Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Letcon Weller

cipriyan123

Postări Recomandate

Cumpăr letcon Weller model LR21 - putere 50w. Știu ca e o statie veche și depașită după unii dar eu m-am inteles bine cu ea. Nu prea as vrea sa renunț de tot la ea...

Editat de cipriyan123
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipriyan123

4

• YO5VAE

2

• dan cod

2

• djvas

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...
La 25.09.2020 la 15:45, cipriyan123 a spus:

Cumpăr letcon Weller model LR21 - putere 50w. Știu ca e o statie veche și depașită după unii dar eu m-am inteles bine cu ea. Nu prea as vrea sa renunț de tot la ea...

Bună ! Alte modele tot de la WELLER ,nu va intereseaza ? WTCP51 si WTCP-S !

Link spre comentariu
La 25.09.2020 la 15:49, dan cod a spus:

Dacă nu găsești letcon se găsesc separat și termocupla și rezistenta. 

De acord cu colegul...scoate mufa din statie, desfa cele 3 suruburi, scoate ansamblu afara si masoara resistenta si termocupla. Una are 12 ohmi si cealalta 22 daca bine tin minte. Daca vrei iti spun exact cat are fiecare, dar sa ajung la serviciu.

O problema frecventa e intreruperea cablului la iesirea din letcon, din cauza curburii pe care o face acolo. Daca rezistenta si termocupla sunt bune, taie cablul de dupa iesirea din letcon, dezizoleaza, relipeste si fa test. Daca nu merge, fie e electronica din statie, fie e termocupla devalorizata sau decalibrata. Am patit de toate, inclusiv electronica defecta. Si aia se poate repara.

Succes.

Link spre comentariu

Astăzi după ce vin de la munca fac aceste măsurători. Cablul este măsurat pe fiecare fir in parte, asta am făcut.o când am văzut ca a luat-o razna. De măsurat rezistenta și termocupla nu țin minte sa o fi făcut, dar dacă îmi puteți zice cât trebuie sa aibă fiecare ar fi tare bine. 

Link spre comentariu

Rezistenta are 11 ohmi iar senzorul de temperatura are 22.6 ohmi. Masurarea se face cu mufa scoasa din statie.

Masurarea firelor e "cu cantec" fiindca in functie de pozitia cablului, s-ar putea sa iti dea bine sau rau masuratoarea. 

Link spre comentariu
  • Marian a închis acest subiect
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări