Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Variatoare pentru led ?

trasorv

Postări Recomandate

Acum 2 ore, trasorv a spus:

Eu am cumpărat un variator dar deși funcționează bine,20200926_090920.thumb.jpg.6746d684760d1385e395f6685ec998d8.jpg nu știu ce înseamnă acele 4 schițe de legare . Îmi poate spune cineva ?

In desenele de sus, este modul de legare in circuit al dispozitivului ( cercul cu x innauntru este simbolul pentru bec).

In desenele de jos este modul de legare cand aveti comanda becului din 2 sau mai multe puncte, gen cap-scara .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• trasorv

8

• Barbaro

8

• validae

4

• sesebe

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 15 minute, Barbaro a spus:

In desenele de sus, este modul de legare in circuit al dispozitivului ( cercul cu x innauntru este simbolul pentru bec).

In desenele de jos este modul de legare cand aveti comanda becului din 2 sau mai multe puncte, gen cap-scara .

Primul e clar, dar al doilea de sus  ce reprezintă cele 4 contacte unite inclusiv în diagonală, care sunt  înaintea becului  ?

Iar fără acel șunt mobil T nu funcționează deși în schemele de sus nu apare ....

Screenshot_20200926-115235_Chrome.jpg

Editat de trasorv
Link spre comentariu

este simbolul pentru sursa de alimentare a becului.

Obisnuesc sa citesc tot ce scrie in libretul de instructiuni ,ambalajul produsului ,si tot mai apar surprize ,importatorii nu cer anexarea fisei produsului ,probabil din cauza cheltuelilor lasand cumparatorul sa-si bata capul ,si beleaua mare cand vrei sa schimbi , asta in general la piata din Ro .

Acum 2 ore, trasorv a spus:

Eu am cumpărat un variator dar deși funcționează bine,20200926_090920.thumb.jpg.6746d684760d1385e395f6685ec998d8.jpg nu știu ce înseamnă acele 4 schițe de legare . Îmi poate spune cineva 

Editat de Barbaro
Link spre comentariu

Stimate user cred mai degraba ca in a doilea desen mentionat de dumneavoastra , prin sursa de alimentare a becului , ar trebui sa se inteleaga ca este vorba de un transformator coborator de tipul cu bobine pe miez magnetic . Am cautat pe net acel simbol dar nu am gasit confirmare daca e transformator electronic sau clasic ,sincer e prima data ca vad acest simbol .

Cer scuze de interventie , poate stie cineva cum sa caute .

Link spre comentariu
Acum 46 minute, Barbaro a spus:

Stimate user cred mai degraba ca in a doilea desen mentionat de dumneavoastra , prin sursa de alimentare a becului , ar trebui sa se inteleaga ca este vorba de un transformator coborator de tipul cu bobine pe miez magnetic . Am cautat pe net acel simbol dar nu am gasit confirmare daca e transformator electronic sau clasic ,sincer e prima data ca vad acest simbol .

Cer scuze de interventie , poate stie cineva cum sa caute .

Domnule, iertați-mă că nu găsesc cuvintele potrivite pentru a-mi arăta aprecierea față de intervenția dvs. Pe un internet dominat de violență verbală, intervenția dvs este una salutară, de bun simț.

Vă salut cu respect !

Editat de trasorv
Link spre comentariu

Multumesc de aprecieri ,dar sa nu pierdeti speranta , sant foarte multi useri pe acest forum dispusi sa ajute ,trebuie un pic de atentie la cum cerem ajutor si ... ceva rabdare .

Daca aveti timp sa cititi subiectele tehnice ,uneori gasiti rezolvari neasteptate la dificultatile intampinate .

Link spre comentariu
Acum 14 ore, validae a spus:

Dacă aţi putea să ataşaţi o poză clară cu foaia de instrucţiuni cu care vine acel variator, am putea desluşi ce vrea acolo chinezul cu simbolurile alea ciudate...

Îmi pare rău dar nu are nicio foaie de instrucțiuni, poza atașată de mine este făcută pe ambalajul din celofan al produsului ......

Link spre comentariu

Aici e cam confuza problema.Trasorv nu a pus nicio poza cu dimmerul,ma refer in special la PCB,dar si la ceva indicative.Barbaro a pus niste poze cu modul Hamilton,care nu corespund modelului led-it P8098.Ma refer la poza cu modulul cu 4 butoane.Originalul are un buton si arata altfel.

Link spre comentariu

Am scris pe bara de cautare "hamilton dimmer switch" si apoi la imagini am cerut afisare pentru toate ,asa vad fel de fel de produse .Incercati .

Am vazut ceva subiect asemanator la forumul de electronica sectiunea led : "Dimmer/Variator becuri LED" ,timp sa fie ca solutii se gasesc ,si cum spuneati si dumneavoastra in acel topic exista multe modele de dimmere pentru led  ,acu tre' sa vedem care lucra cum vrem noi .

Editat de Barbaro
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări