Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu TV DIGI si recomandare splitter activ

Blacksmith

Postări Recomandate

Nu este domnule nimic la misto.

Dar din momemt ce un user 'normal' nu are dreptul sa posteze un link (mai ales la un server pe care il are in casa).
stefy.go.ro este la tine in casa, nu ?
Ai access la toate logurile cu accesari , nu ?
De ce pui lumea sa-l scaneze cand sti foarte clar ce porturi sunt dechise acolo? (adica numai https 443)
Eu ma gandeam ca doar pentru a afla IP-urile userilor.
Daca gresesc, te rog da ma scuzi.
Atat ma avut de spus.
Mie unul nu mi se pare corect.
Dar poate gresesc. Scuze inca o data.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 157
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

35

• Stefan

15

• doru3160

12

• modoran

12

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Hai că asta e bună, ai idee câți din acest internet îți știu IPul? :rade:

Ai idee că puteam afla IPul prin n alte metode? Ex: atasam o simplă poză pe care trebuia să dai click.

IPurile din internet oricum sunt scanate la greu de multi alții (pe serverul meu de vpn erau sute de încercări zilnice de atac).

La ce îmi e util dacă îți știu adresa IP? La absolut nimic, tu oricum poți utiliza un proxy / vpn așa că e fix pix și chiar dacă îți știu IPul nu am acces la baza de date a providerul tau de net. Deci fix pix!

Pe linkul ăla trebuia să de click doar @Dudikoff, ce ai căutat de ai dat click acolo? 

Dudi a avut mult timp online, probabil încă mai are, un torrent cu documentație foarte utilă. Nu ii puteam afla atunci IPul?

Doamne, mare e grădina ta!

Editat de Stefan
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Stefan a spus:

Orice router ce accepta dezactivarea serverului de DHCP se poate utiliza ca switch. (NU am spus ca maxente a facut asta!) @maxente daca in routerul de la digi ai activ si IPv6 atunci asta iti poate da batai de cap. Eu am gasit intelegere la aia de la RDS cand am avut probleme, in routerul actual nici nu am activ v6 nici pe WAN nici in LAN. Din LAN RDS te-ai dus in WAN router 2? Astfel a trebuie sa deschizi porturi in ambele router sau sa faci DMZ in primul router catre routerul 2 si sa deschizi porturi doar in routerul 2.

@maxente De ce nu ai cerut sa-l faca bridge si atfel nu mai avea atatea batai de cap?

Da, am folosit routeru al doilea exact ca un router normal, nu ca switch si stiu sa deschid porturi in ambele, nu asta e problema pentru ca daca stau conectat doar in routeru digi e aceeasi problema, nu pot vedea de nicaieri porturile deschise.

Chiar daca l-as face bridge primu router tot va trebui sa imi iau un alt router gigabit, cel vechi pe care il am e 10/100, de asta prefer sa imi schimbe ei routeru cu unul care are mai multe porturi, in felul asta renunt si la routeru meu inseriat vechi.

Cu treaba cu porturile nu inteleg de ce ar trebui sa mai sun la ei din moment ce mie mi se da posibilitatea sa imi manageriez cum vreau porturile.

Nu stiu... o sa mai sun la ei.

Link spre comentariu

@maxente problema pe care o ai acum e de la IPv6. Până acum tot 10/100 ai avut chiar dacă routerul lor era gigabit, măcar scăpai de problemă cu porturile și configurai un singur router.

A fost o perioadă in care aveau mari probleme cu stocul de echipamente, probabil acum au rezolvat. La mine CATV a rămas pe scara blocului deoarece nu au avut echipamente. Au zis că pot cere la ei când au disponibile dar sincer nu prea m-a deranjat.

Editat de Stefan
Link spre comentariu

Intrebare de 10 puncte. Daca semnalul TV iese din acel receiver optic, fiind un receptor activ, asta inseamna ca semnalul o sa iasa amplificat bine si nu o sa mai fie nevoie sa mai cumpar si un spliter activ separat, pentru cablul meu de 40 m ?

Link spre comentariu
Acum 2 ore, Stefan a spus:

@maxente problema pe care o ai acum e de la IPv6. Până acum tot 10/100 ai avut chiar dacă routerul lor era gigabit, măcar scăpai de problemă cu porturile și configurai un singur router.

Eu stau la casa, pana sa imi bage fibra in casa am mers pe modem de cablu (routeru meu bagat in modemu lor), aveam 50Mb/s viteza. Asa au mers ei prima data cu infrastructura la noi in oras

Toate bune si frumoase, deschideam porturi, le vedeam, era ok. Cand au venit cu fibra, mi-au dat media convertorul ala care scoate semnal pentru tv si routeru ala gigabit cu un singur port functional. Abonamentul mi l-au facut de 300Mb/s in aceeasi bani.

Acum ma gandeam sa cumpar un switch gigabit ca sa ma pot folosi de toata viteza, dar cand ma uitam cate tampenii aveam deja bagate in priza, m-au luat nervii. Media convertoru + routerul lor + routeru meu sau viitorul switch, in locul routerului meu, deci erau deja 3 adaptoare care imi tineau tripla ocupata, apoi am descoperit buba cu porturile ca nu le vad deschise.

Eu cred ca nu au peste tot aceleasi echipamente si/sau configurari.

Link spre comentariu

Verifica sa nu ai IP CGN in interfata routerului/mediaconvertorului Digi ( daca e de forma 100.x.x.x ) si daca este ai raspunsul, ala nu este IP public, nu ai ce face, IP-urile v4 s-au terminat, nu ajung pentru toti clientii.

Poti da restart de mai multe ori pana prinzi IPv4 public, trece pe v6 ( daca absolut toate echipamentele si programele ce le folosesti suporta ) sau sa treci pe abonament bussiness la Digi cu v4 fix si public inclus.

Link spre comentariu

Nici nu ai verificat macar daca ai IP CGN si deja ai inceput cu acuzatii la adresa Digi ? Chiar daca e asa ti-am dat 3 solutii, dintre care 2 gratis.  Sau  ar mai fi a 4-a solutie, alt operator.

Link spre comentariu

Nu sunt sigur, care e necazul cu IP-ul?

La mine ipv4 se schimbă la fiecare restart de router.  Am tot Digi (abonament Fiberlink 1000), dar n-am TV, doar o fibră optică ce intră direct în router, și pe partea cealaltă ies 3 porturi de LAN (+unul rezervat, n-am săpat să aflu pentru ce e al 4-lea port de LAN).

Cum ziceam, IP-ul se schimbă de la un restart la altul, asta e foarte bine atunci când vreau să fac download dfe pe diverse file sharing care limitează numarul de fisiere download-ate per IP, doar restartezi routerul, și ai toate șansele să download-ezi iar.

Despre schimbarea IP-ului, la mine e inclus în abonament și un Dynamic DNS name intreținut de digi, pe domeniul go.ro.   Mi-am alocat singur rogeorge.go.ro (acum nu e activ), e fain că nu mai trebuie să plătești pentru nume de domeniu sau să-ți faci cont la alte DynDNS free.  Am verificat cu Tor Browser, și, nu știu cum face, dar numele de la digi DDNS funcționează.  La fiecare restart de router IP-ul se updat-ează corect, și pot accesa rogoerge.go.ro din afară, chiar imediat după schimbarea IP-ului.  Abonamentul are și 50GB de cloud storage inclus în preț, merge cu ftp, cu webdav sau cu accesare printr-un web browser.

Routerul este Huawei, la fel cu cel din a 2-a poză a lui @doru3160.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, modoran a spus:

Verifica sa nu ai IP CGN in interfata routerului/mediaconvertorului Digi ( daca e de forma 100.x.x.x ) si daca este ai raspunsul, ala nu este IP public, nu ai ce face, IP-urile v4 s-au terminat, nu ajung pentru toti clientii.

Pai @modoran sint disperat, nu mai pot sa dorm noaptea ! Daca tu imi spui "aia e, n-ai ce face" ma ia cu rau... Eu nu concep sa am net pe care nu pot face un server accesibil din exterior ! Daca nu pot face asta, sint terminat !

Iar chestia asta cu fibra optica e ceva nou pentru mine, ceva pe care nu-l inteleg, si e normal sa fiu speriat.

Spuneti-mi si mie un lucru... Acea prima "chestie" in care intra cablul de la ei (media converter sau cum dracu s-o numi) ala este cel care trebuie setat in modul bridge ?

Link spre comentariu

https://videotutorial.ro/digi-domeniu-gratuit-go-ro-pentru-ip-dinamic-ca-dyndns/

te loghezi în contul tău de utilizator accesând https://digicare.rcs-rds.ro și apoi să mergi în secțiunea ADMINISTRARE SERVICII apoi Digi Net FiberLink și apoi DNS Dinamic. Aici îți alegi numele domeniului tău și subdomeniul “go.ro” oferit gratuit de DIGI RCS & RDS.

@Dudikoff vrei altfel de access din afară dacât prin numele de domeniu pe go.ro pe care ți-l poți seta singur, de la digi?

Poti accesa ce vrei din afară, de exemplu definești dudikoff.go.ro,  și apoi forward-ezi portul 80 (pentru http) sau 443 (pentru https) din router către IP-ul intern, ăla cu 192.168.100.x, și serverul poate fi accesat de oriunde.

Nu asta vrei?

Vezi că pentru ftp, mail și alte de-astea abuzate de boți, porturile sunt închise pentru toată lumea din digi.  Se pot deschide numai la cerere, dacă scrii la digi de ce le vrei deschise.

Link spre comentariu

Da asta vreau. Pe IP dinamic (domeniu) sau pe IP care se schimba la fiecare conectare... mi-e indiferent. Vreau doar sa poata fi accesat cumva serverul. Nu imi trebuie porturi din alea standard, gen mail, ftp... Serverul meu e facut de mine si pot sa-l fac sa mearga pe orice port la alegere. E o aplicatie de transfer direct de fisiere intre 2 calculatoare de pe net, fara sa mai fie nevoie de intermediari, uploadari pe diverse site-uri, etc... Dar pentru asta, unul din cei 2 trebuie sa fie server, ca sa se poata conecta celalalt. O data conexiunea facuta, transferul se poate face in ambee sensuri. Totul este criptat cu AES... E misto de tot. :) De asta nu pot sa renunt la aceasta facilitate... Am muncit o groaza la el.

Link spre comentariu

Dudikoff,
Problema este foarte simpla. Nu inteleg de ce atatea comentarii.
Posteaza un desen cu ce configuratie fizica ai tu acum acolo. (eventual si adresele IP interne pentru routere si servere).
Sigur vei primi un raspuns care sa te lamureasca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări