validae Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Avem nevoie să cumpărăm pentru clasă un multifuncţional monocrom laser, fiindcă după trei ink-jeturi şi multe cartuşe cumpărate, tonerul rămâne cea mai bună opţiune de consumabil.Problema e să aleg dintre multifuncţionalele de preţ redus (500-600 Lei) unul care să nu aibă cip sau care să poată fi reîncărcat uşor şi ieftin, eventual resoftat... Pentru început m-am orientat către un multifuncţioal Xerox de la Altex.Sigur printre colegi sunt şi unii care au tangenţă cu din astea şi m-ar putea ajuta să aleg ceva în cunoştinţă de cauză.https://altex.ro/multifunctional-laser-monocrom-xerox-workcentre-3025bi-a4-usb-wi-fi/cpd/MLT3025VBI/ Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 mai pune ceva la bani ca e cam jucarie ce vrei... ideal ar fi sa scaneze automat si sa imprime pe ambele fete, ceva gen https://altex.ro/multifunctional-laser-monocrom-brother-mfc-l2732dw-a4-usb-retea-wi-fi/cpd/MLTL2732DWYJ1/ , personal folosesc doar laser si doar Brother, fugi de Samsung si HP... Link spre comentariu
matzah Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 (editat) Nu stiu care mai sunt tendintele, firma la care lucram a facut achizitii undeva prin 2006 si ulterior prin 2014. Vreo 40 birouri unde se faceau si rate (se printeaza contracte de-alea stufoase de credit). Se scaneaza documente pentru a fi trimise in analiza in vederea creditarii. In 2006 s-au achizitionat Xerox si HP, nu multifunctionale, ci imprimante laser de sine statatoare si scannere separat. Multifunctionalele de atunci n-au placut departamentului de IT cum ca toner-ele erau mai mici volumetric si trebuiau refilate mai des. Intre HP si Xerox, pana la urmatoarea sesiune de achizitii, Xerox a stat cel mai bine, desi nici HP n-au avut probleme mari. N-a crapat nici una, desi au fost varsate chestii pe ele, uitau diverse obiecte in tray-ul pentru hartie, le tragea inauntru, etc. Dupa 10-12 ani si penibil de mult printat cu ele, la unele efectiv din cauza uzurii si caldurii s-a uscat cauciucul acela care trage hartiile (nu stiu cum ii spune). Au mai tras de ele pe la birouri, ungeau acel cauciuc cu ceva creme de-ale femeilor. Una din acele imprimante o folosesc eu acum, dar m-am obosit sa investesc 40 lei si am schimbat acel cauciuc, trage bine mersi si azi. In 2014 vremurile incepeau sa se schimbe. Majoritatea modelelor au tonere mai mici fizic, au aparut cip-urile etc. Chiar daca gasesti acum ceva fara cip, tonerele sunt mai mici, trebuie refilate mai des, si nu stiu ce au anume dar tin la mai putine refilari. Daca este posibil as fi cautat un model sh mai vechi, chiar si HP. La ce aveam noi prin 2005-2010, efectiv nu te oboseai sa te duci la centru la refil, am cumparat o sticla/borcan cu toner si refilai singur, erau relativ simplu construite. Aaa.. si HP noi sunt porcarii sinistre, toner mic, greturi mari, cip la multe modele. Editat Septembrie 23, 2020 de matzah Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 23, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Ca şi imprimantă laser, acasă am un Canon LBM6000 şi sunt foarte mulţumit, are vreo patru ani de când trag pe ea, nu are cip şi poate fi reîncărcată acasă, de fapt o reîncarc singur de câţiva ani.Aş cumpăra un multifuncţional, fiindcă la clasă e mult mai uşor să copiezi o foaie de teste şi s-o multiplici, fără intermediul unui calculator.Prezenţa unui scanner separat doar ar complica lucrurile şi volumul ocupat de aparate.Am văzut că acum orice imprimantă nouă vine cu un cartuş la jumătate de capacitate, în cel mai bun caz.Asta n-ar fi o problemă, se găsesc ,,cartuşe compatibile,, remanufacturate şi ieftine, comparabil cu originalele.Să cumpă un SH e cam riscant, dat fiind că vorbim de bani investiţi de părinţi, nu sunt banii noştri să ne jucăm cu ei.. Link spre comentariu
vlad228 Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 (editat) Ca si recomandare: indiferent de model si marca sa va uitati daca se gasesc comsumabile compatibile si daca cartusul poate fi reincarcat fara probleme. Sunt unele care au acel chip ce nu permite o reincare prea facila. Eu am o imprimanta laser de la Brother de care sunt foarte multumit si daca as dori un multifunctional spre ei m-as orienta. Pentru clasa nu cred ca au nevoie de ceva foarte hi-tech mai ales ca pleaca de la o imprimanta cu cerneala. Cand am cautat eu, nu toate modelele (hp si alte marci) permiteau consumabile compatibile. Cautati daca modelul ce urmeaza a fi achizitionat permite sigur folosirea de compatibile. Spor! Editat Septembrie 23, 2020 de vlad228 Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 23, 2020 Partajează Postat Septembrie 23, 2020 Recomand Brother dcp-1510 sau 1610we.In general sunt fiabile si se incadreaza in pretul propus.Merge si refillul. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 24, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2020 Exact asta caut şi eu, un multifuncţional care să poată fi uşor şi destul de ieftin reîncărcat.Cineva cunoscut recomanda ceva inkjet cu sistem CISS, dar sunt fript destul de cartuşele care se înfundă sau se ard când ţi-e lumea mai dragă.Cred că Brother 1610WE se încadrează perfect....mulţumesc.Tot spre Brother mă orientasem şi eu, citind sute de recenzii pe Emag, dar e bine să mai ceri nişte opinii... Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Septembrie 24, 2020 Partajează Postat Septembrie 24, 2020 (editat) Am 2 lexmark, un multifunctional Laser Monocrom LEXMARK MX310DN o imprimanta 330 ce mi-o facut ceva stres ,ca i sa terminat cartusul ,dupa ce l-am refilat eu acasa de vreo 5 ori ,si ultima data am luat toner de cea mai proasta calitate . Eu recomand aceasta marca chiar si refurbised. Am vazut ca pe la spitale si anumite instituti sunt destul de des folosite . Multifunctionala mea e second dar nu as da pe una noua nici sa imi dea 3 .Si a fost luata in bugetul alocat de tine. Editat Septembrie 24, 2020 de pop_ady44 Link spre comentariu
vlad228 Postat Septembrie 24, 2020 Partajează Postat Septembrie 24, 2020 (editat) Brother 1610we are sotia mea la serviciu. Este foarte ok si chiar o recomand. Cartusele compatibile sunt foarte ieftine si este si usor de utilizat. Un plus ar fi si faptul ca permite printare wireless, deci nuntre sa mai stai cu cablul usb dupa tine (doar la configurarea initiala este necesar). In plus este suficient de compacta incat sa nu deranjeze prezenta ei/sa nu ocupe spatiu. Succes in achizitie. Editat Septembrie 24, 2020 de vlad228 Link spre comentariu
silcos Postat Septembrie 24, 2020 Partajează Postat Septembrie 24, 2020 Un pic mai scump e brother mfc L2700dw. Avantajul ca scaneaza si copiaza din feeder, mai multe foi odata (insa scaneaza doar o parte sau nu am gasit eu setarea). Se incarca ieftin, la prima incarcare trebuie schimbata o rotita sau o chestie similara cu 10-20 de lei in plus. Urmatoarele refilluri din borcan de acasa. Are wifi. Link spre comentariu
silcos Postat Septembrie 24, 2020 Partajează Postat Septembrie 24, 2020 Am uitat sa zic ca imprima fata verso automat, ceea ce e un plus. Un borcan de 200 de grame de praf de toner e mai putin de 100 de lei. Link spre comentariu
-Atlas- Postat Septembrie 25, 2020 Partajează Postat Septembrie 25, 2020 Buna Am cumparat ceva Aficio(nu stiu modelul,cat o jumatate de frigider),nu mai faceam fata cu cerneala. Cu 3 cartuse(0,5l fiecare),cel de pe imprimanta aproape gol(spunea fostul proprietar). Am printat cu el cam 10 000 de coli pana s-a epuizat.L-am pus cel plin,are deja 3 ani,nu stiu cat am printat. Sotia profesoara,firma in familie.Singurul dezavantaj,"nu intoarce coala".dar sotia este"experta" in Word si nu are nevoie.Printeaza fata-spate fara probleme. Conectata la retea bineanteles,printeaza din foisor daca are chef. Singura problema,cand se ia"curentul"trebuie reconectata la router,nu intotdeauna,aia m-a mirat si pe mine. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 25, 2020 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2020 Soţia a vorbit cu părinţii copiilor, să se hotărască asupra bugetului disponibil, nu a vrut să pară că le impune ceva anume.Dar li s-a explicat din capul locului că va fi un multifuncţional laser, nu unul inkjet la care să cheltuim mai mult cu consumabilele decât dăm pe imprimantă.Am deja experienţa a două imprimante şi un multifuncţional inkjet şi sunt sătul de umplut cartuşe cu cerneală la două zile şi schimbat cartuşe arse la două luni.Cum spuneam, am deja acasă o imprimantă Canon LBM6000 care nu are cip, se reîncarcă repede şi ţine cam 1000 de pagini, dar pentru uşurinţa lucrului cu teste la clasă, am optat pentru un multifuncţional laser.Ca să nu mai piardă timpul acasă imprimând, face câteva foi cu diverse teste, iar la clasă, în pauze sau când copii lucrează deja la altceva, copiază teste după foile deja imprimate. M-am orientat deja spre un Brother cu wireless ca opţiune de bază, chiar dacă nu imprimă automat faţă/spate.Din păcate, preţurile au sărit mult în ultimul timp, sub 600 Lei nu poţi găsi ceva decent, iar aceleaşi imprimante erau doar 400 lei acum un an... Link spre comentariu
-Atlas- Postat Septembrie 25, 2020 Partajează Postat Septembrie 25, 2020 Buna Prolema este ca acum nu mai tin cartusele cu cerneala cum erau acum 15 ani. Cand a terminat sotia facultatea am facut lucrarea de diploma pe dial-up cu 33,6kb,s. Am printat cel putin 10 topuri de hartie. Am incarcat cartusele de cerneala 2 zile la greu si nu au crapat. Acum pe inkjet ai nevoie de rezerve,nu esti sigur de nimic. Asa ca am trecut la laser(vrand nevrand).In acelasi timp am trecut pe retea,asa ca printeaza de pe orice calculator din casa si avem multe... 3 laptopuri sotia,fiica si eu+ 2 rezerve,calculator in living destinat TV-ului,calculator in living destinat depanarii(altor calculatoare),calculator in dormitor destinat TV-ului Si mai sunt... care pe Windows,care pe Linux. Pentru receptie satelit si internet pe Linux,nu exista virusi.Si la aceeasi confuguratie se misca mult ma bine. Spor tuturor Alex Acum 1 minut, -Atlas- a spus: Buna Prolema este ca acum nu mai tin cartusele cu cerneala cum erau acum 15 ani. Cand a terminat sotia facultatea am facut lucrarea de diploma pe dial-up cu 33,6kb,s. Am printat cel putin 10 topuri de hartie. Am incarcat cartusele de cerneala 2 zile la greu si nu au crapat. Acum pe inkjet ai nevoie de rezerve,nu esti sigur de nimic. Asa ca am trecut la laser(vrand nevrand).In acelasi timp am trecut pe retea,asa ca printeaza de pe orice calculator din casa si avem multe... 3 laptopuri sotia,fiica si eu+ 2 rezerve,calculator in living destinat TV-ului,calculator in living destinat depanarii(altor calculatoare),calculator in dormitor destinat TV-ului Si mai sunt... care pe Windows,care pe Linux. Pentru receptie satelit si internet pe Linux,nu exista virusi.Si la aceeasi configuratie se misca mult ma bine. Spor tuturor Alex Link spre comentariu
silcos Postat Septembrie 25, 2020 Partajează Postat Septembrie 25, 2020 Acum 5 ore, validae a spus: Soţia a vorbit cu părinţii copiilor, să se hotărască asupra bugetului disponibil, nu a vrut să pară că le impune ceva anume.Dar li s-a explicat din capul locului că va fi un multifuncţional laser, nu unul inkjet la care să cheltuim mai mult cu consumabilele decât dăm pe imprimantă.Am deja experienţa a două imprimante şi un multifuncţional inkjet şi sunt sătul de umplut cartuşe cu cerneală la două zile şi schimbat cartuşe arse la două luni.Cum spuneam, am deja acasă o imprimantă Canon LBM6000 care nu are cip, se reîncarcă repede şi ţine cam 1000 de pagini, dar pentru uşurinţa lucrului cu teste la clasă, am optat pentru un multifuncţional laser.Ca să nu mai piardă timpul acasă imprimând, face câteva foi cu diverse teste, iar la clasă, în pauze sau când copii lucrează deja la altceva, copiază teste după foile deja imprimate. M-am orientat deja spre un Brother cu wireless ca opţiune de bază, chiar dacă nu imprimă automat faţă/spate.Din păcate, preţurile au sărit mult în ultimul timp, sub 600 Lei nu poţi găsi ceva decent, iar aceleaşi imprimante erau doar 400 lei acum un an... Mai exista si optiunea de SH, sunt unii ce vand imprimante testate. Pe de alta parte, e greu de explicat parintilor de la clasa de copii ca imprimanta e SH... Link spre comentariu
Postări Recomandate