Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multifuncţional monocrom laser....care sunt rentabile ?

Postări Recomandate

Corect, sunt convins că sunt imprimante SH excepţionale, dar garanţia acestora nu va fi niciodată egală cu a uneia noi, deci există un risc destul de mare.Cum aş putea să le explic apoi că imprimanta SH pe care am dat aproape aceeaşi sumă ca pe una nouă (chiar mai slabă) s-a defectat şi trebuie să mai dea câteva sute de lei prntru schimbat tamburul fotosensibil de exemplu ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Cerneală nu voi mai folosi decât în mod excepţional, fiindcă oricum am deja trei imprimante fără cartuşe, un Lexmark 605 şi două HP-uri, dintre care una e multifuncţional.Lexmark-ul 605 a fost o imprimantă cu un soft excepţional, poate face colaje de până 4x4 coli A4 şi poate imprima miniaturi cu o calitate excelentă.Foarte puţine imprimante ştiu asta acum...

Încă nu am luat nimic, aşteptăm să se hotărască părinţii între ei cum vor proceda.Problema e că unii sunt dispuşi să dea şi 100 Lei pentru materialele educaţionale ajutătoare, alţii se codesc să dea şi 30 Lei, deşi fumează şi beau cu mult mai mult de atâta lunar.Iar alţii nu sunt de acord să compenseze de la ei ce nu vor ceilalţi să dea, fiindcă nu poţi face discriminare între copii, adică dacă la trei sferturi de clasă le predai pe caiete speciale sau foi de lucru suplimentare, nu poţi să-i laşi pe ceilalţi să stea degeaba...trebuie să le oferi aceleaşi condiţii de lucru, cu toate că ai lor părinţi nu mai pot de asta...

Link spre comentariu

Cea mai economica si fiabila la ora actuala nu este nici cea laser, si evident nici ink-jet, recomand imprimantele CISS. La 500 pagini color am calculat un cost de sub 10 lei, cartusele se incarca supersimplu, cerneala e foarte ieftina, etc.Exista si multifunctionale cu imprimanta CISS la vreo 700 de lei.

Link spre comentariu

Soţia (că ea va folosi de fapt imprimanta la şcoală) e hotărâtă să ia totuşi o imprimantă Epson L3151 tip CISS cu rezervoare ce permit până la 13000 pagini imprimate.Vrea asta fiindcă are nevoie şi de imprimări color şi a întrebat pe la alte şcoli, iar la o şcoală din zonă au numai Epson tip CISS şi zic cei de acolo că-s mulţumiţi de ele.Eu am avertizat-o că e totuşi o imprimantă InkJet cu dezavantajul tipic, dacă se usucă sau înfundă, ori chiar se arde capul de imprimare, va costa mult înlocuirea lui.Eu m-am documentat pe site-ul Epson şi ei zic că dau garanţie extinsă la 3 ani sau 13000 pagini imprimate, adică până se goleşte prima rezervă.Acum eu întreb, dacă se arde capul de imprimare, se înfundă şi nu merge desfundat cu procedura din softul aferent, e acoperit de garanţie ? Că nu specifică nicăieri, eu am de gând să întreb la magazin înaite, dar parcă văd că nu mă lămuresc ăia, ori vor fi evazivi.Normal ar fi să fie garantat şi capul de imprimare, fiind cel mai important din procesul de imprimare.Vă întreb pe voi care aţi mai folosit CISS, aţi avut probleme cu garanţia sau reparaţia capetelor de imprimare ? Sau măcar au ţinut capetele, că dacă ar ţine capetele trei ani cât e garanţia extinsă, şi-a scos banii imprimanta.

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am luat până la urmă o imprimantă CISS Epson L3151 cu 820 Lei, are ofertă de ,,cashback,, pentru 120 Lei şi garanţie extinsă la 3 ani, sau 13000 pagini imprimate.Are WiFi direct şi vine cu cerneala pentru circa 13000 de pagini (A/N plus color).Vom vedea pe parcurs dacă a meritat banii, momentan nu i-am găsit nicio problemă...

Link spre comentariu

Am avut doua imprimante cu sistem CISS, ambele EPSON, una o mai am inca.

Spunea cineva mai sus ca totul este ok pana ajungi sa schimbi capul de printare. Asa este. Am inca cerneala ramasa nefolosita pentru ca m-am aprovizionat sa imi ajunga, dar nu am ajuns sa consum din rezerva facuta nici macar un flacon de 100ml din cele color, in afara de negru la care am consumat aproape doua. S-a uscat capul de printare si orice am incercat sa-i fac, inclusiv solutie speciala, lasat sa se inmoaie si apoi injectata cu presiune, nu am reusit sa il curat.

Epsonul are sistemul cu cap de printare monobloc in imprimanta, am inteles ca sunt alte marci care au cate o duza de printare pe fiecare cartus si se poate schimba usor cartusul cu tot cu capul de printare. Posibil la HP sa fia asa.

In mediul casnic nu exista nevoia de a printa in fiecare zi, si statea imprimanta nefolosita si cate doua saptamani. La gradinita sau la scoala este altceva.

Link spre comentariu

Pe perioada vacanţelor o să luăm imprimanta acasă, pentru a imprima cel puţin săptămânal câteva foi, pentru a evita uscarea duzelor.De fapt aceste pauze lungi sunt şi cauzele frecvente ale defectării duzelor de imprimare.Cum era imperios necesar să se imprime şi color, s-a ajuns tot la sistemul inkjet deşi ştiam că cel mai fiabil e sistemul laser.Iar o imprimantă laser color e cu mult peste orice inkjet ca preţ, nu mai vorbesc de preţul consumabilelor....una e să cumperi trei flacoane cu cerneală şi altceva e să cumperi trei cartuşe toner color...sau să încarci acele cartuşe.

Link spre comentariu

Din păcate nu par a fi compatibile, mulţumesc oricum pentru ofertă.Modelul cumpărat de noi foloseşte rezervele tip 103.Nu aş risca să pun în ea altceva, fiind în garanţie, dar nici în afara garanţiei n-am folosit vreodată altă cerneală..

103_k_bottle_cis_front-3d.png.png

Editat de validae
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
La 08.10.2020 la 13:36, validae a spus:

[...]Vă întreb pe voi care aţi mai folosit CISS, aţi avut probleme cu garanţia sau reparaţia capetelor de imprimare ? Sau măcar au ţinut capetele, că dacă ar ţine capetele trei ani cât e garanţia extinsă, şi-a scos banii imprimanta.

La 26.10.2020 la 17:50, validae a spus:

Din păcate nu par a fi compatibile, mulţumesc oricum pentru ofertă.Modelul cumpărat de noi foloseşte rezervele tip 103.Nu aş risca să pun în ea altceva, fiind în garanţie, dar nici în afara garanţiei n-am folosit vreodată altă cerneală..

103_k_bottle_cis_front-3d.png.png

103 e la mai noua serie de imprimante epson. Si are stuturile de incarcare profilate incit nu poti pune o culoare in tancul altei culori.

Acum mai multi ani cei de la epson au introdus "CIS-ul din fabrica". Si spuneau ceva de genul: Daca folosesti cerneala originala nu se infunda capetele.

Un bidon de 80 ml era destul de ieftin pe original incit daca nu erai calicul calicilor puneai cerneala OEM.

Au tinut capetele citiva ani buni. Singura problema la ele (si vad ca si la cele noi, cu 103) este murdarirea capetelor.

O sa scrie cu dungi lipsa ceea ce se rezolva din "Preferences->maintenance->clean head"; asta insa presupune un consum de cerneala (nu enorm) si, mai ales, incarcarea tamponului de burete pentru cerneala "pierduta" - Waste-ink (similar cu bidonul "Toner waste").

Din pacate in timp se indeseste necesitatea curatarii, pe masura ce acel tampon se incarca.

Pina cind va aparea mesaj de schimbare a tamponului. Asta pp o interventie in service sau..la rusi. Rusii au scos ceva programele cu care resetezi acel mesaj. Numai ca trebuie luata in calcul extragerea tamponului si spalarea lui. Sau, eliminarea si inlocuirea cu un furtun si un bidon de cerneala gol.

Epson L110..L300 au tinut cel mai bine.

L605 deja s-au prostit si am vazut capete infundate desi SIGUR s-a folosit cerneala OEM. Numai ca 605 foloseste pe negru cerneala pigment si pe culori dye.

L100-300 foloseste dye si pe negru.

Editat de diaconuliviu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări