fritz_vali Postat Septembrie 25, 2020 Partajează Postat Septembrie 25, 2020 Buna seara. Am cumparat un aparat (statie meteo) cu senzor extern fara fir si doresc sa stiu care este senzorul de temperatura. Senzorul de umiditate este cel incercuit in albastru, dar de temperatura banuisc pe unul dintre cele doua incercuite cu rosu. Multumesc. Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 25, 2020 Partajează Postat Septembrie 25, 2020 (editat) Niciunul . Alea sunt cristale de cuarț. Senzorul de temperatura era - probabil - acolo unde scrie ”RT1”. Editat Septembrie 25, 2020 de UDAR Link spre comentariu
fritz_vali Postat Septembrie 25, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2020 Banuiam eu ca ar fi cristale de cuart. Din pacate pe verso nu e lipit nimic la RT1. Extrem de enervant. Deci m-am facut de ras. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 N-ai specificat daca indica sau nu temperataura.Senzorul de temperatura poate fi analog sau digital gen ds1820.Ar putea fi lipit direct pe placa. Link spre comentariu
icar Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Senzorul de temperatura cred ca nu exista. El trebuia sa fie pe gaurile notate RT1. Zici ca nu e pe nimic, in acel loc, pe partea cu piesele? Link spre comentariu
fritz_vali Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Temperatura de interior indica bine. Probabil are senzor digital. Pentru analog trebuia sa aiba o componenta asemanatoare cu acele condensatoare cu tantal (ceea ce eu nu am vazut). O sa arunc o privire cu lupa peste cablaj mai tarziu. La parte cu senzor tip digital chiar nu stiam, Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Senzorul de temperatură poate avea n aspecte / capsule. Este pe PCB o piesă SMD cu notația RT, între R1 și R2. Dacă văd bine, la componenta RT, pare că unul din trasee sa fie masa și celălalt să ducă la padul RT1 . Editat Septembrie 26, 2020 de Stefan Nu e bine să te bazezi prea mult pe autocorectia telefonului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Senzorul de temperatură e conectat acolo unde scrie RT1. Cred că cele 2 fire negre merg la senzorul de temperatura, din poză pare a fi ancorat de bara de ferită, nu se vede clar. Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Corecte observatiile dar nu s-a raspuns la intrebare.Functioneaza? Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 1 oră în urmă, RoGeorge a spus: Senzorul de temperatură e conectat acolo unde scrie RT1. Cred că cele 2 fire negre merg la senzorul de temperatura, din poză pare a fi ancorat de bara de ferită, nu se vede clar. Mie mi se pare mai degrabă că firele alea merg de la ”SNOOZE” . RT1 e mai la mijlocul plăcii . Dar asta poate IT să ne spună cel mai sigur..... Link spre comentariu
fritz_vali Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Da, temperatura o afiseaza. Am mai facut 3 poze in care sa raspunda la intrebarile anterioare. In prima poza e posibil ca senzorul sa fie cele 3 smd-uri?(ce scrie deasupra lor RT) Sper sa nu vorbesc prostii. Editat Septembrie 26, 2020 de fritz_vali Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 Da, deci firele negre duc la butonul SNOOZE. Dacă mă uit bine (cât pot eu de bine ....) îmi pare că la RT1 n-a fost lipit nimic . O întrebare acum . Zici că e o stație meteo cu senzor extern fără fir . Care e partea exterioară ? Link spre comentariu
fritz_vali Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Acum 9 minute, UDAR a spus: Da, deci firele negre duc la butonul SNOOZE. Dacă mă uit bine (cât pot eu de bine ....) îmi pare că la RT1 n-a fost lipit nimic . O întrebare acum . Zici că e o stație meteo cu senzor extern fără fir . Care e partea exterioară ? Da, vine cu un senzor pentru exterior. Editat Septembrie 26, 2020 de fritz_vali Link spre comentariu
UDAR Postat Septembrie 26, 2020 Partajează Postat Septembrie 26, 2020 (editat) Merci pentru lămurire. On topic . Cred că @Stefanare dreptate . Am mărit și acolo e R1, RT, R2 , ș.a.m.d . Probabil că bornele notate RT1 erau pentru varianta montării senzorului în altă parte în încăpere . PS Poți să faci un test ”digital” ! Adică pui degetul pe componenta RT și vezi dacă se modifică temperatura indicată . Editat Septembrie 26, 2020 de UDAR Link spre comentariu
fritz_vali Postat Septembrie 26, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2020 E destul de dificil de facut asta, pentru ca acele smd uri sunt invers pe placa si nu pot vedea nimic pe ecran in timpul testului. Ok o lasam asa, deci concluzia: sunt sanse mari ca acel senzor sa fie printre acele SMD uri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum