Blacksmith Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Salutare ! As vrea sa va rog daca stiti sa-mi recomandati un splitter activ bun, cu amplificare de semnal, care sa mearga pentru toate posturile de la Digi. Acum am un spliter obisnuit, pasiv cu 3 iesiri, si dupa el, un cablu foarte lung, posibil vreo 40 m. Si mi se vede imaginea foarte corupta. La terminarea cablului am un tuner din ala tip stick DVB-T2 si laptop. Si ar mai fi o problema. Eu, pana acum, am avut net si tv de la Akta. Acum Akta a fost cumparata de Digi. Am refacut contractul si au zis ca or sa vina sa schimbe cablurile. Am auzit ca cica netul de la Digi ar fi prin fibra optica si s-ar putea sa-mi puna un router din ala special pentru fibra. As vrea sa va intreb, semnalul tv il baga tot prin aceeasi fibra, iar din routerul ala sa iasa semnal si de internet si de tv, sau sint cabluri separate ? Ca daca e si tv-ul tot pe fibra, nu mai are rost sa cupar si splitter activ, ca il amplifica routerul ala smecher probabil... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Îți întra în casa cu fibra Apoi iese cu fibra pt net în router si cu cablu pt TV. La mine cablul TV întra intr-un spliter cu 4 ieșiri dar fiecare iesird nu are mai mult de 15m. Router mi-au dat ei un Huawei, si cu ala merg pe jumate din casa iar în cealaltă jumate am un TPlink care îmi acoperă wireless restul. Editat Septembrie 26, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Exact.Totul vine pe fibra si router.Da' nu inteleg unde mergeai cu 40m de cablu.E ditamai casa cu etaj? Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 La vecina Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Branca, stau la curte... si am 2 incinte la distanta aia. Doru, stai sa inteleg, ca e complicat... Deci, in casa imi intra un singur cablu de fibra optica, da ? Apoi din ala intra in aparatul ala pe care scrie Digi (de la tine din prima poza) ? Apropo, ala nu e router, nu ? Apoi din chestia aia iese iar pe fibra optica ?! Si merge in routerul din a doua poza ? Routerul ala e doar wireless sau are si iesire pentru cablu ? Si inca ceva. Ai observat cumva daca poti face un server pe calc ? Adica iti vede porturile deschise pe net ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Dudikoff, Exista in comert (sau la "baiatul de la cablu") si distribuitoare TV. Diferenta fata de un spliter este ca ofera si o iesire neatenuata. Cam mult 40m. Dar sigur vei avea castig de semnal. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Acum 12 minute, Dudikoff a spus: Doru, stai sa inteleg, ca e complicat... Deci, in casa imi intra un singur cablu de fibra optica, da ? Apoi din ala intra in aparatul ala pe care scrie Digi (de la tine din prima poza) ? Apropo, ala nu e router, nu ? Apoi din chestia aia iese iar pe fibra optica ?! Si merge in routerul din a doua poza ? Routerul ala e doar wireless sau are si iesire pentru cablu ? Si inca ceva. Ai observat cumva daca poti face un server pe calc ? Adica iti vede porturile deschise pe net ? Are iesire wireless si pe cablu UTP acel router.De altfel pt al doilea router ma duc cu cablu. In principiu ai cam înțeles cum sta treaba. Intra fibra(doar fibra), si iese fibra pt net și cablu pt televizor. Mai mult nu știu ce să-ți spun, nu ma pricep, si nu am avut nevoie de mai mult, dar am încercat sa lămuresc măcar câteva aspecte. Editat Septembrie 26, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Routerul ala are doar o singura iesire pe UTP ? Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Nu, are 4. Eu folosesc doar una pt celalalt router. Editat Septembrie 26, 2020 de doru3160 Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) @Dudikoff in majoritatea cazurilor e așa cum spune Doru, există și mici excepții dar asta se întâmplă la bloc. Legat de accesul din WAN in LAN, pentru un server local, sigur că poți face port foward către IPurile locale. La echipamentul lor Huawei cu wifi ai la liber contul de user, nu poți face orice dar pentru ce îți trebuie cred că e suficient, pe eticheta de pe spate sunt credentialele wifi și acces web user / digi. Totuși personal am preferat să monteze routerul meu și să le cer celor de la RDS să seteze routerul lor in modul bridge, așa nu îmi mai bat capul cu echipamentul lor. Editat Septembrie 26, 2020 de Stefan Link spre comentariu
Blacksmith Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) @Stefan Modul ala bridge il pot seta si eu pe urma ? Am deja un router bun wireless, cumparat recent. Eu nu as vrea 'nspe mii de routere inseriate, as vrea sa-l folosesc doar pe al meu... Imi tot fac probleme cu porturile astea pentru ca am un prieten care are 2 inseriate si nu reuseste sa-si faca serverul vizibil pe net... @maxente poate ne explici tu mai bine cum sta treaba... Imi e groaza si imi e frica sa nu pat ca el. Pentru mine e foarte important sa pot sa fac server vizibil pe net ! Editat Septembrie 26, 2020 de Dudikoff Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Dudikoff, Parea mea este ca nici prea 'vizibil' nu este bine sa-l faci. Dar daca nu ai nimic deosebit acolo, faci brigde pe router de la RDS si DMZ pe routerul tau catre IP-ul serverului. Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Nu il poti seta tu, cel putin nu cu contul de user de pe router. Il seteaza ei in cateva minute de la solicitarea telefonica, cel putin asa a fpst in cazul meu si nu am avut probleme. Nu stiu ce are prietentul tau acolo dar eu iti zic ca am setat cateva Huawei-uri (ONT cu wifi sau fara) pentru DVR-ui (porturile TCP 80 sau 8080, TCP 37777, UDP 37778 ...) si nu am avut probleme. Daca ai probleme suni la provider si ii soliciti sa-l seteze in modul bridge, naspa ca o sa ai doua alimentatoare in priza. Echipamentul lor nu ai cum sa-l inlocuiesti cu altceva, i-am intrebat daca e posibila inlocuirea cu un Mikortik cu port SFP si raspunsul a fost negativ. La mine am vrut routerul meu deoarece are capabilitati de server VPN + wifi mult mai bun. l.e: Faci DMZ daca chiar ai nevoie de asa ceva, altfel e o mare greseala sa expui porturi de SMB si altele daca nu stii cat sunt de securizate. Demilitarization zone foloseam pe vremea cand nu stiam cat e de riscant sa expui ce nici nu stii ca exista, ulterior am vazut cate porturi erau accesibile in super sistemul de operare Windows fara ca eu sa stiu. Daca SO foloseste un firewall bun si corect setat (in linux sunt necesare ceva cunostinte) atunci poti face si DMZ. Editat Septembrie 26, 2020 de Stefan Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Stefan, Daca cineva instaleaza un server si nu intelege ce face, nici nu prea mai conteaza daca face DMS sau forward la cateva porturi. Tu chiar crezi ca daca cineva are ceva cu tine nu te poate 'face' si utilizand porturile 80, 8080 sau (mai ales) 37777 sau 37778? Daca vrea neaparat cineva, intra pe SMART TV-ul din casa, pe un alt PC ... si tot ajunge la server. Parerea mea. Daca nu este ceva deosebit acolo , BRIDGE pe RDS si DMZ pe routerul local. Linux ideal, dar nici Windows nu mai este acum ce a fost. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum