursa mosului sunt cele 3 rez in paralel( 3R, 3R si 24R) si rezulta o rez echivalenta( dupa calculele mele) de 1,41R. Stiu ca trebuie marita aceasta valoare dar nu am inteles ce trebuie facut. Eu de regula scos toate acele rez si pun una echivalenta de valoare mai mare/ 2w prin incercari. In acest caz nu stiu care ar fi rez echivalenta optima sau ce a pus in paralel si cu ce( zice ceva de 22r dar pe placa este de 24r). Multumesc. Editat Septembrie 28, 2020 de bobo Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 28, 2020 Partajează Postat Septembrie 28, 2020 Dacă vrei să măreşti valoarea, scoţi rezistorul cel mare şi laşi doar pe cele de 3 Ohmi.Sau pui un rezistor mai mare... Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2020 (editat) Daca scot rez de 24r vor ramane cele doua rez de 3r in paralel adica 1r5 echivalenta. O valoarea foarte apropiata de cea echivalenta de 1r41.nu o sa fie nicio diferenta. Trebuie o rez de minim 1r8 cred dar vroiam sa inteleg ce a vrut sa zica cel ce a postat acolo. Asa puteam calcula rez echivalenta rezultata. Editat Septembrie 28, 2020 de bobo Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Septembrie 28, 2020 Partajează Postat Septembrie 28, 2020 (editat) Nu gasesc o schema a sursei. Posibil sa poti reduce curentul prin leduri si asa dar nu pare varianta corecta. Ce integrat are? Din foto parca a fost proiectata cu reglaj pentru curentul prin leduri dar nu par montate (din foto de pe net) R9154 si semireglabil R9156 Eu as incerca cu semireglabil direct dar mai sigur montezi o rezistenta de 1k la R9154 si un semireglabil de 100K (reglat la maxim) la R9156 Vezi daca se regleaza curentul prin leduri. Sper sa poata fi micsorat nu crescut din reglajul acesta. Editat Septembrie 28, 2020 de gabiz_ro Link spre comentariu
kinderu56 Postat Septembrie 28, 2020 Partajează Postat Septembrie 28, 2020 http://www.sengpielaudio.com/calculator-paralresist.htm Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2020 Acum 2 ore, kinderu56 a spus: http://www.sengpielaudio.com/calculator-paralresist.htm Mersi dar am calculat bine. Stiu sigur ca se pune o rez echivalenta mai mare in locul celor din sursa mosului. Intrebarea era ce a facut respectivul , ce rez si unde a montat o. Daca nu a inteles nimeni( probabil nu sunt singurul) o sa ramana sa maresc treptat valoare rez echivalente de la 1,5r. Acum 3 ore, gabiz_ro a spus: Nu gasesc o schema a sursei. Posibil sa poti reduce curentul prin leduri si asa dar nu pare varianta corecta. Ce integrat are? Din foto parca a fost proiectata cu reglaj pentru curentul prin leduri dar nu par montate (din foto de pe net) R9154 si semireglabil R9156 Eu as incerca cu semireglabil direct dar mai sigur montezi o rezistenta de 1k la R9154 si un semireglabil de 100K (reglat la maxim) la R9156 Vezi daca se regleaza curentul prin leduri. Sper sa poata fi micsorat nu crescut din reglajul acesta. Maine o sa pun niste poze cu sursa, oricum pana ajung baretele mai dureaza cateva zile. Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 28, 2020 Partajează Postat Septembrie 28, 2020 daca scoti din rezistentele puse in paralel obligat creste valoarea,s-ar putea sa fii mirat cand in loc de 1.4 ohm ajungi la 1.5-1-6 ohm si sa vezi ca tensiunea leduri scade semnificativ Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2020 (editat) Acum 12 minute, iuliantv a spus: daca scoti din rezistentele puse in paralel obligat creste valoarea,s-ar putea sa fii mirat cand in loc de 1.4 ohm ajungi la 1.5-1-6 ohm si sa vezi ca tensiunea leduri scade semnificativ Eu cred ca de la 1,8r in sus are ceva efect. Daca intelegeam ce a facut respectivul puteam afla direct valoare echivalenta a rez. Probabil a fost copiat textul de pe alt site si tradus cu google sau a scris in graba. Editat Septembrie 28, 2020 de bobo Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 28, 2020 Partajează Postat Septembrie 28, 2020 ea si tatoneaza si vezi rezultate,eu unul daca nu experimentam nici meserie nu invatam Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2020 Pana la urma ce modificare a facut respectivul? Link spre comentariu
iuliantv Postat Septembrie 28, 2020 Partajează Postat Septembrie 28, 2020 (editat) Acum 20 minute, bobo a spus: Pana la urma ce modificare a facut respectivul? daca toate cele 3 rezistente sant in paralel,atunci logic le-a scos si montat in locul lor 22r si 4r7 nu stiu cum lucreaza sursa asta ,dar in acest caz valoarea scade ,si nu stiu ce se intampla cu curentul pe leduri Editat Septembrie 28, 2020 de iuliantv Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 28, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2020 (editat) Acum 11 minute, iuliantv a spus: daca toate cele 3 rezistente sant in paralel,atunci logic le-a scos si montat in locul lor 22r si 4r7 Asta vroiam sa aflu. Rezulta o rez echivalenta de 3,87R . Ar merge 3,9R/2W. Eu de regula scot toate rez si dau doua gauri in cablaj unde veneau capetele lor si montez o singura rez la putere 2w. O montez pe partea plantata. O sa jonglez cu rez echivalenta si revin cu rezultatul. Multumesc. Editat Septembrie 28, 2020 de bobo Link spre comentariu
bobo Postat Septembrie 30, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2020 (editat) Am primit barete si le am inlocuit. Cu cele 3 rez smd aveam 121v pe conectorul ledurilor. Am scos cele 3 rez si am montat o rez de 2,2r/2w si acum am 115v. Am dat 2 gauri in cablaj si am pus o pe partea plantata. Cu 3,9r tensiunea scadea la 103v (prea mult ) asa ca am optat pt 2,2r. Editat Septembrie 30, 2020 de bobo Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum