bogdan exit Postat Septembrie 30, 2007 Partajează Postat Septembrie 30, 2007 Salutare cam ce zic si in subiect ideea este vorba de un amplificator 2.1.Problema este ca sunt complet derutat la cate scheme am vazut sikKituri si am zis sa va cer voua parerea. Am pana acuma un transformator 2x30v peste 13 amperi as vrea ca partea de subwoofer sa aiba peste 200W si partea pentru satelitii 150W bucata. Ce as vrea sa-mi recomandati si mie niste scheme nu prea complicate sau niste kituri macar. Ca googalu asta te deruteaza te face praf :rolleyes: :rolleyes: ba vezi ceva ba alceva macar voi ati mai facut proiecte 2.1 si cred ca stiti sa le alegeti. Multumesc mult Link spre comentariu
retrosong Postat Septembrie 30, 2007 Partajează Postat Septembrie 30, 2007 e cam mult ce vrei tu pentru tensiunea aia de alimentare Link spre comentariu
bogdan exit Postat Septembrie 30, 2007 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2007 dar cat pot scoate din el din cat ami aduc aminte parca iam zis omului sal faca cam de 15A dar nustiu sigur daca el a bagat chiar sarma de 15 A cam ce grosime trebuie sa aiba sarma ca so masor ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 30, 2007 Partajează Postat Septembrie 30, 2007 pt sateliti folseste lm3886(~60w) iar pt subw faci schema de la ipa 300/400 insa pui mai putine perechi de finalipt 200w,s-ar putea sa trebuiasca sa pui 2 ampuri in punte,daca te multumesti cu ~150w,nu e nevoieca filtru,foloseste-l pe cel de la esp,in gasesti si pe acest forum,la sectiunea accesorii audio Link spre comentariu
bogdan exit Postat Octombrie 1, 2007 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2007 imi cer scuze trafu are 2x30AC 15A fiecare INFASURARE Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 1, 2007 Partajează Postat Octombrie 1, 2007 2x30V redresat iti da cam +/-42V la care poti sa scoti cam 100W/4Ohmi.Indiferent cit de mare faci trafo. Mai bine-l facea mesterul la 2x40V cu 10A si aveai cu ce scoate puteri mai mari.Bafta! Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 2, 2007 Partajează Postat Octombrie 2, 2007 2x30V redresat iti da cam +/-42V la care poti sa scoti cam 100W/4Ohmi.Indiferent cit de mare faci trafo. Mai bine-l facea mesterul la 2x40V cu 10A si aveai cu ce scoate puteri mai mari.Bafta!pai poate sa puna 2 amplificatoare in punte si scoate ~300w/4ohmi sau 200/8ohmi(ma gandesc la amplificatoare cu tranzistori) Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 2, 2007 Partajează Postat Octombrie 2, 2007 Ai dreptate, dar e o complicatie in plus, trebuie o schema serioasa si mai trebuie reglate la singe amplifurile, iar daca esti incepator e o mare problema. :smt004 Link spre comentariu
Vizitator MuadDib Postat Octombrie 3, 2007 Partajează Postat Octombrie 3, 2007 Mai, degeaba ai dat comanda de traf care sa tina 15A la 2*30Vca. Din 30Vca se obtin cca 40Vcc, din care scoti cca 100W/4 ohmi. Ampliful va trage din traf cativa amperi. Eu zic ca trebuia sa te hatarashti la schemele de amplifuri inainte de a comanda traful. Traful trebuie configurat in functie de tensiunile si puterile necesare celor 3 amplificatoare. Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 3, 2007 Partajează Postat Octombrie 3, 2007 presupun ca 2X30volti alternativ. Daca dispui de un asemenea traf da-i bataie fa ampliful asta eu l-am facut functioneaza excelent am atasat si cablaj conceput de mine http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=194036#194036 Link spre comentariu
lalihifi Postat Octombrie 4, 2007 Partajează Postat Octombrie 4, 2007 Vad aici obsesie de genul "daca mai aveai un pic faceai de n wati" :-)Daca are 2*100w si 200w canalul de subw (2 etaje in punte) vi se pare putin?Mai ales sa aiba si niste difuzoare profesionale :partyman: Pana la urma faptul ca e trafo mai mare poate doar sa-l avantajeze . Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 4, 2007 Partajează Postat Octombrie 4, 2007 Pana la urma faptul ca e trafo mai mare poate doar sa-l avantajeze .Face cald in casa, la iarna. :smt003 Link spre comentariu
Vizitator MuadDib Postat Octombrie 4, 2007 Partajează Postat Octombrie 4, 2007 Vad aici obsesie de genul "daca mai aveai un pic faceai de n wati" :-)Daca are 2*100w si 200w canalul de subw (2 etaje in punte) vi se pare putin?Mai ales sa aiba si niste difuzoare profesionale :partyman: Pana la urma faptul ca e trafo mai mare poate doar sa-l avantajeze .Cred ca ai inteles putin gresit, nu e vorba de o obsesie de numar de wati... Intr-adevar pentru o aplicatie "de casa: 2*100W+1*200W este mmai mult decat suficient. Dar pentru aceasta configuratie nu are nevoie de mai mult de 600W ori el a facut comanda de un traf de 900W. Mie mi se pare o proiectare ineficienta. Link spre comentariu
Yo4You Postat Octombrie 4, 2007 Partajează Postat Octombrie 4, 2007 Fa-ti cu TDA7294 in punte cateva module si vezi cum suna :yawinkle: eu zic ca scot suficienti wati. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 4, 2007 Partajează Postat Octombrie 4, 2007 Vad aici obsesie de genul "daca mai aveai un pic faceai de n wati" :-)Daca are 2*100w si 200w canalul de subw (2 etaje in punte) vi se pare putin?Mai ales sa aiba si niste difuzoare profesionale :partyman: Pana la urma faptul ca e trafo mai mare poate doar sa-l avantajeze .Cred ca ai inteles putin gresit, nu e vorba de o obsesie de numar de wati... Intr-adevar pentru o aplicatie "de casa: 2*100W+1*200W este mmai mult decat suficient. Dar pentru aceasta configuratie nu are nevoie de mai mult de 600W ori el a facut comanda de un traf de 900W. Mie mi se pare o proiectare ineficienta.daca amplificatoarele au randamentul pe la 40%,atunci traful de 900w e potrivit(desi nu vor sta toate la maxim,ca doar nu asculta un generator de ton) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum