Defro Postat Octombrie 6, 2020 Partajează Postat Octombrie 6, 2020 Și de fiecare dată... Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 4, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2021 Am asteptat 3 luni sa primesc noul router WiFi6 de la Digi pe care il au la oferta cu 3 lei/luna... pana m-am saturat si am scos teancul de bani legati cu elastic si mi-am comandat eu unul. Cred ca s-ar putea sa-l primesc maine. Problema e ca nu stiu cum se procedeaza... Eu am fibra optica si din cate am inteles va ramane si rajnita aia de router care e de fapt un media convertor si spliter pt net si tv. Iar chestia asta trebuie trecuta in modul bridge, adica sa ramana doar media converterul si din el duc semnalul in routerul meu care va fi routerul principal pe care il configurez eu. Cum se face trecerea asta in mod bridge ? Sun la ei si le spun... si pe urma ce urmeaza ? Cat de repede se trece ? Si cum imi dau seama ca s-a trecut, ma anunta cineva ? In timpul asta cat astept, mai pot folosi netul ? Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 4, 2021 Partajează Postat Iulie 4, 2021 Nu-i obligatoriu sa-l treci in bridge. Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 4, 2021 Partajează Postat Iulie 4, 2021 Modemul primit iti va ramane pt autentificare. Va trebui sa intri in meniul modemului daca cei de la digi iti dau parola. Undeva pe la WAN ar trebui sa ai IP_Bridged. Eu am de la telekom si cam asa functioneaza Link spre comentariu
modoran Postat Iulie 4, 2021 Partajează Postat Iulie 4, 2021 La digi se trece in bridge doar daca faci sesizare, din acel moment nu-l mai poti accesa si nici wifi-ul nu va mai functiona. Faci pe routerul tau autentificarea pppoe daca ontul il treci in bridge sau il lasi asa cum e si nu faci nimic, pui routerul tau pe 'automatic' si gata, merge netul si wifi-ul si de la routerul personal . Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 4, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2021 @modoran Ce anume nu mai pot accesa, interfata routerului lor (ala de intra fibra in el) ? Adica sa ma loghez pe browser cu 192.168.0.1 pentru configurare ? Doamne, cat m-as bucura sa fie asa... Pentru ca e un aparat foarte prost, ca router. Vreau sa moara ! Vreau sa treaca prin el ca prin branza ! De ce zici ca nu e obligatoriu sa-l trec in bridge ? Daca nu-l trec in bridge nu ramane in continuare ca router ? Nu vreau sa am 2 routere inseriate ! Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Acum 8 ore, Dudikoff a spus: Adica sa ma loghez pe browser cu 192.168.0.1 Iti mai trebuie utilizator/parola si asta depinde de politica firmei. Cand faci bridge, dispozitivul ala face doar modularea/demodularea semnalului, nimic alceva. Restul functii le faci cu ruterul cel nou Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 "S-o iau cu cafeluţă înainte de cafeluţă?" Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Le dai telefon celor de la Digi le ceri sa-ti treaca routerul in modul "Bridge" (n-o sa-ti dea nici naiba username si parola pentru a accesa setarile esentiale pentru routerul Digi) si dupa circa 10 minute (cam atat dureaza) ai routerul in modul cerut. Din acest moment nu il mai vezi cu IP192.168.0.1. si nu mai poti accesa pagina lui de setari. Iti conectezi noul router la iesirea 1 din routerul Digi, accesezi pagina de setari a noului router, conform instructiunilor din User Guide, setezi conexiunea la Internet cu PPPOE, folosesti username-ul si parola din contract si cu asta basta. daca mai vrei si alte setari ale routerului le faci in continuare doar pe pagina de setari a noului router. Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Dudi.Mai jos e un link consacrat,dacă nu l-ai parcurs.Exact ca tine am procedat şi eu,adică am cumpărat router.Nu mi-am bătut capul cu configurarea lui.Am apelat la un profesionist.Ăl mic e IT-ist... https://www.media-max.ro/configurare-router-pentru-internetul-de-la-rds-upc-telekom/ Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 @BRANCA: Ce scrie in link-ul postat de tine este valabil DUPA ce ai trecut routerul DIGI in modul "Bridge", altfel le vei avea pe amandoua functionale si nu cred ca ar fi chiar bine. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Care ar fi problema daca ambele sint functionale? Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Sesebe.La casă am modem RDS la care s-a cuplat routerul meu Asus.Trebuia să aştept o veşnicie router de la ăia... Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 1 oră în urmă, nico_2010 a spus: @BRANCA: Ce scrie in link-ul postat de tine este valabil DUPA ce ai trecut routerul DIGI in modul "Bridge", altfel le vei avea pe amandoua functionale si nu cred ca ar fi chiar bine. 1 oră în urmă, sesebe a spus: Care ar fi problema daca ambele sint functionale? @BRANCA intrebarea era pt @nico_2010. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 La digi pe routeru' ăla pt fibră, user la utilizator și digi la parola. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum