djlove Postat Octombrie 9, 2020 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2020 Hantek asta are cateva functii in plus fata de DEER DEE5000, poate face masuratori la mai multe frecvente..... si l-am gasit intr-un depozit din Europa, ceea ce ma scuteste si de taxe vamale, fiind tara UE... Iar Hantek mie unul imi pare firma mai de incredere decat varianta de mai sus.... l-am vazut si la farnell copiat si asta ma facut sa il incerc... Sper sa fie ok, oricum nu costa mult, iar daca ar avea intradevar specifiicatiile alea reale care sunt date in manual.... ar fi o alegere buna pentru hobby... Eu o sa fac si cablurile kelvin si o sa testez sa vad ce diferente sunt.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 Acum 3 ore, sesebe a spus: Daca ar utiliza conexiune Kelvin sigur ar scrie pe undeva pt ca este o chestie importanta si relativ scump de implementat[...] Are un sistem de conectare Kelvin similar sau identic cu cel de la DE-5000, de la DE-5000 incoace multe dintre aceste aparate portabile la acest nivel de pret folosesc conexiuni Kelvin. V. aici. Este un fel de "love & hate" cum ar zice rusul, adica este taman un sistem ieftin de implementat in aparat (se folosesc niste simple perechi de lame metalice lipite direct pe PCB (cum erau pe vremuri la unele multimetre portabile ce includeau si masurarea capacitatilor) intre care intra "lamelele" steckerului sondei (facute din PCB subtire dublu placat), dar care sistem astfel bineinteles ca necesita sonde dedicate si nu permite folosirea sondelor Kelvin standard prevazute cu conectori BNC disponibile pentru aparatele de laborator, deci pentru niste eventuale sonde cu clesti Kelvin acestea necesita munca pentru modificare folosind "stecker" recuperat de la sondele disponibile la aparatul portabil. Deci atentie la sondele livrate cu aparatul sau disponibile separat pentru el (cel putin la DE-5000 sonda penseta pentru smd era ok). Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 Djlove.Vad,la Farnell, ca puntea pe care ai luat-o se apropie de 700 lei.De curiozitate ce ai nevoie sa masori atat de precis?Majoritatea forumistilor ne descurcam cu chinezaraile sau testerul Miron63. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 (editat) Care-i problema daca cineva vrea sa masoare dimensiunile unei piese cu shublerul si nu cu metrul de croitorie? Daca nu ma insel, @djlove vrea sa faca niste filtre de boxe si si-a dat seama ca necesita si ceva masuratori de componente cu un pic mai multa precizie decit asigura un banal multimetru. Editat Octombrie 9, 2020 de sesebe Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 Sesebe.Mama lui de filtru de boxe!La valori de mH daca are ceva abateri de cateva zeci de uH conteaza?Si,la o adica,daca vrei sa studiezi,testezi,filtrele ,nu se lucreaza cu generator de AF,osciloscop,etc,etc?Parca asa se procedeaza... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 (editat) Lasă dom'le. Tu încă nu știi ca astea sint doar motive sa-ti faci un moft ?!? In alta ordine de idei, am niște bobine standard de curent mare, cu miez de tole, pe care scrie 4.5mH. Masurate cu puntea mea au circa 3.4mH. Cit este valoarea reala? Măsoară prost puntea mea sau au ele valoare diferita? Revin cu info. Editat Octombrie 9, 2020 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 Acum 12 minute, sesebe a spus: Lasă dom'le. Tu încă nu știi ca astea sint doar motive sa-ti faci un moft ?!? In alta ordine de idei, am niște bobine standard de curent mare, cu miez de tole, pe care scrie 4.5mH. Masurate cu puntea mea au circa 3.4mH. Cit este valoarea reala? Măsoară prost puntea mea sau au ele valoare diferita? Revin cu info. Masurarea bobinelor cu miez de fier/transformatoare, cu aparatele astea portabile e eronata. Asta a fost motivul pentru care am construit puntea Owen a lui Steve Bench. Cu puntea Owen masuratoarea se face sub tensiune si curent nominal. Astea portabile au ca tensiune de test ceva sub un volt pana la 3V iar curent de ordinul µA, valori insuficiente sa magnetizeze miezul. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 Imi poti da niste referinte de studiu in directia asta? Nu neaparat la puntea Owen. Merci! Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 Proiectul lui Bench il gasesti aici: http://diyaudioprojects.com/mirror/members.aol.com/sbench101/#Inductance Cea mai simpla referinta e formula inductivitatii, dar cred ca subiectul e destul de vast ca sa fie discutat in topicul asta. Inductia, fluxul si implicit permeabilitatea magnetica a miezului sunt altele in functionare la parametri decat in conditiile de masura. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 2 hours ago, der_doktor said: Asta a fost motivul pentru care am construit puntea Owen a lui Steve Bench. Tare Steve Bench, imi place de el, are abordari interesante, odata a folosit pt amplificare audio trioda din ochi magic.... Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 Acum 33 minute, der_doktor a spus: Proiectul lui Bench il gasesti aici: http://diyaudioprojects.com/mirror/members.aol.com/sbench101/#Inductance Cea mai simpla referinta e formula inductivitatii, dar cred ca subiectul e destul de vast ca sa fie discutat in topicul asta. Inductia, fluxul si implicit permeabilitatea magnetica a miezului sunt altele in functionare la parametri decat in conditiile de masura. Ceva referinte care spun ca bobinele cu miez de fier trebuie masurate la curenti mari ca sa dea bine? N-am mai auzit de asta pina acum si vreau sa inteleg fenomenul din surse sigure nu haudiofile cum gasesc eu pe net. Link spre comentariu
Sharky Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 Ciudata chestie. Uite, eu pana acum masuram cu ceva punte veche tesla. Voi face niste teste cum imi permite timpul intre cat arata tesla pe deoparte si pe cealalta parte din X=jw*L si legea lui ohm. Si in functie de ce curent trage bobina determin ce inductanta are. Daca tu la curenti mici ai inductanta variabila atunci nu ai cum sa folosesti la filtre. Totodata la filtre verifici prin masuratoare acustica, nu te increzi doar in ce zice simulatorul. Iar aici daca ai discrepante intre simulare si realitate, clar ceva e buba. DAr in general daca masori tot din aceeasi pozitie in care ai luat raspunsurile pe liber simularea e f apropiata. In nici un caz nu vezi diferente ca si cum vezi de la 4.5 la 3mH. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 (editat) Ar însemna că noi care folosim la locomotive bobine de aplatisare imense ce lucrează la 1000A să trebuiască să le dăm musai 500-1000A ca să le măsurăm inductanţa corect ? Mă foarte îndoiesc de asta. Editat Octombrie 9, 2020 de validae Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 9, 2020 Partajează Postat Octombrie 9, 2020 @Sharky Am mai multe bobine identice si toate dau cam aceeasi valoare. Pe de alta parte valoarea se incadreaza in toleranta declarata dar este ciudat ca toate sint relativ mult sub valoarea specificata. Am masurat 2 dintre ele cu un Vector Network Analyzer si pina pe la 4-8Khz se cam pastreaza valoarea si piederile sint suportabile. Abia peste scade valoarea si cresc si pierderile. La masuratoarea cu VNA-ul valoarea a fost putin mai mare, undeva pe la 3.6-3.8mH. Bobinele nu-s totusi de curent foarte mare, estimez un curent de saturatie (scadere a valorii cu 30%) de 20-25A. Sint bobinate cu sirma de 0,7mm diametru si au o rezistenta dc de 0.27ohm. Link spre comentariu
Mircea Postat Octombrie 10, 2020 Partajează Postat Octombrie 10, 2020 @sesebe, relatia intre camp si flux nu e liniara in cazul bobinelor cu miez din cauza miezului. Ceea ce face ca spre saturatie inductanta scade in realitate. Deci, la curenti mai mari risti sa scada. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum