Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzor kappapro15alf2 600w

Vizitator highlander

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

4

• LUCI

3

• Mircea Bartic

2

• bigbrother

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator highlander

Fata in fata cu Policlinica cu plata pe Stefan cel Mare, am vazut un atelier care scria pe geam ca repara difuzoare

MULTUMESC BIG BROTHER, STIAM SI EU LOCU' ALA, ERA LANGA MAGAZINUL ALA DE SCULE DE MUZICA, INSA NU L-AM MAI GASIT. ERA LA SUBSOL. AM GASIT CEVA DE DEPANARE IN ZONA PIATA GRIVITEI INSA NU MI-A INSIPRAT INCREDERE SI NU AM INTRAT. Maine il voi duce la un baiat din Navodari, (zice ca-i mester). Cand o sa-l repare, numai cu acordul lui, o sa scriu aici ca s-a rezolvat. ;)Bye!
Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
Vizitator highlander

e ars 100%

Sunt nevoit sa vin cu un raspuns dupa cativa ani. Important e ca e raspunsul corect pe care il voi cita dintr-un referat de-al meu. :jytuiyu

Problema cu frecventele joase

De obicei verificam prin apasarea conului cum face cursa difuzorul. Am facut niste probe si am constatat ca una din incitele de joase nu merge. Ar fi putut sa fie de la conexiunile facute de mine, dar nu era, difuzorul era imobil, intra curent in el, dar suna foarte prost si pe inalte. L-am apasat cu mana si… nimic, parca era sudat. Eram absolut sigur ca l-am ars eu. M-am interesat si mi s-a spus ca de la distorsiuni se poate incinge pana la topire bobina, opresti muzica, ai impresia ca totul e bine, dar, cand se raceste lacul ala special sudeaza bobina de miezul magnetului.

Sigur ca eu am tinut sa vad toate ledurile aprinse de la mixer si asta trebuia sa fie. Mi-am batut joc de lucrul meu.

Am studiat piata sa gasesc un echivalent mai ieftin sa-l inlocuiesc dar nu era o solutie.

L-am dat unui pasionat de electronica sa vada ce-i cu el si mi-a zis ca nu poate sa-i scoata componentele ca e sudat in zona bobinei. As fi putut sa-l arunc la gunoi sau sa il las sa faca ce vrea cu el.

Totusi, dupa o perioada, intr-un concediu, am incercat sa gasesc un recone kit pentru el. Din pacate nu se gaseste in Romania, doar in strainatate. Atunci, am luat difuzorul, un patent, cutter si l-am taiat de curiozitate sa vad ce este in el, ce tine acolo.

Ce am descoperit

De fapt, eu nu arsesem difuzorul, acesta avea un defect de fabricatie descoperit de mine la trei ani dupa ce l-am achizitionat.

Am trimis un mail firmei de unde l-am cumparat dar nu au gasit o solutie pentru mine. Din cate imi amintesc, nici macar nu mi-au raspuns. :sparge:

Atunci, am trimis un mail lui Gary Morrison de la Eminence USA, i-am spus povestea mea si l-am rugat sa ma invete ce trebuie sa fac sa-mi recuperez investitia.

Gary Morrison a trimis mail-ul meu catre Tobias Rösch – de la ADAM HALL GMBH care reprezenta Eminence in Europa.

Mail-ul meu continea fotografii cu defectul observat de mine si cu toate seriile de pe con, dustcap si sasiu.

Am fost intrebat daca vreau sa mi-l inlocuiasca, i-am spus da si a fost foarte simplu. In circa o saptamana de la raspunsul meu “da” am primit un KappaPro15LF2 nou. Mi-a venit acasa.

Am fost foarte impresionat si le-am spus ca o sa-i laud pentru ca sunt oameni de afaceri foarte buni. Am fost impresionat de faptul ca nu m-au ignorant ca distribuitori oficiali din Romania, desi le fusesem client (de mai mult de mie de euro) si, cu siguranta aveau relatii mult mai bune ca mine cu cei amintiti mai sus dar nu mi-au dat nici macar un reply."

Link spre comentariu

e ars 100%

Sunt nevoit sa vin cu un raspuns dupa cativa ani. Important e ca e raspunsul corect pe care il voi cita dintr-un referat de-al meu. :jytuiyu

Problema cu frecventele joase

De obicei verificam prin apasarea conului cum face cursa difuzorul. Am facut niste probe si am constatat ca una din incitele de joase nu merge. Ar fi putut sa fie de la conexiunile facute de mine, dar nu era, difuzorul era imobil, intra curent in el, dar suna foarte prost si pe inalte. L-am apasat cu mana si… nimic, parca era sudat. Eram absolut sigur ca l-am ars eu. M-am interesat si mi s-a spus ca de la distorsiuni se poate incinge pana la topire bobina, opresti muzica, ai impresia ca totul e bine, dar, cand se raceste lacul ala special sudeaza bobina de miezul magnetului.

Sigur ca eu am tinut sa vad toate ledurile aprinse de la mixer si asta trebuia sa fie. Mi-am batut joc de lucrul meu.

Am studiat piata sa gasesc un echivalent mai ieftin sa-l inlocuiesc dar nu era o solutie.

L-am dat unui pasionat de electronica sa vada ce-i cu el si mi-a zis ca nu poate sa-i scoata componentele ca e sudat in zona bobinei. As fi putut sa-l arunc la gunoi sau sa il las sa faca ce vrea cu el.

Totusi, dupa o perioada, intr-un concediu, am incercat sa gasesc un recone kit pentru el. Din pacate nu se gaseste in Romania, doar in strainatate. Atunci, am luat difuzorul, un patent, cutter si l-am taiat de curiozitate sa vad ce este in el, ce tine acolo.

Ce am descoperit

De fapt, eu nu arsesem difuzorul, acesta avea un defect de fabricatie descoperit de mine la trei ani dupa ce l-am achizitionat.

Am trimis un mail firmei de unde l-am cumparat dar nu au gasit o solutie pentru mine. Din cate imi amintesc, nici macar nu mi-au raspuns. :sparge:

Atunci, am trimis un mail lui Gary Morrison de la Eminence USA, i-am spus povestea mea si l-am rugat sa ma invete ce trebuie sa fac sa-mi recuperez investitia.

Gary Morrison a trimis mail-ul meu catre Tobias Rösch – de la ADAM HALL GMBH care reprezenta Eminence in Europa.

Mail-ul meu continea fotografii cu defectul observat de mine si cu toate seriile de pe con, dustcap si sasiu.

Am fost intrebat daca vreau sa mi-l inlocuiasca, i-am spus da si a fost foarte simplu. In circa o saptamana de la raspunsul meu “da” am primit un KappaPro15LF2 nou. Mi-a venit acasa.

Am fost foarte impresionat si le-am spus ca o sa-i laud pentru ca sunt oameni de afaceri foarte buni. Am fost impresionat de faptul ca nu m-au ignorant ca distribuitori oficiali din Romania, desi le fusesem client (de mai mult de mie de euro) si, cu siguranta aveau relatii mult mai bune ca mine cu cei amintiti mai sus dar nu mi-au dat nici macar un reply."

Super tare,bine ca ti-au trimis unul..adevarat ca este de apreciat gestul lor..puteau nici sa nu iti raspunda!

Link spre comentariu

Bravo lor. Mai bine recunosti o greseala de fabricatie si inlocuiesti decat sa dai tot felul de strambe cu distorisuni si povesti cu zmei, ca na nepriceputu pune botu. Mai ales ca fiind fabrica asa mare poti face asta.

Link spre comentariu
Vizitator highlander

Miezul din mijlocul magnetului care, am constatat ca e tot un magnet mai mic era lipit de una din marigini astfel incat prindea bobina. Am atasat fotografie.

post-10448-139829363237_thumb.jpg

Link spre comentariu

difuzorul este irecuperabildin cate se vede in poze nu pare sa fie vorba despre vreun defect de fabricatie. In opinia mea boxa a fost trantita si s-a deplasat magnetul. Cei dela Eminence au fost prea de treaba pentru ca ti l-au schimbat.

Link spre comentariu

Highlander, magnetul ala mai mic e piesa polara, adica o bucata de otel, corp comun cu fierul de pe spatele "magnetului" care directioneaza campul de la magnet spre bobina. La fel mai e o bucata de fier plata, care sta pe celalalta parte (cea care se vede in poza) si are acelasi rol.Daca nu-s lipite calumea se pot deplasa. Soc mecanic, e o posibilitate, dar am vazut si eu cateva difuzoare mai babane ca asta scapate si n-au avut nimic. Mai degraba rupi boxa sau lasi o urma f urata decat sa strici diful, dar na, cine stie si asta cat de tzapan a fost facut.Tot ansamblul e lipit/fix? Sau misca? MA rog, trebuie convins sa se miste ca magnetul e puternic si tine totul aparent lipit.Treaba cu lacul nu stiu cat e de plauzibila. Daca lacul se topeste nu mai stau spirele pe bobina, mai ales cand ele genereaza forta cu care tot ansamblul se deplaseaza. Iar cu distorsiuni nu e bine sa dai pt ca in momentul in care ampliful intra in clip puterea aplicata difuzorului creste. Cu ampliful in clip e mai nasol, cu mixerul in clip si cu ampliful in semnal curat e mult mai ok (mai ales cu muzica), dar totusi bunul simt spune ca sa te incadrezi in limitele declarate de producator.Legat de magneti mi-a aratat un vecin, electronist si pasionat de mecanica cum a reparat pe vremuri demult apuse un difuzor de firma. ISi facuse un dispozitiv de fixare tare complicat si demontase ansablul magnetic si apoi il pusese la loc.Numai ca...Nimic nu scapa ochilor de vultur al unui profesionist. :da Te-o prins imediat ca umbli cu cioara vopsita si trantesti pe jos boxele. (chiar si dintr-o simpla poza!!!) si te dojeneste. :nas:

Link spre comentariu

difuzorul este irecuperabilCei dela Eminence au fost prea de treaba pentru ca ti l-au schimbat.

Cei de la eminence nu au fost prea de treaba,au fost corecti si nu sau cacat pe ei pt un difuzor de 100 si ceva de euro.Si au preferat sa pastreze un potential client.Acum ceva timp am trimis un mail si leam spus ca am cumparat o bucata Alpha 8a(cel mai ieftin difuzor care il au sau printre cele mai ieftine) si as vrea sa stiu ce filtru sa ii fac in combinatie cu apt80.A doua zi am primit raspuns.Asta de la o firma care vinde cu containaru difuzoare,si probabil primeste mii de mail-uri pe zi.
Link spre comentariu

Sharky , du-te la sapa !Luci, poti sa ne pui o poza in care sa se vada lipiturile dintre inelul de ferita si piesele polare?Ma astept sa vad lipiturile sparte si magnetul deplasat de pe sasiu.

Link spre comentariu

De unde fras sa pun eu poza cu difuzorul omului.Daca erai mai atent vedei ca nu e difuzorul meu :nebunrau: Eu doar mi-am spus parerea.Exemplele pot continua.Unui prieten in spania iau schimbat gratis un Iphone 4 scapat pe jos indoit putin si zgariat(in urma cazaturi nu mai avea semnal).Iau spus ca ii recomanda si o husa de protectie pe viitor :aplauze In romania unui alt prieten nu au vrut sa ii schimbe sau sa repare un rahat de telefon luat gratis la abonament,defect in prima zi.Iau bagat tot felul de vrajeli.Asta e romania,garantia e inexistenta.Iar in alte tari se schimba de multe ori produsul chiar daca nu ar trebui pentru ca le pasa de clientii lor.

Link spre comentariu
Vizitator highlander

Sharky , du-te la sapa !Luci, poti sa ne pui o poza in care sa se vada lipiturile dintre inelul de ferita si piesele polare?Ma astept sa vad lipiturile sparte si magnetul deplasat de pe sasiu.

Acum,nu am o poza la indemana, dar pot sa pun aici mail-ul primit de la ei:"I'm sorry you are having trouble with this speaker. We call this "snap over". It's when the magnet shifts and pinches the voice coil so it can't move. This is not a common defect, but we do see this every now and then. I will arrange for you to receive a replacement speaker through our distributor in Germany - Adam Hall GmbH. I have already forwarded your email to Adam Hall and they will be contacting you. Regards, Gary Morrison Sales Manager" :freaza:
Link spre comentariu

Frumos din partea lui Mr. Garry.Highlander, iti spun de pe acum, nu de obosi cu pozele. Evident ca adezivul a cedat din moment piesele + magnetul s-au deplasat si a prins bobina. Nu se poate altfel. Ideea este ca nu prea e ok sa se intample asta si probabil la fel considera si dl Garry.Acu ca tot felul de "experti" dau explicatii cate in luna si in stele e strict problema lor. Stai linistit, daca ai putea sa demonstrezi ca boxa n-a fost bruscata in nici un fel, nici o problema, scoatem la interval explicatia ca suprafata pe care a fost montat nu a fost plana. Nu tine? Nu e problema! Soc termic! Nici asta? Atunci distorsiuni fara doar si poate, doar si tu ai recunoscut, case closed. :rade: Diferite moduri de a rezolva o problema.@Luci, posteaza schema pt alpha8 si apt, ca n-ar strica, numai sper ca nu e una generica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări