Tibiscus Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 (editat) Bună ziua! Nu am stat deloc roz cu timpul și nu am reușit sa-l desfac pentru fotografia promisă, dar urmează. Pentru a nu o mai sa de gard și a nu polua grupul cu încă un topic incerc aici; Ce firma/model de boxe recomandati pentru aceiași sufragerie, care sa se înțeleagă bine cu al meu amplificator Tehnica SU-560 și nu numai la un buget decent. Mi-aș dori de la ele un sunet clar, ideeal sa fie tip coloana (podea) deoarece nu am rafturi pe care sa le așez și aș mai vrea sa pot găsi în caz de nevoie, difuzoare noi. Nu știu cât de bine suna sau cât de bine sunt în comparație cu altele, dar am un prieten care deține o pereche de Unitra la care a schimbat toate difuzoarele cu unele originale și noi Tonsil. Căutând pe internet am văzut că încă "respira" aceasta firma și produc/comercializeaza încă produse (unele la preturi piperate).... O alta idee (posibil proasta) ar fi sa le confecționez eu, dacă găsesc o schiță cu cotele, respectiv componentele (filtre și difuzoare). Astăzi stau bine cu timpul liber la servici și pot căuta/citi…; Voi ce mă sfătuiți? Editat Septembrie 23, 2020 de Tibiscus Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Trebuie sa specifici si cit vrei sa investesti in ele. Iar daca faci o lista cu modele, asteapta mai multe zile/saptamini pt recomandari de la useri. Eu personal le-as face de la zero dar eu am cu ce face masuratori, componente pt teste la filtre si ceva experienta pt ca am mai facut citeva boxe pina acum. Boxe, nu cutii cu difuzoare. Daca te decizi sa le faci sa stii de te vor ajunge mai scump decit sa cumperi ceva similar dar vei avea satisfactia ca-s facute de tine. In plus iti va lua ceva timp, poate chiar ani daca te apuci sa mesteresti la filtru. Link spre comentariu
Tibiscus Postat Septembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2020 @sesebe am evitat să specific o suma deoarece nu am idee care ar fi pretul pentru SH, iar timpul nu reprezintă o problema, deoarece abia pe la anul voi înlocui actualele Heco Pro500 .... Aș fi dispus să le fac de la zero în sensul de a le ansambla cutiile și componentele, mai puțin să creez filtre și alte circuite.... Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 (editat) Tine seama ca este f posibil sa inceapa noi perioade de carantina. Asta ar putea fi un impediment in constructia unor incinte. Al doilea este lipsa de cunostinte - fara nici o exceptie, prima pereche va de incinte construite (de oricine) contine erori grave (de obicei mai multe) si aproape intotdeauna este un esec. Parerea mea este sa te apuci doar daca si numai daca esti pasionat de asa ceva. Cu costurile a scris Sesebe cum e. Exista foarte putine proiecte complete documentate pe net, si in general sunt cu difuzoare scumpe. Pe de alta parte, volumul de munca la cutii si la filtre este absolut acelasi, fie ca pui difuzoare de 50euro bc sau de 500 euro bc sau chiar de 15-20 de euro bc. Editat Septembrie 23, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Opinia ca prima cutie o sa fie un esec este un pic dramatizata. Daca cutia e facuta incat sa suporte modificari minore-medii, ceea ce nu e imposibil de gandit, ai sanse sa iasa din prima - si dupa anumite ajustari - un produs decent. Important e ca difuzoarele sa fie de calitate. Si asta de la bun inceput. Cateva simulari de filtre pot valida daca cumperi difuzorul de care ai nevoie. Apoi te joci cu filtrele pana iese ce vrei tu. Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 6 hours ago, Tibiscus said: Astăzi stau bine cu timpul liber la servici și pot căuta/citi…; Voi ce mă sfătuiți? Nu ai specificat suma disponibila....dar pe OLX sunt atatea ca s-ar putea astupa Dunarea........pt toate buzunarele ,astea le-am gasit pe primele pagini... Boxe MARANTZ HD 440 Garantie si Factura 299 lei Boxe ELTAX Symphony 14,3 Import Germania 850 lei Negociabil Boxe Canton Fonum 501, coloane 450 lei Boxe Technics SB-A51, vintage, de colectie, boxe de podea 2 000 lei Link spre comentariu
Tibiscus Postat Septembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2020 @Shambala - Multumesc frumos pentru mutare! Nu tin neaparat sa le construiesc eu, era doar o idee despre care am vrut sa ma consult cu voi. @Усилитель - ai perfecta dreptate dar... Unele boxe fiind mai batrane decat mine, iau in calcul ca vor necesita inlocuite difuzoare si aici intervine nepriceperea mea, la care marci se mai gasesc difuzoare noi? Ma gandesc ca odata ce au fost inlocuite difuzoarele unor boxe si poate filtrele (daca neceista) o mai duc o buna perioada de timp fara probleme... Pura intamplare cu exemplul tau, am gasit o pereche de Marantz HD 400 dar mi s-au parut cam micute de "statura" pentru a fi asezate pe podea ... Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 (editat) Nu se pune problema sa cumperi boxe SH si sa inlocuiesti difuzoarele. Asa ceva faci [uneori] doar daca le primesti gratis si cutiile sunt in stare perfecta, si chiar si atunci doar daca trebuie inlocuit unul sau cel mult doua difuzoare. Altfel pretul de inlocuire devine mai mare decat al altor incinte SH comparabile, la care nu trebuie sa schimbi nimic. La boxele mai vechi se schimba cel mult unii condensatori din filtre. Cand alegi boxe SH alegi un model la care difuzoarele au suspensia din cauciuc si nu din spuma. Si oricum ceri poze detaliate, sa vezi daca nu cumva au stat in soare si s-a copt suspensia, etc. Ca idee, un difuzor de buna calitate cu suspensie din cauciuc (de la o firma prestigioasa) tine si o suta de ani sau mai mult - daca nu a fost abuzat in vreun fel. Unele din cele mai scumpe difuzoare de pe piata au fost produse pe la sfarsitul anilor 40 si 50 ai secolului trecut si au echipat incinte din cinematografele americane. La demolarea cladirilor, au fost vandute pe mai nimic, dar dupa anii 90 cand s-au prins audiofilii ce bijuterii sunt, au ajuns la preturi din ce in ce mai mari. Si acum mai apar pe AudioNirvana la 500-1000$ bc. Editat Septembrie 23, 2020 de Shambala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum