nico_2010 Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 @sesebe: routerul Digi va fuctiona ca router primar, iar routerul cumparat ca router secundar, conectat prin cablu de celalalt si doar cu rol de WIFI extender Nu cred ca asta isi doreste initiatorul topicului. Mai ales ca va fi nevoie de alte setari pentru routerul nou cumparat pentru a functiona ca extender! Da' de ce intrebi? Ai aceleasi dileme ca in cazul compatibilitatii dintre optocuploare si portile TTL? L.E. Ai avea doua routere pe acelasi canal de emisie, unul langa altul! Ce poate merge rau in situatia asta? Link spre comentariu
daniels Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Acum 1 oră, sesebe a spus: Care ar fi problema daca ambele sint functionale? Eu am avut probleme cu vizualizarea unor camere de supraveghere cand doream sa intru din exterior' in rest nu ma deramja. Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Acasă utilizez 3 rootere inseriate (unul e ala Digi) toate configurate independent și funcționează fără probleme, cel puțin la mine. Eram curios. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 (editat) Acum 13 ore, Dudikoff a spus: Am asteptat 3 luni sa primesc noul router WiFi6 de la Digi pe care il au la oferta cu 3 lei/luna... pana m-am saturat si am scos teancul de bani legati cu elastic si mi-am comandat eu unul. Cred ca s-ar putea sa-l primesc maine. Problema e ca nu stiu cum se procedeaza... Eu am fibra optica si din cate am inteles va ramane si rajnita aia de router care e de fapt un media convertor si spliter pt net si tv. Iar chestia asta trebuie trecuta in modul bridge, adica sa ramana doar media converterul si din el duc semnalul in routerul meu care va fi routerul principal pe care il configurez eu. Cum se face trecerea asta in mod bridge ? Sun la ei si le spun... si pe urma ce urmeaza ? Cat de repede se trece ? Si cum imi dau seama ca s-a trecut, ma anunta cineva ? In timpul asta cat astept, mai pot folosi netul ? Aici sunt 2 variante si depinde de utilizare: Daca NU se vrea a comunica prin LAN intre 2 device-uri conectate la cele 2 routere, ca exemplu PC 1 sa fie conectat la router-ul de la digi si PC 2 la al doilea router si sa se faca transfer de date intre cele doua PC-uri prin LAN atunci treaba e simpla. Se leaga iesirea LAN de la router-ul digi la portul WAN la noul router dupa care se intra in setarile routerului nou si la pagina de "WAN" la "WAN Connection Type" se alege "Dynamic IP" si cam atata tot. Cazul in care se vrea comunicare prin LAN atunci treaba e putin mai complicata si mi-e nu mi-a iesit cu porcaria aia de router digi. In cazul acesta se leaga iesirea LAN de la router digi la un port tot LAN la noul router, in setarile noului router se alege in setarile LAN urmatorul IP disponibil ( daca pagina de la router-ul digi este pe 192.168.1.1 atunci se alege 192.168.1.2) apoi la setarile de DHCP se pune "DHCP Server" pe disabled. In momentul acesta al doilea router devine un simplu extender si toata reteaua LAN este controlata de router-ul de la DIGI. Insa nu stiu ce porcarie de router au cei de la digi pentru ca la mine nu a mers partea asta pana nu am pus inca un router fix langa cel de la digi la care sa am toate configurarile libere astfel toate device-urile mele sunt conectate pe routere cumparate si pe al lor l-am lasat pur si simplu pt fibra / authetificare, oprit WIFI la el si asta basta... Nu am inteles nici faza cu ce le doare daca activeaza si a doua iesire LAN din pocnitoarea aia al lor si de ce se cramponeaza sa lase doar 1 singura iesire. Editat Iulie 5, 2021 de Bandi Szasz Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 5, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2021 @Bandi Szasz Nu se vrea nici una dintre cele 2 variante, pentru ca se vrea IP accesibil din exterior pentru serverele din reteaua locala. Deci nu pot inseria routere ! Al lor va trebui trecut in bridge obligatoriu. Mi-a sosit routerul Archer AX10 (AX1500) si ma jucai un pic prin el... Vad ca are 2 SSID-uri separate pentru WiFi, unul pe 2GHz si altul pe 5GHz. N-am mai pomenit asa ceva... Credeam ca benzile astea le foloseste el, impreuna sau separat, cum crede ca e mai bine. Eu acum pe care ma conectez ? Din cate am inteles, 2GHz bate mai departe dar are transfer mai prost, iar 5GHz merge pe distanta mai scurta dar are viteza mai buna... Eu sint cam pe la vreo 30-40m de router cu calculatorul... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Amandoua SSID-urile vor avea nume diferite, pentru ca sunt doua frecvente diferite (2.4GHz si 5GHz). Le activezi pe amandoua bifand casuta "Enable" si le stabilesti parola (sau parolele,depinde de cat de paranoia esti). O alta varianta ar fi sa activezi optiunea "Smart Connect", caz in care vei avea o singura denumire la SSID si o singura parola, iar routerul va emite pe ambele frecvente, caz in care dispozitivele tale (telefon, laptop s.a.m.d.) vor comuta pe acea frecventa care ofera o viteza mai mare (asta in cazul in care sunt dual band). Link spre comentariu
BRANCA Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Dudi.Singura variantă e să testezi calculatorul la distanţa maximă de lucru.Funcţie de configuraţia locală s-ar putea să nu meargă pe 5Ghz... În casa soacrei telefonul pierde legătura la 14m!Şi e casă de cărămidă,nu de beton. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Foloseste si un extender WIFI compatibil pentru distanta asta si il amplasezi in camera sau spatiul in care iti desfasori activitatea. L.E.: Am asa ceva in casa si am obtinut semnal maxim in toate spatiile pe ambele benzi de frecventa. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 5, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2021 (editat) Deja vad ca pe 2GHz imi arata 4 liniute de semnal din 4, iar pe 5GHz doar 2... :( Si alta tampenie... Pe 2GHz se conecteaza la 72Mbps iar pe 5GHz la 433Mbps... Ce dracu ma, doar atat de putin pe 2GHz ? Editat Iulie 5, 2021 de Dudikoff Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Ce abonament de cablu ai, ce cablu UTP ai folosit pentru conectarea routerului nou la routerul Digi si la ce distanta fata de routerul nou ai inregistrat valorile astea? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 In functie de distanta, viteza de transfer scade. 72Mbps in 2.4Ghz si 433Mbps in 5Ghz este foarte ok daca te conectezi la ceva distanta de router. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iulie 5, 2021 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2021 Acum 24 minute, nico_2010 a spus: Ce abonament de cablu ai, ce cablu UTP ai folosit pentru conectarea routerului nou la routerul Digi si la ce distanta fata de routerul nou ai inregistrat valorile astea? Abonament de 300 Mbps, nu am folosit cablu (aici e alta poveste) ci wireless, iar varolile inregistrate sint la vreo 30-40 metri. Routerul e intr-o cabana cu pereti de OSB iar laptopul intr-o rulota cu un geam mare de plastic exact in directia din care vine semnalul. Mentionez ca 72Mbps si 433Mbps nu sint vitezele de transfer pe net (inca nu am net pe asta nou ca sa testez, astept sa il treaca in bridge), ci viteaza pe care mi-o arata placa de retea din laptop ca s-a conectat (433 fiind maximul pe care il suporta). Link spre comentariu
nico_2010 Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Deci ceea ce primesti tu acum este semnalul de la routerul Digi, aflat la circa 30 de metri prin placa WIFI a laptop-ului. In cazul asta, nu prea ai ce masura acum. Asteapta sa iti treaca Digi routerul pe "bridge", conecteaza routerul nou (cu cablul cu care vine la pachet) la routerul Digi, fa setarile necesare si abia apoi fa masuratori. Desi, daca placa ta suporta doar 72Mbps (la 2.4GHz) si 433Mbps (la 5GHz), caci asa inteleg din spusele tale, atunci nu stiu daca vei obtine o imbunatatire a vitezei. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Acum am inteles de unde 72 si 433Mbps. Viteza raportata de windows la conexiunea WiFi este o gluma. Transferul Wifi se face half duplex. Daca in practica ai sa obtii macar jumatate din viteza aia, sa fi fericit. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Iulie 5, 2021 Partajează Postat Iulie 5, 2021 Acum 2 ore, Dudikoff a spus: @Bandi Szasz Nu se vrea nici una dintre cele 2 variante, pentru ca se vrea IP accesibil din exterior pentru serverele din reteaua locala. Deci nu pot inseria routere ! Al lor va trebui trecut in bridge obligatoriu. Mi-a sosit routerul Archer AX10 (AX1500) si ma jucai un pic prin el... Vad ca are 2 SSID-uri separate pentru WiFi, unul pe 2GHz si altul pe 5GHz. N-am mai pomenit asa ceva... Credeam ca benzile astea le foloseste el, impreuna sau separat, cum crede ca e mai bine. Eu acum pe care ma conectez ? Din cate am inteles, 2GHz bate mai departe dar are transfer mai prost, iar 5GHz merge pe distanta mai scurta dar are viteza mai buna... Eu sint cam pe la vreo 30-40m de router cu calculatorul... Nu am urmarit tot topicul insa daca sunt servere locale atunci tot se poate folosii metoda a doua cu repeater, fix pentru asta am si experimentat. Acum nu stiu despre ce servere este vorba insa Digi ofera gratiut din contul client DNS cu terminatia ".go.ro". Dupa ce iti primeste domeniul faci forward pe portul 80 catre proxy-ul local pe router-ul lor ca se poate, dupa care din proxy faci cam tot ce vrei din retea locala find un singur router cu DHCP activ ceilalti sunt doar repeatere. Faza proasta este ca din varii motive router-ul lor nu prea merge cum ar trebuii ca DHCP principal asa ca am bagat inca un router care imi face inca un subnet, iar ca sa poti instala proxy-ul dupa al doilea router care are subnet-ul propriu faci fowoard prin "virtual server" de pe router-ul digi catre IP-ul alocat device-ului pe care ruleaza proxy-ul, in cazul meu un Raspberry pi. Este mai stufos si mai greu de configurat decat cu bridge, insa ca sa faci bridge trb sa-l bibileasca iei si cel putin eu nu am avut foarte mult noroc cu iei, cand e ceva trag de timp, fac ca ploua, etc... trebuie sa te rogi de iei pana te plictisesti pana cumva cumva te baga in seama sa iti rezolve probleme din astea mai atipice. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum