Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cutie din aluminiu vopsita

BASTANU1960

Postări Recomandate

Buna ziua,

Am o cutie de aluminiu provenita din casare de la armata. Are vopseaua sarita si as vrea sa inlatur vopseaua fara frecare. Exista vreo solutie chimica pentru indepartarea vopselei, daca da, cum se numeste.

Multumesc frumos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

2

• sesebe

1

• doru3160

1

• BASTANU1960

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Era produs romanesc Decanol, nu stiu daca se ma fabrica/gaseste, ultima oara am luat Cromofag unguresc,acum un an, dar mai trebuie sa fie si ceva gel vestic, trebuie cautat cu prietenul nostru Google....=. ce recomanda, sau intrebat la un magazin de chimicale. Operatiunea este inceata, nociva, unele vopsele nuu se lasa, mie a inlaturat vopseaua de pe carcasa amplifului cu lampi fabricat in anii 60 dar unde avea grund maro dedesupt pe baza de miniy de plumb nu a facut nimic, am mai ajutat cu flacara... 

Daca vine iarasi vopsita oricum trebuie slefuita cu smirghel fin si folosit un primer adecvat... 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Vedeți ca unele soluții pt înlăturarea vopselei sint pe baza de soda caustica și soda caustica nu trebuie sa între în contact cu aluminiul. Aluminiul este atacat de soda caustica și reacția este puternic exotermica. 

Link spre comentariu

Daca e vopsea uscata la cuptor nu ajuta lichidele,adica diluantii.Cu solutii cu soda iarasi nu merge.Deci numai mecanic.Sablare cu nisip fin sau smirgheluire.

Ar mai fi o varianta cu flacara arzator si spaclu.Da' trebuie miscat f repede ca sa nu se arda vopseaua.Practic numai sa se inmoaie.E discutabil daca poti reusi la table subtiri...

Link spre comentariu

In loc de arzator puteti folosi un pistol cu aer cald (impropriu numit foehn de unii).

In acest fel temperatura e mult mai bine controlata (si limitata, sa nu se descompuna

sau chiar arda vopseaua veche, care e foarte probabil sa contina plumb ceea ce nu

e deloc sanatos sa inhalati).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări