Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Statie" meteo, senzor temperatura

fritz_vali

Postări Recomandate

Buna seara. Am cumparat un aparat (statie meteo) cu senzor extern fara fir si doresc sa stiu care este senzorul de temperatura. Senzorul de umiditate este cel incercuit in  albastru, dar  de temperatura banuisc pe unul dintre  cele doua incercuite cu rosu.  Multumesc.

InkedIMG_20200925_202107_LI111.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fritz_vali

7

• UDAR

4

• BRANCA

2

• Stefan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Temperatura de interior indica  bine.  Probabil  are senzor digital. Pentru analog trebuia sa aiba o componenta asemanatoare cu acele condensatoare cu tantal (ceea ce eu nu am vazut). O sa arunc o privire cu lupa peste cablaj mai tarziu. La parte cu senzor tip digital chiar nu stiam,

Link spre comentariu

Senzorul de temperatură poate avea n aspecte / capsule. Este pe PCB o piesă SMD cu notația RT, între R1 și R2. Dacă văd bine, la componenta RT, pare că unul din trasee sa fie masa și celălalt să ducă la padul RT1 .

201907165d2d953d85288.jpg

Editat de Stefan
Nu e bine să te bazezi prea mult pe autocorectia telefonului.
Link spre comentariu
1 oră în urmă, RoGeorge a spus:

Senzorul de temperatură e conectat acolo unde scrie RT1.

Cred că cele 2 fire negre merg la senzorul de temperatura, din poză pare a fi ancorat de bara de ferită, nu se vede clar.

Mie mi se pare mai degrabă că firele alea merg de la ”SNOOZE” . RT1 e mai la mijlocul plăcii . Dar asta poate IT să ne spună cel mai sigur.....

Link spre comentariu

Da, temperatura o afiseaza. Am mai facut 3 poze  in care sa raspunda la intrebarile anterioare. In prima poza e posibil ca  senzorul sa fie cele 3 smd-uri?(ce scrie deasupra lor RT) Sper sa nu vorbesc prostii.

3.jpg

1.jpg

2.jpg

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Da, deci firele negre duc la butonul SNOOZE. Dacă mă uit bine (cât pot eu de bine ....) îmi pare că la RT1 n-a fost lipit nimic . 

O întrebare acum .  Zici că e o stație meteo cu senzor extern fără fir . Care e partea exterioară ? 

Link spre comentariu
Acum 9 minute, UDAR a spus:

Da, deci firele negre duc la butonul SNOOZE. Dacă mă uit bine (cât pot eu de bine ....) îmi pare că la RT1 n-a fost lipit nimic . 

O întrebare acum .  Zici că e o stație meteo cu senzor extern fără fir . Care e partea exterioară ? 

Da, vine cu un senzor pentru exterior.

1.jpg

2.jpg

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Merci pentru lămurire.

On topic . Cred că @Stefanare dreptate . Am mărit și acolo e R1, RT, R2 , ș.a.m.d .

Probabil că bornele notate RT1 erau pentru varianta montării senzorului în altă parte în încăpere . 

PS Poți să faci un test ”digital” ! Adică pui degetul pe componenta RT și vezi dacă se modifică temperatura indicată . 

Editat de UDAR
Link spre comentariu

E destul de dificil de facut asta, pentru ca acele smd uri sunt invers  pe placa si nu pot vedea  nimic pe ecran in timpul testului. Ok o lasam asa, deci concluzia: sunt sanse mari ca acel senzor sa fie printre acele  SMD uri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări