Blacksmith Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) De ce sa fac DMZ si sa nu-mi deschid doar porturile de care am nevoie ? (intrebare retorica, evident) Nu imi fac eu probleme din astea, ca nu sint eu chiar atat de important incat cineva sa se intrebuinteze sa intre la mine in calc. In afara de pron, oricum nu va gasi nimic de valoare... Routerul lor se poate configura de mine pe browser ca orice router normal ? Eu nu tin neaparat sa-l folosesc pe al meu... Daca ala de il pun ei are si LAN pe cablu si wireles, atunci nu e problema... Vreau sa fie cat mai putine aparate inseriate. Editat Septembrie 26, 2020 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Dudikoff, Faci cum vrei. Dar ziceai ca nu prea te pricepi. Pentru asta am dat solutia cea mai simpla, DMZ. Routerul lor se poate configura daca ai parola. Dar trebuie sa faci forward la forward daca pui doua rutere. Spunea @Stefan mai sus: Pui Bridge pe router de la RDS si scapi de nevoia de ai suna. Adica IP public de la ei ajunge in router-ul tau. Si de acolo faci ce vrei. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Am uitat că Liviu.M are mereu dreptate, îmi cer scuze de intervenție. @Dudikoff îți faci prea multe probleme, dacă zici că oricum treci la RDS și îți schimbă echipamentele trebuie să ai răbdare. Ai acces la routerul lor că la la orice router dar contul tau de user are câteva restricții. Vezi Huawei HG8245H dar preconfigurat de RDS nu ăla "la liber". Eu din câte știu, poate greșesc, te pricepi destul de bine, cel puțin mult mai bine ca majoritatea utilizatorilor de pe acest forum. Editat Septembrie 26, 2020 de Stefan Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Eu ma pricep sa configurez un router, dar doua inseriate nu am experimentat niciodata... Da, imi fac multe probleme, ca m-a speriat @maxente, care are 2 inseriate si nu reusim in nici un fel sa facem serverul vizibil pe net, adica sa vada portul deschis din afara... Iar daca, la noua instalatie pe care mi-o pun, nu pot sa fac server, eu ii dau in judecata. Eu platesc net full, nu cu functionare limitata ! Doamne, cat de bine era la Akta... A fost cea mai mare nenorocire care mi s-a intamplat, ca au vandut la praduitorii astia de la Digi. La Digi, relatiile cu clientii sint practic imposibile. Daca o sa apara vreo defectiune nici nu stiu cum sa-i anunt. La telefonul de pe site nu raspune nimeni, si nici la email... Iar site-ul ala zici ca e facut in notepad de corigenti la informatica... Aia de la Akta raspundeau imediat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Stefan, ce a fost cu zicerea asta: Am uitat că Liviu.M are mereu dreptate, îmi cer scuze de intervenție. Cu ce am gresit in ce am spus? Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Eu am doua routere inseriate pentru ca porcaria lor de router are doar un LAN activ din doua. Celalalt LAN e mort. Nu e problema grava ca sunt doua routere inseriate la deschiderea de porturi, problema e ca nu mai pot vedea din exterior nici un port deschis la astia de la DIGI, chiar daca merg doar cu routerul lor, deschid porturile degeaba, e imposibil sa le vad deschise. Nu stiu ce dracu de routere si echipamente au ei ca dau o scanare de IP din exterior, unele site-uri imi arata un IP normal V4 care difera fata de cel din routerul DIGI, altele imi arata ca ies cu IP V6. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 maxente, nu era mai simplu sa pui un switch. de ce a fost nevoie sa inseriezi doua routere? Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Acum 33 minute, Dudikoff a spus: La Digi, relatiile cu clientii sint practic imposibile. Aici iti dau dreptate, le-am spus-o și lor de cate ori am avut ocazia. Daca e ceva ce nu-mi place la ei, este relația cu publicul. Noroc ca am avut nevoie rar spre deloc de intervenții de ordin tehnic. Link spre comentariu
maxente Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Acum 16 minute, Liviu.Mihaiu a spus: maxente, nu era mai simplu sa pui un switch. de ce a fost nevoie sa inseriezi doua routere? Nu am pus switch pentru ca aveam deja un router care statea degeaba. Am vorbit cu cineva de la digi si pot sa imi schimbe routeru lor cu unul mai nou care are 4 porturi. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Orice router ce accepta dezactivarea serverului de DHCP se poate utiliza ca switch. (NU am spus ca maxente a facut asta!) @maxente daca in routerul de la digi ai activ si IPv6 atunci asta iti poate da batai de cap. Eu am gasit intelegere la aia de la RDS cand am avut probleme, in routerul actual nici nu am activ v6 nici pe WAN nici in LAN. Din LAN RDS te-ai dus in WAN router 2? Astfel a trebuie sa deschizi porturi in ambele router sau sa faci DMZ in primul router catre routerul 2 si sa deschizi porturi doar in routerul 2. @maxente De ce nu ai cerut sa-l faca bridge si atfel nu mai avea atatea batai de cap? De la RDS citire: Acum orice client Digi Net Fiberlink se poate conecta la internet folosind o configurație cu stivă duală (fiecare utilizator va primi simultan adrese IPv4 și IPv6) pentru conexiunea. Cei care folosesc un router compatibil vor primi și un prefix IPv6 dinamic /64 prin DHCPv6 Prefix Delegation (RFC 3769) pentru a putea fi folosit în spatele routerului, în rețeaua locală. Chiar daca protocolul IPv6 nu este complet nou, implementarea la nivel global inca este la inceput. Este important sa fie cunoscut faptul ca folosirea IPv6 in reteaua RCS & RDS sare efectiv peste orice firewall sau reguli de securitate aplicate pe routerul actual, conectand sistemul tau final direct la Internet IPv6. Aplicatiile de securitate pentru IPv6 sunt inca intr-o faza de dezvoltare relativ timpurie. @Dudikoff servarasul asta e in RDS https://stefy.go.ro/ Poti verifica IP-ul sa vezi ca e pe RDS, adică că nu te păcălesc, si scana porturile pentru a vedea că e ceva open. p.s. glumă: Cine reușește să "spargă" parol are un six pack de bere, iar am reusit sa o uit. Editat Septembrie 27, 2020 de Stefan Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 maxente, Sa inteleg ca (asa cum zice si @Stefan) al doilea ruter este folosit pe post de switch? Adica nu folosesti decat porturile LAN (si deazactivat DHCP) ? Altfel eu nu inteleg complicatia la care ai ajus. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Stefan, "servarasul asta e in RDS https://stefy.go.ro/ Poti verifica IP-ul sa vezi ca e pe RDS si scana porturile." Nu este corect ce faci. Nu te baza pe faptul ca toata lumea este mai putin inteligenta ca tine. Repet: Nu este corect ce faci ! Banuiesc ca ai inteles apropoul... Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 @Liviu.Mihaiu nu înțeleg ce dorește? Nu poți spune lucrurile clar? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Stefan, Nu mai pune link-uri in interes ... personal. Nu spun mai mult. Poate gresesc. Ma opresc aici. Scuze de interventie. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Aici nu era in interes ... personal? https://www.elforum.info/topic/133643-alimentatoare-și-altele-la-bodega/?do=findComment&comment=1884448 Sau aici? https://www.elforum.info/topic/135678-teatru-radiofonic/?do=findComment&comment=1740349 sau in multe locuri? Liviu.M nu insistati sa-mi dovediti ca afirmatia Dv.s "Nu te baza pe faptul ca toata lumea este mai putin inteligenta ca tine." e doar o vorba-n vant. Spuneti lucrurile clar, nu doar la misto! Nu am scopuri ascunse forumului, am zero beneficii materiale din linkul de la semnatura sau din linkul de ma isus catre un server personal. Editat Septembrie 26, 2020 de Stefan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum